Hyppää pääsisältöön
Sampo Kaulanen ja Minttu-vaimo avautuvat Sampon masennuksesta.

Selviytyjät-voittaja Sampo Kaulanen avautuu vaikeasta masennuksestaan: Minttu-vaimo haluaa minut hoitoon!

Selviytyjät-voittaja ja kyläkauppias Sampo Kaulanen, 39, on puhunut avoimesti masennuksestaan ja burnoutista, jotka hän joutuu kohtaamaan kaksi kertaa vuodessa. Tärkeänä tukena on jo vuosien ajan ollut vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 38.

– Sampo alkaa oirehtia tiettyinä kuukausina keväisin ja syksyisin. Hän pystyy pitämään roolinsa ulkopuolisille, mutta kotona hän on entistä vaisumpi ja kireämpi, Minttu kertoo.

Lue myös: Sampo Kaulasen avoin tilitys blogissa – rahat eivät riittäneet ruokaan: ”Kävi mielessä useampaakin otteeseen, että ajan auton jokeen joltain sillalta!”

Kevät jankattiin Selviytyjiä

Keväällä Sampolle iski normaalia pidempi uupumusjakso, joka kesti reilun kuukauden. Kyläkaupan pyörittämisen ohella Sampoa työllistivät erilaiset puhekeikat ja tv-kuvaukset. Lisänäkyvyyttä ja paljon uteliaita kysymyksiä tuli Selviytyjät-ohjelmasta.

– Selviytyjät vaikutti varmasti, sillä sitä jankattiin koko kevät. Suurin osa stressistä kuitenkin aiheutuu töistä, siihen päälle omat telkkarikuvaukset ja puhujakeikat. Minulla on koko ajan matkalaukku auki, kun menemme edestakaisin Suomea viikon tai kahden välein. Pääsääntöisesti se on kivaa mutta myös raskasta, Sampo kertoo.

Lue myös: Paha uupumus ja unettomuus riivaa Selviytyjät-voittaja Sampo Kaulasta – ”Tällä hetkellä on semi-burnout päällä!”

Ammattiauttajalle

Minttu on yrittänyt patistaa miestään hoitoon, mutta jääräpää ei ole lämmennyt asialle.

– Olemme vääntäneet siitä, että Sampon pitäisi mennä puhumaan ammattiauttajalle. Sampo on hyvin avoin ihminen, mutta on eri asia puhua sellaiselle henkilölle, joka osaa kaivaa syvimpiäkin asioita menneisyydestä.

Lue lisää Sampon masennuksesta keskiviikkona ilmestyneestä Seiskan juhannuksen jättilehdestä!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!


Teksti:
Katja Lintunen
Kuvat:
Atte Kajova

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!