Hyppää pääsisältöön
Rami Adham Helsingin käräjäoikeudessa.

Lelusalakuljettaja Rami Adhamille useita rankkoja syytteitä: Tulin Suomeen selvittämään asiani!

Lelusalakuljettajana tutuksi tullut Rami Adham vastasi Helsingin käräjäoikeudessa lukuisiin syytteisiin. Syyttäjä vaati rangaistusta kiristyksen yrityksestä, pahoinpitelystä, veropetoksesta sekä huume-, doping- ja kirjanpitorikoksesta.

Lelusalakuljettaja Rami Adham oikeudessa - kiisti syytteet!

Rami kiisti syytteet kiristyksen yrityksestä ja pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan Rami oli tullut kolmen muun syytteessä olevan miehen kanssa ravintolaan, jossa asianomistaja työskenteli. Tämä kertoi, että miehillä oli ollut mukanaan veitsi ja nyrkkirauta. Syyttäjän mukaan Rami oli vaatinut 460 euron velkarahaa takaisin ja lyönyt kasvoihin asianomistajaa, jonka vaimo oli Ramille velkaa lisäravinnekaupasta.

Lelusalakuljettaja Rami Adham myönsi oikeudessa dopingin käytön - useita syytteitä

Veitsi ja nyrkkirauta

Asianomistaja kertoi oikeudessa järkyttyneensä tapauksen takia. Mies sanoi pelänneen henkensä puolesta, kun työpaikalle tultiin veitsen ja nyrkkiraudan kanssa.

Rami myönsi käyneensä velallisen työpaikalla ja keskustelleensa tämän kanssa mutta kiisti käyttäneensä väkivaltaa. Ramin mukaan hän oli huitaissut asianomistajaa kädellä mutta ei ollut osunut tätä kasvoihin. Eikä huitaisu liittynyt velkariitaan, vaan riita oli syntynyt epäasiallisesta käytöksestä. Syytettyjen mukaan veistä ja nyrkkirautaa ei ollut mukana.

– Mielestäni tämä on täysin epäoikeudenmukaista. Käsittämätöntä, miten voidaan hyväksikäyttää tilannetta, jossa ihmiset suutuspäissään huusivat toisilleen. Hän halusi eroon omista veloistaan haastamalla minut oikeuteen, Rami kertoi Seiskalle oikeussalin ulkopuolella.

Yrittäminen mahdotonta

Syyttäjän mukaan Rami laiminlöi lisäravinnekauppaan liittyviä veroja. Hän toi Saksasta lisäravinteita Suomeen mutta ei ilmoittanut niistä tullille. Sen takia muun muassa makeisverot jäivät maksamatta.

Rami kiisti veropetoksen, koska ei ollut tietoinen, että hänen maahantuomiin tuotteisiin liittyisi kyseisiä veroja. Seiskalle Rami kertoi, että veropäätöksen takia hänen yritystoimintansa on päättynyt ja firman rahat ulosmitattu tililtä.

– Liiketoiminnastani tuli mahdotonta. Makeisvero on tuotteille, jotka ovat sokerin takia haitallisia. Mutta minun tuotteeni olivat lisäravinteita, jotka ovat terveellisiä tuotteita, joita urheilijat käyttävät.

Myönsi dopingin käytön

Syyttäjän mukaan Rami piti hallussaan dopingaineita, joita hänen on ollut tarkoitus levittää laittomasti. Lisäksi Ramilla oli hallussaan huumeiksi luokiteltuja tabletteja.

Rami myönsi dopingaineiden hallussapidon, mutta ne olivat tarkoitettuja omaan käyttöön, eikä niitä ollut tarkoitus levittää. Lisäksi hän myönsi pitäneensä hallussa tabletteja, mutta hän ei tiennyt niiden sisältäneen huumeiksi luokiteltavia aineita.

Syyttäjä kertoi oikeudessa, että Ramin yrityksen tilinpäätöstä ei oltu laadittu määrätyssä ajassa ja kirjanpitoon oli merkitty varaston arvo väärin. Lisäksi syyttäjä haki Ramille liiketoimintakieltoa kolmeksi vuodeksi.

Rami kiisti kirjanpitorikoksen. Hän sanoi ostaneensa kirjanpitopalvelut tilitoimistolta, joka oli jättänyt tilinpäätöksen tekemättä ajallaan. Rami vastusti syyttäjän hakemaa liiketoimintakieltoa.

Tuomari arvioi antavansa tuomion elokuun aikana.

Pois Suomesta?

Rami kertoi Seiskalle harkitsevansa poismuuttoa Suomesta pysyvästi.

– Olen nyt asunut Turkissa, mutta tulin takaisin Suomeen, koska halusin selvittää asiat, vaikka olisin voinut jäädä ulkomaille.

Ramilla on ennestään rikostuomioita. Hänet on tuomittu pahoinpitelyistä sakkoihin, ja lisäksi hän on saanut ehdollista vankeutta dopingrikoksesta.

Lelusalakuljettajan taustat: KRP tutkii ja löi bussikuskia nyrkillä!

Rami profiloitui julkisuudessa hyväntekijäksi, kun hän kertoi salakuljettaneensa lapsille leluja Syyrian kriisialueelle ja loukkaantuneen pahasti pommituksissa. Pian kuitenkin selvisi, että Ramin kertomukset olivat ainakin joissain määrin keksittyjä.

Onko tässä "lelusalakuljettaja" Rami Adminin lavastettu loukkaantumiskuva? Katso!


Teksti:
Kalle Väistö
Kuvat:
Kalle Väistö

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!