Hyppää pääsisältöön
Rami Adham Helsingin käräjäoikeudessa.

Lelusalakuljettaja Rami Adham myönsi oikeudessa dopingin käytön - useita syytteitä

Lelusalakuljettajana tunnettu Rami Adham vastasi eilen tiistaina syytteisiin pahoinpitelystä ja kiristyksen yrityksestä.

Taustaa: Lelusalakuljettaja Rami Adham oikeudessa - kiisti syytteet!

Tänään keskiviikkona Adham saapui uudelleen Helsingin käräjäoikeuteen. Tänään hänen osaltaan käsitellään syytteitä veropetoksesta, sekä huume-, doping- ja kirjanpitorikoksesta.

Syyttäjän mukaan Adham on laiminlyönyt lisäravinnekauppaan liittyviä veroja. Hän on tuonut Saksasta lisäravinteita maahan, mutta ei ole ilmoittanut niistä tullille. Sen johdosta muun muassa valmisteverot ja makeisverot ovat jääneet maksamatta.

Syyttäjän mukaan Adham on pitänyt hallussaan dopingaineita, joita hänen on ollut tarkoitus levittää laittomasti. Lisäksi Adham on pitänyt hallussaan tabletteja, jotka ovat luokiteltu huumeiksi.

Syyttäjä kertoi oikeudessa, että Adham on jättänyt laatimatta yrityksensä tilinpäätöksen määrätyssä ajassa ja kirjanpitoon on merkitty varaston arvo väärin. Lisäksi syyttäjä hakee Adhamille liiketoimintakieltoa kolmeksi vuodeksi.

Kiisti veropetoksen

Oikeudessa Adham kiisti veropetoksen, koska hän ei ollut tietoinen, että hänen maahantuomiin tuotteisiin liittyisi kyseisiä veroja.

Dopingrikoksen hän myönsi siltä osin, että oli pitänyt hallussaan dopingaineita, mutta ne olivat tarkoitettuja omaan käyttöön, eikä niitä ollut tarkoitus levittää.

Lisäksi hän myönsi pitäneensä hallussa tabletteja, mutta hän ei tiennyt kyseisten tablettien sisältäneen huumeiksi luokiteltavia aineita.

Adham kiisti kirjanpitorikoksen. Hän sanoi ostaneensa kirjanpitopalvelut tilitoimistolta, joka oli jättänyt tilinpäätöksen tekemättä ajallaan. Hän myönsi, että kirjanpitoon liittyy huolimattomuuksia, mutta hän ei ole tehnyt niitä tahallaan.

Adham vastustaa syyttäjän hakemaa liiketoimintakieltoa.

Käräjäoikeuden on määrä antaa päätöksensä tiistaina ja keskiviikkona käsitellyistä asioista samalla kertaa.

Adhamilla on jo entuudestaan rikostuomioita.

Taustaa: Lelusalakuljettajan taustat: KRP tutkii - lisäksi Rami löi bussikuskia nyrkillä!


Teksti:
Kalle Väistö
Kuvat:
Kalle Väistö

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!