Uutiset

Lelusalakuljettajan taustat: KRP tutkii ja löi bussikuskia nyrkillä!

26.10.2016 17:36

Kohu Rami Adhamin, 44, ympärillä ei ota laantuakseen. Leluja sodan runtelemaan Syyriaan salakuljettava Adham on profiloitunut hyväntekijänä, mutta nyt syyrialais-suomalaisen miehen taustalta on paljastunut outoja seikkoja.

Uusimpana käänteenä keskusrikospoliisi ilmoitti maanantaina aloittavansa esitutkinnan Adhamin johtaman Suomi-Syyria-yhteisön rahankeräyksestä. GoFundMe-sivustolla netissä käynnissä oleva keräys on tuottanut jo 81 000 euroa.

– Syytä epäillä -kynnys on ylittänyt. Epäilemme, että keräyksessä on rikottu rahankeräyslaissa ilmoitettuja säädöksiä, KRP:n rikosylikomisario Tero Haapala kertoo Seiskalle.

 

Kuukausien esitutkinta

Haapalan arvion mukaan esitutkinta vie kuukausia. Adham on kiistänyt kaikki syytökset eikä hän ymmärrä väitteitä, joiden mukaan lahjoitetut rahat eivät olisi menneet perille.

– Epäilyt loukkaavat minua suuresti, hän kirjoitti Facebookissa.

 

Löi bussikuskia

Mahdollinen rahankeräysrikos ei ole ainoa tahra Adhamin maineelle, vaan hänen menneisyydestään löytyy myös useita pahoinpitelytuomioita. Tuomioista kertoi viime viikolla STT.

Keväällä 2003 Adhamin väkivaltaisen käytöksen sai tuta linja-autonkuljettaja, joka oli yrittänyt poistaa hänet bussista sanaharkan päätteeksi. Tilanteesta tulistunut Adham löi kuljettajaa nyrkillä kasvoihin.

Teosta aiheutui kuljettajalle särkyä kasvoihin ja päähän. Adham sai 30 päiväsakkoa, mikä toi maksettavaa 180 euroa. Vastapuoli puolestaan sai lievästä pahoinpitelystä 10 päiväsakkoa.

Adhamin viimeisin pahoinpitelytuomio on vuodelta 2009. Tuolloin toinen mies nimitteli pysäköintipaikalla Adhamia rasistisesti. Seurauksena Adham tarttui miestä oikeuden mukaan kiinni kaulan alueelta.

Adham tuomittiin 20 päiväsakkoon, mistä tuli maksettavaa hänen tuloillaan 120 euroa. 

 

 

Teksti:Juhamatti Nieminen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!