Sikke Sumari perusti hittiravintolan.

Kassakone kilisee! Keittiöiden rautarouva Sikke Sumari loi uuden hittiravintolan – ”En itsekään tiedä, miten nämä onnistumiset ovat tulleet!”

Uutiset | 29.09.2019 09:31

Sikke’s-ravintolan ulko-ovelta voi nähdä entisen huippumallin ja nykyisen keittiömestarin Pipsa Hurmerinnan, 43, valmistautumassa illan serviisiin. Salissa puolestaan häärää ravintoloitsija Sikke Sumari, 68, yksi Suomen tunnetuimmista ruokapersoonista.

Lue lisää: ”Emme edes tunteneen toisiamme kovin hyvin!” Sikke Sumari ja Pipsa Hurmerinta avasivat yhdessä ravintolan!

– Ajattelin aluksi, että olisin itse enemmän keittiössä mukana. Huomasin kuitenkin, ettei minua tarvita siellä, mutta ruokalistan päätämme aina yhdessä. Pipsa vastaa keittiöstä, mutta minä pidän huolta, että visioni toteutuu, ravintoloitsija Sumari kertoo.

Lue myös: Ex-huippumalli Pipsa Hurmerinta palasi Suomeen ja kouluttautui kokiksi – ”Tajusin, ettei täällä entinen malli tee töitä ilman papereita!”

Hittiresepti hukassa

Tähän saakka Sikke’s on ollut valtava hitti.

Esimerkiksi Helsingin Sanomien arviossa ravintola sai neljä tähteä, ja sen sanottiin ”muistuttavan parhaista ravintolaperinteistä”. Kiitosta satelee myös asiakkaiden tekemissä arvosteluissa, ja myös kassakone on kilissyt.

Ravintolan aulassa vieraat ottaa usein vastaan Sikke itse.
Ravintolan aulassa vieraat ottaa usein vastaan Sikke itse.

Tällaiset fanfaarit ovat varsin harvinaista julkkisvetoisille ruokapaikoille. Monet niistä saavat kriitikoilta murska-arviot.

– Minulla on sellainen tunne, että asiakkaat havaitsevat, jos asiat tehdään sydämellä, Sikke sanoo.

Lue myös: Sikke Sumarin kanssa avattu ravintola on ollut Pipsa Hurmerinnalle raskas projekti – ”En ole ollut aiemmin päivääkään oikeissa töissä!”

Keittiöiden rautarouva tietää, mistä puhuu. 1990-luvulla hän perusti miehensä kanssa alkuperäisen Tony’s Delin, joka nauttii legendan asemaa italialaisten ravintoloiden pioneerina. Nykyään Tony's Deli ei ole enää Siken ja hänen mehensä omistuksessa.

– Suositun ravintolan tekeminen on vähän niin kuin hittikappaleen resepti. Jos se olisi olemassa, kaikkihan niin tekisivät. En itsekään tiedä, miten nämä onnistumiset ovat tulleet.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!