fbq
Uutiset
27.10.2020 19:15
Teksti: Tuomas Ojala & Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan arkisto & Ari Lahti / Mistake Media
Kikka
Laulaja Kikka soitti synkän ja itkuisen puhelun hieman ennen kuolemaansa - sisko avoimena uutuuskirjassa iskelmätähden tragediasta: "En pystynyt pelastamaan häntä"
Uutiset
27.10.2020 19:15
Teksti: Tuomas Ojala & Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan arkisto & Ari Lahti / Mistake Media

Vuonna 2005 edesmenneen iskelmätähti Kikan eli Kirsi Sirénin elämä on puhuttanut viime vuodet mediassa.

Toimittaja Kaj Kunnas sai tiistaina ilmestyneeseen Kohtaaminen II -kirjaansa (Mistake Media) harvinaisen haastattelun Kikan pikkusiskolta Kati Lahdelta.

Lahti kertoo kirjan haastattelussa omasta ja siskonsa lapsuudesta sekä heidän lämpimistä väleistään. Lisäksi Lahti muistelee, kuinka hän huomasi siskonsa kamppailevan henkisten haasteiden ja päihdeongelman jo kauan ennen kuin Kikka menehtyi.

– Tiesin, että Kirsi kävi kovaa henkistä kamppailua ja hänellä oli paha päihdeongelma. Ongelmat olivat kulkeneet hänen mukanaan nuoruudesta saakka. Kirsi oli hyvin ahdistunut. Hän haki lohtua päihteistä. Se pelotti minua eniten, Kati Lahti sanoo kirjassa.

– Yritin auttaa Kirsiä ja hänen perhettään parhaani mukaan, mutta tunsin itseni voimattomaksi. Jouduin kysymään itseltäni, enkö tosiaan pysty parempaan.

Lue myös: Kikka aiheutti vankilamellakan! Ile Vainio muistelee 15 vuotta sitten menehtynyttä laulajaa: Jäi seksikkään imagonsa vangiksi!

Kati Lahti
Kaj Kunnas haastatteli Kati Lahtea uutuuskirjaansa.

"Kuulin hänen äänestään, että kaikki ei ole hyvin"

Kikka kuoli joulukuussa 2005 sydänkohtaukseen. Hän oli kuollessaan 41-vuotias.

Kati kertoo kirjassa arvanneensa kuukautta ennen Kikan kuolemaa, että loppu on lähellä.

– Sanoin perheelleni, että loppu on lähellä. Tunsin ja tiesin sen. Kirsin ja hänen tyttärensä piti tulla meille kylään lauantaina 3. joulukuuta. Juttelimme puhelimessa puolitoista tuntia edeltävänä iltana. Kuulin hänen äänestään, että kaikki ei ole hyvin. Kirsi kertoi, kuinka paljon rakastaa minua ja kuinka kiitollinen hän on yhteisistä hetkistämme. Hän itki vuolaasti.

Lue myös: Rakastettu laulaja menehtyi 15 vuotta sitten – ystävästään kirjan tehnyt Raija Pelli: Kikka sai apua liian myöhään!

– Huolestuin Kirsin synkkyydestä. Kysyin, täytyykö minun lähteä ajamaan hänen luokseen Tampereelle. Kirsin mukaan siihen ei ollut tarvetta. Sovimme, että näemme seuraavana aamuna kymmenen paikkeilla.

– Olin poissa tolaltani puhelun jälkeen, mutta mieheni kannusti minua. Hän vakuutteli, että kaikki on hyvin. Nukuin seuraavan yön tosi levottomasti. Kirsi ei enää herännyt seuraavana aamuna.

Kati Lahti
Siskon kuolema tuli järkytyksenä Kati Lahdelle.

Kati Lahti myöntää kirjassa tunteneensa syyllisyyttä siskonsa lkuolemasta.

– Fakta on, että minä en pystynyt pelastamaan siskoani. Olin yrittänyt parhaani, mutta turhaan.

Lue myös: Muistatko?! Kikka oli 1990-luvun seksikkäin suomalaisartisti – sydäninfarkti koitui kohtaloksi 41-vuotiaana!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »