fbq
Uutiset
27.10.2020 11:39
Teksti: Tuomas Ojala & Mika Seppänen|Kuvat: All Over Press & Mistake Media
Annimari Korte
Kirja: Lääkkeitä ja viiniä ottanut Annimari Korte hyppäsi rattiin jouluna 2015 ja aikoi tappaa itsensä: "Halusin kuolla"
Uutiset
27.10.2020 11:39
Teksti: Tuomas Ojala & Mika Seppänen|Kuvat: All Over Press & Mistake Media

Aitajuoksun SE-nainen Annimari Korte kertoo avoimesti takavuosien terveysongelmistaan ja mielenterveyshaasteistaan tiistaina ilmestyneessä toimittaja Kaj Kunnaksen tuoreessa kirjassa Kohtaaminen II (Mistake Media).

Korte on paininut vuosia rankkojen terveysongelmien kanssa. Hän on moniallerginen ja sairastaa muun muassa Tietzen oireyhtymää, joka aiheuttaa voimakasta kipua rintakehässä.

Korte kertoo, että vuonna 2009 alkanut ja kuusi vuotta jatkunut sairastelukierre on ollut hänen elämänsä kovin kriisi.

– Olin niin kipeä, että en jaksanut kävellä portaita ylös tai nostaa puhelinta pöydältä. Kroppani oli jatkuvassa tulehdustilassa. Minulla oli lähes puoli vuotta kuumetta, Korte kertoo Kohtaaminen II -kirjassa.

– Lääkäreille oli pitkään epäselvää, mikä minua vaivasi. Kaikkea mahdollista testattiin, mutta kukaan ei tiennyt, mikä on vikana. Jatkuva kipu ja epätietoisuus oli karmivaa.

Lue myös: Onko tämä blondi kaunotar sama henkilö?! Katso ja vertaa: aitajuoksija Annimari Korte neljä vuotta sitten ja nyt!

Annimarilla oli nielemisongelmia. Hän pelkäsi tukehtumista ja kuolemaa. Vaivat johtuivat eosinofiilisesta esofagiitista eli ruo-
katorven tulehduksesta, joka diagnosoitiin vuonna 2015.

– Ruokatorveni turposi usein, mikä johti siihen, että ruoka jäi torveen jumiin. Kun näin tapahtui, saatoin vain kituuttaa ja odotella. Pahimmissa tapauksissa jouduin ambulanssilla sairaalaan. Oksentaminen ja veden juominen ei tilannetta parantanut. Kärsin myös pahoista ruokatorven ja vatsalaukun krampeista. Ainoa toimiva hoitokeino oli välttää niitä ruoka-aineita, joille olen allerginen, Korte kertoo kirjassa.

Lue myös: Aitajuoksija Annimari Korte treenaa rannalla seksiä tihkuvissa stringibikineissä - jestas, mikä muodonmuutos! Katso video!

Kohtaaminen II -kirjan kansi
Kohtaaminen II -kirjan kansi

"Olin päättänyt tappaa itseni"

Jouluaattona 2015 sisukkaan urheilijan voimat loppuivat jatkuvien kipujen edessä. Hän kertoo Kohtaaminen II -kirjassa ottaneensa rauhoittavia lääkkeitä yli sallitun annoksen sekä pari lasia viiniä.

– Perheeni hämmästeli, kun lähdin sekavana mummolasta ja hyppäsin auton rattiin. En tiennyt, mihin olin menossa, mutta tiedän, että halusin kuolla. Olin päättänyt tappaa itseni, Annimari kertoo. 

– Ehdin harhailla maantiellä noin 20 minuuttia. Sitten pysähdyin tien varteen ja soitin epätoivoisena äidilleni. En ollutkaan valmis lähtemään.

Lue myös: Yleisurheilun olympiavoittaja ahdistellut seksuaalisesti jo vuosia aitajuoksijakaunotar Annimari Kortetta - "Puristellaan pyllystä!"

Korte kertoo kirjassa kärsineensä vuosia pahasta ahdistuksesta ja paniikkihäiriöistä, mutta hän on pystynyt helpottamaan elämäänsä positiivisella elämänasenteella.

– Tiedän, että iloisuus ja positiivisuus tekevät elämästä helpompaa ja parempaa. Murehtiminen ja negatiivisuus eivät
auta. Toivon, että jokainen uskoo unelmiinsa, vaikka ne tuntuisivat mahdottomilta.

Lue myös: Muistatko vielä? Olympiavoittajan ahdistelema Annimari Korte seurusteli Mikael Forssellin kanssa - Henna Kalinainen rikkoi suhteen!