Julkkisten nakukuvakohun takana oleva valokuvaaja ollut kadoksissa jo pidempään - IL:Käräjät peruttiin jälleen: Syytetyt etsintäkuulutettiin!

Uutiset | 20.08.2019 15:29

Valokuvaaja Henrik Karlbergin, 44, ottamat nakukuvat suomalaisjulkkiksista vuotivat nettiin noin viisi vuotta sitten. 

Lue lisää: Julkkisten nakukuvaskandaalissa sokkikäänne: alastonkuvaaja katosi – äidin hätähuuto: ”Jos luet tämän, Kia, ota yhteyttä!”

Seiska uutisoi viime vuoden joulukuussa, että kuvat ottanut pariskunta Henrik ja Kia Karlberg ovat kadonneet viranomaisten lisäksi myös lähiomaisiltaan. Kian äiti ei ollut tuolloin kuullut kahteen vuoteen mitään tyttärestään, josta tehtiin katoamisilmoitus viime  vuoden puolella. 

 

Lue myös: Entinen mallitoimistopomo Kim Rusi suomalaisjulkkisten kohutuista alastonkuvista: Homma lähti lapasesta!

Peruttu jo viidesti

Iltalehden tuoreen artikkelin mukaan alastonkuvakohua oli tarkoitus käsitellä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa viime perjantaina, mutta se peruttiin, koska vastaajia ei tavoitettu lainkaan. Heitä on yritetty tavoittaa niin etsintäkuulutuksilla kuin haastemiehenkin avulla. Lehden tietojen mukaan oikeudenkäynti on peruttu jo viisi kertaa. 

 Iltalehden tietojen mukaan valokuvaaja on viettänyt paljon aikaa ulkomailla, mutta hänet on nähty vierailemassa  myös Suomessa.

Kihlakunnansyyttäjä Kristian Lehtola nosti tapauksesta syytteet vuonna 2017. Valokuvaajaa ja hänen vaimoaan epäillään kolmesta rikoksesta: Törkeästä petoksesta, yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä ja tekijänoikeusrikkomuksesta. 

Ei ensimmäinen kerta

Pariskunta ei ole ensimmäistä kertaa teillä tietämättömillä. Poliisi yritti tavoittaa jutun pääepäiltyä, turkulaista valokuvaajaa yli kaksi vuotta, kunnes vihdoin siinä onnistui syksyllä 2016. Valokuvaajan oleminen tavoittamattomissa venytti tapauksen esitutkinnan valmistumista.

Tapauksessa kyse on Helsingin Bulevardilla kuvastudiota pitäneen valokuvaajan projektista, jossa hän pyysi tunnettuja suomalaisnaisia alastonkuvauksiin. Useat naiset suostuivat, mutta kuvat päätyivät nettiin vastoin asianomaisten suostumusta loppuvuodesta 2014.

Valokuvissa oli esiintynyt muun muassa  ex- Miss Suomi Sara Chafak, näyttelijät Laura BirnLaura Malmivaara ja Mia Ehrnrooth, taiteilija Manuela Bosco sekä julkkislääkäri Emilia Vuorisalmi.

Osa kuvatuista naisista teki sen jälkeen tutkintapyynnön kuvien julkaisemisesta.

Lue myös: Suomalaisjulkkiksia alasti kuvannut, oikeutta pakoileva valokuvaaja teki härskin tempun: julkaisi nakukuvat jälleen netissä ja järjestää kuvista taidenäyttelyn!

(Juttua muokattu 20.8.2019 kello 15.46. Lisätty artikkeliin tieto Iltalehdestä, jossa kerrotaan, että oikeudenkäynti on peruttu jo viisi kertaa.) 

 

Teksti:Jasmin Määttä
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!