stefan richter

Julkkiskokki Stefan Richteriltä avoin tilitys yhtäkkisen eron syistä – suhde natisi pitkään: ”Emme ehtineet tehdä mitään!”

14.05.2019 04:08

Television Top Chef -ohjelmista tuttu ja Stefan’s Steakhouse -ketjun ravintoloitsijana tunnettu Stefan Richter, 46, paljastaa torstaina ilmestyneessä Seiskassa, että hän on helmikuussa eronnut avovaimostaan Riikka Vikmanista neljän yhteisen vuoden jälkeen.

Neljässä vuodessa avopari ehti rakentaa perhettä Savon sydämeen, Suonenjoelle ja he saivat yhteisen pojan, 2,5-vuotiaan Ilmarin.

Lue lisää: Sokkiero! Julkkiskokki Stefan Richterin avoliitto päättyi – ”Minua harmittaa poikamme puolesta!”

Richterin mukaan ero ei tullut hänelle yllätyksenä.

– Tiedä häntä, onko tämä niin yllättävä… Olimme kipuilleet jo pidemmän aikaa. Ero oli luonnollinen ratkaisu. Miksi jäädä väkisin yrittämään yhdessä, jos ei kumpikaan enää halua jatkaa? Stefan kysyy puoliksi itseltään.

– Meille ei tapahtunut mitään tyhmää. Ei ole kolmansia osapuolia.

Stefan Therman ja Riikka ehtivät olla yhdessä nelisen vuotta.
Stefan Therman ja Riikka ehtivät olla yhdessä nelisen vuotta.

Suhde natissut pitkään

Viime elokuussa Stefan, Riikka ja Ilmari lomailivat Espanjan Mallorcalla. He juhlivat aurinkosaarella Riikan 30-vuotispäiviä ja puhuivat jo tuolloin Seiskalle suhteensa ongelmista. 
He myönsivät, että hektinen arki on natisuttanut suhteen perustaa.

– Riitamme ovat lyhyitä. Ne kestävät sen kolme minuuttia, kun Riikka haukkuu minua sokeaksi apinaksi, ja minä karjaisen takaisin. Siinä se! Stefan nauroi viime kesänä Seiskassa.

– Olisi tietysti kivempi viettää aikaa enemmän Ilmarin kanssa, mutta töitäkin on tehtävä. Sitä paitsi olen mieluummin harvemmin ja hyväntuulisena poikani kanssa kuin useammin ja kiukkuväsyneenä.

Lue myös: Avoliitto päättyi yhtäkkiä - julkkiskokki Stefan Richter teki yllättävän ratkaisun eron jälkeen: ”Ostin Riikalle ja Ilmarille paritalon!”

Yhteisaika kortilla

Stefan Richter myöntää nyt, että juuri alituinen kiire ja työstressi ajoivat pariskunnan eroon.

– Meillä ei ollut lopulta aikaa toisillemme. Emme ehtineet tehdä pariskuntana mitään yhdessä. Mikä aikuisten rakkaussuhde sellaista loputtomiin kestää?

Ravintoloitsija sanoo, että ero oli molempien yhteinen päätös.

– Emme eronneet rakkauden vähyyden vuoksi, vaan liian kiireisen ja eritahtisen arjen takia. Riikka on edelleen sydämessäni. 

Perhe asui Suonenjoella järven rannalla, Stefanin äidin viehättävässä perintömökissä, josta Riikka muutti helmikuussa Ilmarin kanssa pois kunnan keskustaan.
Perhe asui Suonenjoella järven rannalla, Stefanin äidin viehättävässä perintömökissä, josta Riikka muutti helmikuussa Ilmarin kanssa pois kunnan keskustaan.

Seiska elokuussa: Julkkiskokki Stefan Richter ja 16 vuotta nuorempi Riikka-rakas: lemmenloma Mallorcalla – kiihkeät kuvat!

Naimisiin he eivät ikinä ehättäneet.

– Olen ollut kahdesti Jenkeissä naimisissa jo. Se riitti. 

– Tietysti ero harmittaa minua Ilmarin puolesta. Mutta en voi sanoa olevani pettynyt tai surullinen. Ei tämä ole ensimmäinen eroni, Stefan sanoo suoraan.
Ostin Riikalle paritalon

Kosmopoliitti kokki on syntynyt Tampereella, viettänyt nuoruutensa isänsä kotimaassa Saksassa ja luonut menestyksekkään uran Yhdysvalloissa. Suomeen, Liisa-äitinsä kotimökille hän palasi 2014.

Lue myös: Julkkiskokki Stefan Richter avautuu suhteestaan 16 vuotta nuorempaan blondiin: Riikka haukkuu sokeaksi apinaksi!

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Kalle Kangas
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!