Jasmin Mäntylä, Maria Veitola ja Sara Sieppi

Jasmin Mäntylä avasi sanaisen arkkunsa - suorat sanat Maria Veitolan kohuun: Uhriutuminen on ihmeen yleistä nykyään!

03.09.2018 11:20

Kohukaunotar Jasmin Mäntylä otti kantaa Maria Veitolan ja Sara Siepin ympärillä vellovaan kohuun.

Jasmin kommentoi kohua Instagram-tilillään. Suorasanaisuudestaan tunnettu Jasmin ei säästellyt sanojaan tälläkään kertaa.

Uhriutuminen on ihmeen yleistä nykyään, mutta kun julkisuuden henkilö ei osaa odottaa edes hieman haastavia kysymyksiä asioista, joita itse somessa jakaa... Se vaikuttaa aika omituiselta. Veitolan tyyli on aina ollut suora ja siksi hän on loistava haastattelija, ei se ole ilkeyttä tai toisen kiusaamista. Näen tapauksen myös niin, että miksi suostua haastatteluun, joka koskee omaa elämää; töitä, elämäntyyliä jne, mikäli et halua puhua niistä..? Veitolan julkinen lynkkaus tuntuu täysin väärältä, sillä siihen ei ole mitään oikeaa aihetta, Jasmin kirjoitti.

Lue myös: Maria Veitolan tiukat kysymykset Sara Siepille EVS:n suorassa lähetyksessä suututtivat katsojat - juontaja puolustelee itseään somessa: ”En ymmärrä ollenkaan”

 

Sara avautui blogissaan

Sara Sieppi kommentoi viime torstain (30.8.) EVS-vierailuaan Idealistan blogissaan. Hän kertoi keskustelleensa haastattelun sisällöstä Marian kanssa puhelimitse ennen suoraa lähetystä. Ex-missin mukaan he olivat keskustelleet vielä studion takahuoneessa.

En halua mennä sen enempää yksityiskohtiin, mutta sanotaan näin, että millään, mitä olimme bossladyn kanssa sopineet, ei enää ollut mitään merkitystä. Kysymykset, jotka olimme käyneet etukäteen läpi, väistivät provosoivempien tieltä, Sara kirjoitti.

Viesteissä, puheluissa ja takahuoneen läpikäynneissä Marian sävy oli todella kunnioittava. Hän vaikutti vilpittömästi siltä, että haluaa tietää, mitä se vaatii, kun henkilöllä on toistasataa tuhatta seuraajaa ja jokainen päivitys vaikuttaa siihen, mitä seuraajat ajattelevat päivittäjästä. Välittömästi, kun suora lähetys alkoi, Marian suhtautuminen muuttui. Sovitut kysymykset jäivät ja tilalle tuli lähinnä kaula-aukkooni ja laukkuihini liittyviä kysymyksiä.

Lue myös: Sara Sieppi avautuu blogissaan EVS-haastattelustaan - väittää Maria Veitolan pettäneen hänet: "Kun suora lähetys alkoi, Marian suhtautuminen muuttui"

 

Maria hämmästeli kohua

Myös Maria Veitola kommentoi suoran lähetyksen aiheuttamaa kohua omalla Instagram-tilillään muutama päivä sitten. Hänellä on haastattelun sisällöstä aivan eri kuva kuin Saralla.

 

No niin ystäväiseni ja vihamieheni. Seuraa tiedotusasiaa. Haastattelin eilen @sarasieppi ä #EVSlive -ohjelmassa. Sara on kirjoittanut tänä aamuna blogipostauksen, jossa väittää, että en ole pitänyt kiinni sovituista asioista. Tämä on täyttä puppua. Kävimme haastattelun sisällön läpi sekä taustapuhelussa, että studiolla ennen lähetystä. Vuorosanoja emme toki harjoitelleet. Keskustelu elää aina suorassa lähetyksessä tilanteen ja vastausten mukaan, ihan niin kuin elämässäkin. Sara väittää blogipostauksessaan, että hänelle asetettiin ansa. En ymmärrä väitettä. Miksi olisi asetettu? Haastattelijan työ perustuu luottamukseen. Minun intentioni ei ole koskaan pettää haastateltavaa eikä tuottaa haastateltavalle pahaa mieltä. Pyrimme aina siihen, että vieraat lähtevät studiolta hyvällä mielellä. Niin, että ”huh, olipas jännää, mutta hauskaa”. Myös Sara lähti studiolta tyytyväisenä. En tiedä mitä yön aikana on tapahtunut ja kuka tai mikä on saanut hänen mielensä tälläiseksi. Olen järkyttynyt. Hulluinta kaikessa on, että mielestäni Sara onnistui haastattelussa todella hyvin. Me näimme ohjelmassa aidon, fiksun ja suloisen Sara Siepin, joka pohti esittämiäni väitteitä ja näkökulmia kiinnostavasti. Minun työhöni haastattelijana kuuluu hyvien kysymyksien esittäminen ja heittäytyminen. Kerron usein myös omia ajatuksiani ja pohdintojani aiheesta, niin myös eilen. Kun puhutaan työstä bloggaajana ja somevaikuttajana, on olennaista puhua naiskuvaan, aitouteen, valtaan ja häirintään liittyvistä kysymyksistä. Niistä puhuimme. Käsilaukuista, kaula-aukoista ja rahasta puhumisessa ei pitäisi olla mitään pahaa tai väärää. Jos julkaisee tietynlaista sisältöä somessa tai blogissa, pitää siitä voida puhua. Ja niinhän me puhuttiin. Minulle on helppoa puhua asioista suoraan ja totta. Se ei ole vittuilua, syyllistämistä tai ansoittamista. Se on suoruutta ja uskallusta pohtia ongelmallisiakin asioita, mihin ei ole oikeita, helppoja vastauksia. Ihan jokaisen meistä olisi hyvä pohtia sosiaalista mediaa: mitä julkaisemme ja mistä syystä -ja miten some meihin vaikuttaa. Peace. ✌🏻

Henkilön Maria Veitola (@mariaveitola) jakama julkaisu

Sara on kirjoittanut tänä aamuna blogipostauksen, jossa väittää, että en ole pitänyt kiinni sovituista asioista. Tämä on täyttä puppua. Kävimme haastattelun sisällön läpi sekä taustapuhelussa, että studiolla ennen lähetystä. Vuorosanoja emme toki harjoitelleet. Keskustelu elää aina suorassa lähetyksessä tilanteen ja vastausten mukaan, ihan niin kuin elämässäkin. Sara väittää blogipostauksessaan, että hänelle asetettiin ansa. En ymmärrä väitettä. Miksi olisi asetettu? Maria hämmästeli.

 

Teksti: Antero Alhonen
Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!