fbq
Uutiset
24.11.2017 13:25
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus
Jaajo Linnonmaa
Jaajo Linnonmaa puhui halventavasti radion naisjuontajasta - nyt puhuu Nelosen radiopomo: "Jaajo arvioi kuuntelijana, se oli humoristinen heitto!"
Uutiset
24.11.2017 13:25
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus

Juontaja Jaajo Linnonmaa ja Aamulypsy joutuivat torstaina (23.11.) kohun keskelle, kun keskiviikon Aamulypsy-lähetyksen sisältö tuli julkisuuteen.

Ohjelmassa Jaajo arvosteli toisen radiokanavan naisjuontajaa alatyylisesti ja sanoi, että tämä "ihan märkänä haastatteli jotain jätkää, joka oli siis niin cool".

YleX:n juontaja Ida Karimaa tunnisti itsensä Jaajon puheista ja kirjoitti aiheesta julkisen Facebook-päivityksen, jonka hän myöhemmin muutti yksityiseksi.

Päivityksessä Karimaa lähetti Aamulypsy-kolmikolle kipakat terveiset.

Jaajo Linnonmaalta halventavaa tekstiä radiojuontajasta suorassa lähetyksessä: ""Naistoimittaja ihan märkänä"" - YleX-juontaja tunnisti itsensä ja lähetti kipakat terveiset!

Seiska tavoitti perjantaina Nelonen Median radioiden sisältöjohtajan Johannes Saukon.

- Totta kai on ikävää ja myös ymmärrän, että tästä voi pahoittaa mielensä. Se on ihan oikeutettuakin, mutta korostan, että tässä (Jaajon juonnossa) ei kuitenkaan kerrottu suoraan kenestä on kyse. Tässä Jaajo ainoastaan kuuntelijan näkökulmasta arvioi, millainen se haastattelu oli, ja todettiin ainoastaan, että Jaajo ei tiennyt, ketä haastateltiin. Pikemminkin näen sen positiivisena asiana, että Jaajo oli kuunnellut ohjelmaa niin pitkään ja kiinnostunut, kuka haastateltava oli.

Mutta eikö Suomen suosituimpiin juontajiin kuuluvan Jaajon näkökulma ole jotain aika paljon muuta kuin kuuntelijan näkökulma - varsinkin, kun hän esittää sen Suomen kuunnelluimpiin kuuluvassa ohjelmassa?

- Totta kai hänellä on parempi mahdollisuus arvioida sitä. Mutta tarkoitan, että hän on ollut siinä kuuntelijana, kun hän on arvioinut ohjelmaa. Mutta on totta, että hänellä on ammatillista osaamista, jonka myötä hänellä on erilaista sanottavaa kuin tavallisella kuuntelijalla.

Mitä mieltä olit sisältöjohtajana Jaajon "naistoimittaja ihan märkänä"-kommentista toista radiojuontajaa kohtaan?

- Ei se varmaan ole asiallista ketään kohtaan. Mutta tietenkin tässä on kyse Aamulypsystä, joka on huumoriohjelma ja se on tarkoitettu humoristiseksi heitoksi. Sillä on tarkoitettu viihdyttää kuuntelijoita ja eikä pahoittaa kenenkään mieltä.

- Tietenkin huumori on sellainen asia, että siitä voi olla montaa mieltä. Olemme keskustelleet tästä asiasta Jaajon kanssa. Aamulypsy on varmasti jatkossakin humoristinen ohjelma, mutta sen tarkoitus ei ole loukata ketään. Tarkoitus on, että kuuntelijalla on hauskaa ohjelmaa kuunnellessaan.

Johannes Saukko vuonna 2007
Johannes Saukko vuonna 2007

Suomipop poisti verkossa julkaistusta keskiviikon lähetyksestä kohutun neljän minuutin osuuden torstaina ja lähetys julkaistiin uudestaan uutena versiona. Lähetys löytyy täältä.

Aamulypsy-kohu sakenee! Radio Suomipop poisti Jaajo Linnonmaan naisradiotoimittajaa halventaneen juontopätkän netistä - lue se täältä!

Miksi kyseinen neljän minuutin pätkä oli poistettu netistä?

- Tässä oli ajateltu nimenomaan sitä, että ohjelma on tarkoitettu tuottamaan hyvää mieltä. Ja jos siellä on käsitelty asioita, jotka loukkaavat tai tuottavat pahaa mieltä ihmisille, niin tarkoitus ei ole antaa sitä enää ihmisten kuultavaksi.

Jaajo Linnonmaa pahoitti lyhyen ajan sisällä myös toisen radiojuontajan mielen, kun hän 10. marraskuuta arvosteli Nelonen Mediaan kuuluvan Supla-sovelluksen Lettukestit-ohjelmaa hömpänpömpäksi. Lettukestien juontaja Laura Ollila pahoitti asiasta mielensä ja kirjoitti asiasta Instagram-tililleen.

LUE: Jaajo Linnonmaa tölväisi Aamulypsyssä tylysti saman radiotalon ohjelmaa - ex-työtoveri pahoitti mielensä: "En ymmärrä, miksi Suomen suosituin haukkuu muita!"

Suomen suosituimpiin kuuluva juontaja on nyt lyhyessä ajassa pahoittanut kahden samalla alla työskentelevän toimittajan mielen arvostelemalla heidän työtään ohjelmassa, joka kuuluu kiistatta Suomen kuunnelluimpiin.

- Niin, tuolla lailla kun sen asettelee, niin eihän se hyvältä kuulosta. Mutta jos sanoo, että joku ohjelma on hömpänpömppää, niin ei se kauhean ikävältä kuulosta. Kyllähän lehdessäkin arvostellaan esimerkiksi tv-ohjelmia aika kovasanaisesti esimerkiksi kolumneissa.

Mutta eivät lehtitoimittajat kirjoita toisista lehtitoimittajista kolumneja ja sano, että sen toimittajan jutut on ihan hömpänpömppää. Onko radiossa siis erilaiset pelisäännöt?

- Totta kai myös radiossa pitää kunnioittaa toisia kollegoja.

- Olen jutellut Ollilan Lauran kanssa tästä asiasta ja meillä oli ihan hyvä yhteys. Yhteistyömme Lettukestien kanssa jatkuu tulevaisuudessakin.

Miltä se Nelonen Median radioiden sisältöjohtajasta tuntui, kun oman talon poika Jaajo arvosteli saman talon alla olevaa ohjelmaa?

- Noh, totta kai tapana on, että niin ei sanota. Eihän Allerillakaan varmaan kirjoiteta oman talon lehdistä mitään hirveän ikävää kritiikkiä. Varmasti Jaajo olisi voinut asetella sanansa myös toisin.

Johannes Saukon mukaan Jaajon kanssa käydyistä keskusteluista huolimatta Aamulypsy jatkaa entisellään tulevaisuudessakin.

- Aamulypsy on jatkossakin viihdeohjelma ja jatkossakin tarkoitus on viihdyttää ihmisiä, eikä tuottaa kellekään pahaa mieltä.