fbq
Uutiset
24.11.2017 10:38
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus
Aamulypsyn juontajat Juha Perälä, Jaajo Linnonmaa ja Anni Hautala
Aamulypsy-kohu sakenee! Radio Suomipop poisti Jaajo Linnonmaan naisradiotoimittajaa halventaneen juontopätkän netistä - lue se täältä!
Uutiset
24.11.2017 10:38
Teksti: Mika Seppänen|Kuvat: Seiskan toimitus

Seiska uutisoi eilen torstaina (23.11.) Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelman keskiviikkoisesta lähetyksestä, jossa juontaja Jaajo Linnonmaa puhui halventavasti toisen kanavan naispuolisesta radiojuontajasta.

Jaajo kertoi ohjelmassa kollegoilleen Anni Hautalalle ja Juha Perälälle keskiviikon lähetyksessä kuunnelleensa edellisenä iltana toista radiokanavaa ja nuoren suomalaisen, englanniksi riimittelevän räppärin haastattelua.

LUE LISÄÄ: Jaajo Linnonmaalta halventavaa tekstiä radiojuontajasta suorassa lähetyksessä: ""Naistoimittaja ihan märkänä"" - YleX-juontaja tunnisti itsensä ja lähetti kipakat terveiset!

Vaikka lähetyksestä ei käynyt suoraan ilmi, kenestä toimittajasta ja artistista Aamulypsy-kolmikko ja Jaajo puhui, YleX:n toimittaja Ida Karimaa tunnisti itsensä Jaajon kuvailusta ilman epäselvyyksiä. Karimaa kertoi Facebookissa, että Jaajon viittaamassa radiohaastattelussa hän haastatteli suomalaisartisti Viewia.

- Eilen kuuntelin jotain naistoimittajaa, joka ihan märkänä haastatteli jotain jätkää, joka oli siis niin cool. Mun piti laittaa himassa ihan kaulahuivi, kun tuli niin viima läpi, Jaajo sanoi lähetyksessä avoimesti naureskellen.

Lisäksi Jaajo puhui sarkastisesti myös haastatellusta artistista ja tämän urasta kuulemansa perusteella.

LUE KOHUTUN JUONTOPÄTKÄN SISÄLTÖ TÄSTÄ

Asia nousi julkisuuteen, kun Ida Karimaa kirjoitti asiasta Facebookiin, ja asiaa on päivitelty eri puolilla sosiaalista mediaa.

Torstaina iltapäivällä Radio Suomipop ja sen omistava Nelonen Media tekivät kovan ratkaisun. Koko keskiviikon lähetys oli julkaistu Radio Suomipopin verkkosivuilla keskiviikkona, josta kohuksi noussut juontopätkä oli kuunneltavissa jälkikäteen.

Mutta torstaina klo 16.15 kanava julkaisi saman lähetyksen editoituna versiona, ja siitä oli leikattu kokonaan pois noin neljän minuutin mittainen osuus, jossa käsiteltiin edellä mainittua toisen radiokanavan haastattelua.

Asiasta tietämätön kuulija asiaa ei kenties osaa asiaa huomata, mutta 59 minuutin kohdalla ei enää alakaan Jaajon monologi edellisillan radiohetkestä, vaan puhe on jo siirtynyt toiseen asiaan.

Seiska ei ole tavoittanut Radio Suomipopin ohjelmapäälikkö Paula Niska-Vuorista kommentoimaan juontopätkän poistamista.

LUE MYÖS: Jaajo Linnonmaa tölväisi Aamulypsyssä tylysti saman radiotalon ohjelmaa - ex-työtoveri pahoitti mielensä: "En ymmärrä, miksi Suomen suosituin haukkuu muita!"

Tilaa Seiskan uutiskirje! »