Jaajo Linnonmaa tölväisi Aamulypsyssä tylysti saman radiotalon ohjelmaa - ex-työtoveri pahoitti mielensä: "En ymmärrä, miksi Suomen suosituin haukkuu muita!"

Uutiset | 24.11.2017 08:27

YleX-radiokanavan Uuden musiikin iltavuoro -ohjelmaa juontava Ida Karimaa kirjoitti keskiviikkona (21.11.) Facebook-päivityksen, jossa hän lähettää Aamulypsy-ohjelmalle terveiset.

Suosikkiohjelmassa Jaajo Linnonmaa puhui halventavasti naispuolisesta radiotoimittajasta ja tämän tekemästä artistihaastattelusta. Karimaa tunnisti Jaajon kuvauksesta itsensä ja kirjoitti aiheesta kipakan vastauksen.

Lue lisää: JAAJO LINNONMAALTA HALVENTAVAA TEKSTIÄ RADIOJUONTAJASTA SUORASSA LÄHETYKSESSÄ: "NAISTOIMITTAJA IHAN MÄRKÄNÄ" - YLEX-JUONTAJA TUNNISTI ITSENSÄ JA LÄHETTI KIPAKAT TERVEISET!

Nyt Linnonmaata ja Aamulypsyä kritisoidaan tylyistä puheista jo toista kertaa lyhyen ajan sisällä.

Toissa perjantaina (10.11) Aamulypsyn lähetyksessä juontajat keskustelivat mobiiliapplikaatioista. Ohjelman juontajat Jaajo Linnonmaa, Juha Perälä ja tuuraavana juontajana ohjelmassa ollut Radio Aallon Suvi Hartlin olivat huolissaan siitä, että jääkö nykyaikana enää mitään mieleen, kun tieto on niin helppo löytää.

Jaajo toivoi, että esimerkiksi Suplaan kehitettäisiin ohjelma, jossa lueteltaisiin Suomen presidentit ja heihin liitettäisiin jokin muistisääntö.

- Kaikella rakkaudella Suplaa kohtaan, siellä on Lettukestejä ja kaiken maailman hömpän pömppää, jota kukaan ei kuuntele, en ainakaan minä, Jaajo kommentoi ohjelmassa. (keskustelu aiheesta noin kolmen tunnin ja 24 minuutin kohdalla).

Supla on Nelonen Median omistama sovellus, mistä löytyy podcasteja radioaalloilla kuulluista radio-ohjelmista sekä varta vasten Suplaan tehtyjä erikoisohjelmia, joita pystyy kuuntelemaan ainoastaan Suplasta.

Lettukestit on puolestaan Laura Ollilan ja Tiia Heralan podcast-ohjelma, missä pureudutaan kaikkeen seksistä naisen logiikkaan. Ohjelmaa voi kuunnella vain Suplasta.

YleX:n Ida Karimaan innoittamana Lettukestit-juontaja Laura intoutui myös lähettämään terveiset suositulle ohjelmalle. Aamulypsy-kolmikko on Lauralle tuttu, sillä hän työskenteli vuonna 2015 lähes vuoden ilmaiseksi Aamulypsyssä Puhelintyttö Laurana

- En saanut lähtiessä mitään kiitosta, mutta ilmeisesti se kiitos ilmaisesta työstä tuli 2 vuotta lähdön jälkeen, haukkumalla myös meitä aamuohjelmassaan. Minua, entistä työkaveriaan. En pysty ymmärtämään miksi ihminen, joka on alalla Suomen suosituin näkee tarpeelliseksi haukkua muita juontajia / toimittajia, Laura kirjoittaa kuvansa yhteyteen. 

 

Näin YleX:n juontajan FB-päivityksen Seiskan sivuilta, jossa hän kertoi olevansa suhteellisen ihmeissään erään Suomen suosituimman radiojuontajan tyylistä dissata häntä heidän aamuohjelmassa. Ajattelin, että en ota asiaan mitään kantaa omalta osaltani, mutta mielipiteeni muuttui, kuin näin tämän. Vaikka tämän suositun radiojuontajan sanomiset eivät minua kiinnosta, tai ylipäätään mitä muut ihmiset ovat minusta tai meidän ohjelmasta mieltä, kerrompa kuitenkin oman ihmetyksen aiheeseen myös. Sain snäpissä viime viikolla useita viestejä, kuinka tämä suosittu radiojuontaja haukkuu meidän Lettukestejä heidän aamuohjelmassaan tyylillä ”Lettukestejä ei kuuntele kukaan ja kuinka se on ihan täyttä höpöhöpöpaskaa”. Ensinnäkin jos lähdetään vaikka siitä, että olin tässä kyseisessä aamuohjelmassa hommissa vuoden 2015 tittelillä Puhelintyttö-Laura. En ole tehnyt kyseiselle ihmiselle koskaan mitään pahaa, päin vastoin. Halusin radiotoimittaja opintojen jälkeen päästä ohjelmaan töihin, ja tein siellä töitä ilmaiseksi lähes vuoden tienaamatta pennin jeniä. En saanut lähtiessä mitään kiitosta, mutta ilmeisesti se kiitos ilmaisesta työstä tuli 2 vuotta lähdön jälkeen, haukkumalla myös meitä aamuohjelmassaan. Minua, entistä työkaveriaan. En pysty ymmärtämään miksi ihminen, joka on alalla Suomen suosituin näkee tarpeelliseksi haukkua muita juontajia / toimittajia. Olemme Tiian kanssa täysin nevahöödeinä luoneet Neloselle ohjelmakonseptin, jota on kuunneltu yli 400 000 kertaa ja se on yksi Suplan suosituimmista ohjelmista. Miten säälittävää, että saman talon juontaja, tuossa asemassa kehtaa haukkua alalle tulevia ihmisiä. Luulisi tuossa asemassa olevan sen verran itsevarmuutta, että "ei tarvi pienempiä kiusata". Ymmärtäisin, että joku Helsingin Sanomien politiikan toimittaja olisi sitä mieltä, että meidän ohjelma on ”höpöhöpöpaskaa”, mutta onko tosissaan kyseisellä juontajalla varaa haukkua, kun omatkin jutut ovat aivan yhtä ala-arvoisia alapääjuttuja kuin meillä? Mikä on ylipäätään tarve haukkua / kommentoida negatiiviseen sävyyn saman talon työntekijöitä Suomen kuunnelluimmassa ohjelmassa, tai saman alan kollegoita ylipäätään?

Henkilön LAURAOLLILA (@ollilalaura) jakama julkaisu

Laura kirjoittaa päivityksessään, että heidän Lettukestit -ohjelmalla on yli 400 000 kuuntelijaa, ja se on yksi suosituimmista ohjelmista Suplassa. 

- Miten säälittävää, että saman talon juontaja, tuossa asemassa kehtaa haukkua alalle tulevia ihmisiä. Luulisi tuossa asemassa olevan sen verran itsevarmuutta, että "ei tarvi pienempiä kiusata". Ymmärtäisin, että joku Helsingin Sanomien politiikan toimittaja olisi sitä mieltä, että meidän ohjelma on ”höpöhöpöpaskaa”, mutta onko tosissaan kyseisellä juontajalla varaa haukkua, kun omatkin jutut ovat aivan yhtä ala-arvoisia alapääjuttuja kuin meillä? Mikä on ylipäätään tarve haukkua saman talon työntekijöitä Suomen kuunnelluimmassa ohjelmassa, tai saman alan kollegoita ylipäätään?

 

Teksti:Jasmin Määttä
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!