Jaajo Linnonmaalta halventavaa tekstiä radiojuontajasta suorassa lähetyksessä: "Naistoimittaja ihan märkänä" - YleX-juontaja tunnisti itsensä ja lähetti kipakat terveiset!

Uutiset | 23.11.2017 11:22

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro -ohjelmaa juontava Ida Karimaa kirjoitti keskiviikkona (22.11.) julkisessa Facebook-päivityksessään Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelman keskiviikkoisesta lähetyksestä, jossa puhuttiin halventavasti Karimaasta ja hänen tekemästään radiohaastattelusta.

Karimaan päivitys liittyi siihen, kun Aamulypsyä juontava Jaajo Linnonmaa kertoi kollegoilleen Anni Hautalalle ja Juha Perälälle keskiviikon lähetyksessä (noin 59 minuutin kohdalta eteenpäin) kuunnelleensa edellisenä iltana toista radiokanavaa ja nuoren suomalaisen, englanniksi riimittelevän räppärin haastattelua.

Vaikka lähetyksestä ei käy suoraan ilmi, kenestä toimittajasta ja artistista Aamulypsy-kolmikko ja Jaajo puhuu, Karimaa tunnisti itsensä Jaajon kuvailusta ilman epäselvyyksiä. Karimaa kertoi Facebookissa, että Jaajon viittaamassa radiohaastattelussa hän haastatteli suomalaisartisti Viewia.

- Aina joskus silloin tällöin mä joudun katsomaan peiliin ja miettimään sitä, että tehdäänkö me tätä Aamulypsyä vielä suurella motivaatiolla ja suurella intohimolla. Siksi välillä tekee hyvää kuunnella, miten nuoremmat tekee radio-ohjelmaa, koska eilen kuuntelin jotain naistoimittajaa, joka ihan märkänä haastatteli jotain jätkää, joka oli siis niin cool. Mun piti laittaa himassa ihan kaulahuivi, kun tuli niin viima läpi, Jaajo sanoi avoimesti naureskellen.

- Mä en tiedä, kuka se (artisti) oli. Tässä se juttu just oli, että puolen tunnin haastis ja kertaakaan ei sanottu, että kuka se jäbä oli, jota haastateltiin. Tää oli joku jätkä, joka oli ollut maailmalla ja tehnyt tätä ja tota, tunsi kaikki tuottajat ja sitä ja tätä ja tota. Ikinä ei kaverilta kuitenkaan ollut tullut omaa levyä. Nyt se oma levy oli kuitenkin ilmeisesti tullut.

Jaajo jatkoi monologiaan ja ihmetteli sarkastiseen sävyyn haastattelun sisältöä ja sitä, että artistin nimeä ei haastattelussa mainittu. 

Jaajo arvosteli kollegaansa kuitenkin virheellisin tiedoin, sillä tosi asiassa toimittaja Ida Karimaa mainitsi haastattelussa artisti View'n nimen useita kertoja.

- Siellä päästiin niin diippeihin aiheisiin jossain kohtaa, että hei muuta tää sun uusi albumi tauluksi. Että maalaa siitä oikeesti kuva, että mikä se on. Toimittaja sanoi näin! Totta kai tää haastattelija oli miettinyt mielessään ja sanoi, että "mä suljen silmät, mä näen oikeesti auringonlaskun, jonka takaa tulee myrsky", Jaajo kuvaili.

- Mitä vittuu, Perälä ja Hautala sanoivat yhteen ääneen ja naureskelivat perään.

- Mä oikeasti istuin autotallissa ja pakkasin t-paitoja, kun kuuntelin sitä ohjelmaa. Mä olin sillai, että... KUKA SÄ OOT!?

- Ja samalla nirhasit sun omaa rannetta? Anni Hautala sanoi naureskellen.

"Nolottaa puhujien puolesta"

Karimaa avautuu Aamulypsy-kolmikon puheista Facebook-päivityksessään ja lähettää Linnonmaalle, Hautalalle ja Perälälle kipakat terveiset takaisin. 

"Ihmetyttää, miten suositun aamuohjelman juontajat puhuvat toimittajakollegastaan ja tämän ammattitaidosta. Nolottaa puhujien puolesta se, millaisella ilmauksella toimittajakollegan oletettu "innokkuus" tuodaan esiin. Eniten oudoksuttaa ja surettaa se, miten ansioitunutta ja erinomaisen debyyttialbuminsa julkaissutta kotimaista artistia ja hänen levyn eteen tekemäänsä työtä vähätellään. Vaikka aluksi asia tuodaan esiin sitä kautta, että tässä ollaan reflektoimassa omaa tekemistä, päädytäänkin vain olemaan aktiivisesti ymmärtämättä ja ihmettelemään ja pilkkaamaan muiden tapaa tehdä", Karimaa kirjoittaa. 

YleX:ssä parisen vuotta työskennellyt, ja aiemmin myös Nelonen Median radioissa työskennellyt Karimaa kirjoittaa hyväksyvänsä asialliset palautteet, mutta Aamulypsyn tapaa käsitellä toisen kanavan ohjelmaa hän ei ymmärrä.

"En ymmärrä toisten ihmisten - olivat he sitten artisteja, toimittajakollegoita tai keitä tahansa - duunin mollaamista ja sille naureskelua omassa ohjelmassa huumorin varjolla, varsinkaan tökeröllä ja henkilökohtaisuuksiin menevällä tavalla. Ja ei, en ole tosikko. En vain pidä siitä, millaista puhetapaa Suomen yhdessä kuunnelluimassa radio-ohjelmassa pidetään yllä ja hyväksyttävänä."

"Terveisin
"naistoimittaja, joka ihan märkänä haastatteli jotain jäbää,"
entinen Nelonen Median radioiden uutistoimittaja-kolleganne, nykyinen YleX:n Uuden musiikin iltavuoron toimittaja Ida Karimaa
Ps. Haastateltavanani oli muuten kotimainen rap-artisti View, joka työskentelee Suomipopin tavoin Nelonen Median radioperheeseen kuuluvan nuorisoradiokanava Loopin kanavaäänenä."

Karimaa muutti torstaina aamupäivällä päivityksensä yksityiseksi, joten siksi päivitys ei enää ole julkisesti nähtävillä. Sitä ennen päivitystä oli ehditty jakaa runsaasti Facebookissa ja muissakin some-kanavissa.

Otsikkoa muokattu klo 11.33.

Artikkelia muokattu perjantaina 1.12. klo 15.15: Jaajo arvosteli kollegaansa virheellisin tiedoin, sillä haastattelussa artisti View'n nimi mainittiin tosi asiassa useita kertoja.

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!