Ile Vainio vaikutti Kikan taustalla.

Ile Vainio muistelee 14 vuotta sitten kuollutta laulaja Kikkaa – ”Moni nykyinen naisartisti saa olla hänelle kiitollinen!”

17.07.2019 05:33

Vuonna 1989 Ilkka ”Ile” Vainio työskenteli levy-yhtiö Audiovoxissa isänsä Juha Vainion kanssa, ja firma oli solminut levysopimuksen Sokoksella meikkejä esitelleen Kirsi "Kikka" Viilosen kanssa.

Lue lisää: Sanoittajamestari Ile Vainio tekeytyi naiseksi! Näin laulaja Kikasta leivottiin kohuttu laulaja ja seksisymboli!

Antoi naisille bileluvan

Ile Vainion mukaan Kikka kärsi suuresti kriitikkojen ylenkatseesta.

– Vaikka kansa rakasti, kriitikot haukkuivat rumasti. Kikkaa se loukkasi.

Ile näyttää Kikan vuoden 1989 esikois- albumia Mä haluun viihdyttää, joka myi peräti 71800 kappaletta ja platinaa. Oikealla on vuoden 1993 levy Käyrä nousemaan, joka myi kultaa ja 25000 kappaletta.
Ile näyttää Kikan vuoden 1989 esikois- albumia Mä haluun viihdyttää, joka myi peräti 71800 kappaletta ja platinaa. Oikealla on vuoden 1993 levy Käyrä nousemaan, joka myi kultaa ja 25000 kappaletta.

 

Lue myös: Muistatko?! Kikka oli 1990-luvun seksikkäin suomalaisartisti – sydäninfarkti koitui kohtaloksi 41-vuotiaana!

Ile huomauttaa, että Kikan merkitys suomalaiselle musiikille on iso.

– Moni nykyinen naisartisti saa olla hänelle kiitollinen.  Kikka oli esi-Sanni. Hän teki ison palveluksen naisen oikeudelle olla oma itsensä, Ile toteaa.

– Hän antoi suomalaisille naisille luvan juhlia, flirttailla ja olla aloitteentekijä. Ennen se oli vain irwinien ja frederikien heiniä, kunnes Kikka nosti naiseuden jalustalle.

Mä haluun viih dyttää -musiikkivideo sementoi Ilen mukaan Kikan roolin eroottisena ylipapittarena ja uutena, rohkeana naisartistina Suomessa. Videolla Kikan pinkeä toppi paljasti rinnan, ja kohu oli valtava.
Mä haluun viihdyttää -musiikkivideo sementoi Ilen mukaan Kikan roolin eroottisena ylipapittarena ja uutena, rohkeana naisartistina Suomessa. Videolla Kikan pinkeä toppi paljasti rinnan, ja kohu oli valtava.

 

Lue myös: ”Minihame oli kaupungin lyhyin” – näin uransa alussa ollut laulaja Kikka teki vaikutuksen Raija Pelliin!

Ilen mukaan Kikka osasi nauraa itselleen.

– Hän ei ottanut itseään vakavasti. Ja hänen liikehdintänsä oli kerrassaan ainutkertaista. Vuodet 1989–1995 olivat hullua, villiä aikaa.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Matti Matikainen, Yle ja Warner Music

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!