fbq
Uutiset
12.07.2019 19:02
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Lehtikuva, Yle ja Seiskan arkisto
Kikka jätti jälkensä musiikkihistoriaan.
Muistatko?! Kikka oli 1990-luvun seksikkäin suomalaisartisti – sydäninfarkti koitui kohtaloksi 41-vuotiaana!
Uutiset
12.07.2019 19:02
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: Lehtikuva, Yle ja Seiskan arkisto

Suomessa ei liene toista naislaulajaa, joka olisi nousi yhtä nopeasti tähtiin, uudistanut naislaulajien imagon ja jättänyt ikuisen jäljen sinivalkoiseen musiikkihistoriaan.

Kikka (oikealta nimeltään Kirsi Hannele Sirén, o.s. Viilonen) syntyi lokakuussa 1964 Tampereella, ja synnyinkaupungissaan hän myös kuoli vain 41-vuotiaana joulukuussa 2005.

Kikka nousi tähtiin esikoissinkullaan Mä haluun viihdyttää vuonna 1989 ja pysyi siellä 1995 asti. Tuona aikana häneltä ilmestyi viisi huiman suosittua studioalbumia. Viimeisin levy tuli vuonna 2000, jolloin Kikka yritti comebacia huonolla menestyksellä.

Kaikkiaan Kikan levyjä on myyty noin 330 000 kappaletta, ja hän on edelleen yksi maamme eniten myyneistä naisartisteista.

Kikka avioitui Hannu Sirénin kanssa vasta vuonna 1997. He olivat seurustelleet jo 1980-luvulta saakka. Parille syntyi Sanni-tytär 1996, ja Kikka jäi kotiäidiksi.

Kikka ja Sanni-tytär.

Ystävät ja läheiset kuvailevat Kikkaa rakastavaksi äidiksi, joka oli valmis tekemään kaikkensa ainoan lapsensa eteen.

2000-luvun alussa Kikan alkoholismi paheni. Hän koki paineita äitiyden ja seksikkään laulajaimagon yhdistämisestä sekä muuttuneesta ulkonäöstään.

Kikka hakeutui vierotushoitoon ja näytti lopulta raitistuvankin. Sydäninfarkti kuitenkin vei laulajatähden keskellä yötä nukkuessa.

Lue myös: Tällaisia ovat rakastettujen muusikoiden viimeiset leposijat: Badding lepää veljensä vieressä - kuvat!

Seksikäs rooli toi faneja

Kikka

Tämän näköisenä Kikka ikuisesti muistetaan: mainoskuva vuodelta 1990 tarjoaa auliisti rintoja, vaaleanpunaista huulipunaa, paljasta pintaa, rimpsua ja rusettia. Fanit ottivat uuden ajan naistähden omakseen. Kauneuspilkkunsa Kikka aina suurensi keikoille ja kuviin.

Sukkula Venukseen Syksyn Sävelessä

Kikka

Syksyn sävelessä vuonna 1990 Kikka esiintyi näyttävässä ysärilookissa. Hän esitti yhden kuuluisimman hittinsä, Juha Vainion sanoittaman Sukkula Venukseen, mutta jäi kolmanneksi Rainer Frimanin (Se on salaisuus -kappale) ja Irwinin jälkeen.

Viimeisimpiä Kikka-kuvia

Kikka

Yksi viimeisimpiä kuvia Kikasta on vuodelta 2003. Silloin hän kärsi jo terveysongelmista ja yhä pahenevasta alkoholismista. Vuonna 2004 Kikka lähetti ihailijoilleen avoimen kirjeen, jossa kertoi vetäytyvänsä keikkalavoilta. Lääkärit olivat jo aiemmin määränneet hänelle kuukausien sairauslomia.

Ihan kuin Madonna!

Kikka

Vuonna 1992 Kikka otti mallia sen ajan pop-vaikuttajalta Madonnalta. Musta nahkatakki, lyhyempi vaalea tukka ja hansikkaat kuuluivat tyyliin. Ystävien mukaan Kikka rakasti vaatteita ja meikkejä, ja hän kokeili mielellään ja rohkeasti uusia tyylejä. Nuorempana Kikka työskenteli muuten Lumenen meikkikonsulenttina Tampereen Sokoksella.

"Intohimoa ja kuntoilua"

Kikka

Vuonna 2000 tehdyssä haastattelussa avantouintiin ja kuntoiluun hurahtanut Kikka kertoo olevansa "intohimojen äärimmäisyysihminen".

– Saunasta avantoon, kuumasta kylmään, comebackia yrittänyt Kikka kertoi Seiskassa ja antoi kuntoiluvinkkejä lukijoille. Juomaksi hän suositteli oluen sijaan kuivaa valkoviiniä.

Unelmoi Euroviisuista

Kikka

Kikka unelmoi päästä edustamaan Suomea Euroviisuissa. Vuonna 1992 hän pääsikin Suomen-finaaliin biisillä Parhaat puoleni, mutta voiton vei Pave Maijanen Yamma yamma -viisuflopillaan. Kuva on vuodelta 2002, jolloin Kikka esiintyi tv:ssä Jos sais kerran -viihdeohjelmassa. TV2:lla nähtyä ohjelmaa juonsivat Joel Hallikainen ja Arja Koriseva.

"Hyvästi viina ja pillerit"

Kikka

Kikka antoi vuonna 2003 Seiskalle avoimen kohutilityksen, jossa myönsi väärinkäyttäneensä mielialalääkkeitä ja viinaa sekaisin. Hän vakuutti päässeensä molemmista eroon ja lupasi:

– Enää ei tule skandaaleja tai uutisia sekavasta keikkakäytöksestä. Ennen kaikkea tunnen, että elämälläni on nyt tarkoitus.

Kuolinuutinen järkytti

Kikka

Kikka menehtyi 3. joulukuuta 2005 nukkuessaan omassa kodissaan Tampereella. Kuolinuutinen järkytti koko Suomea, olihan pidetty laulaja menehtyessään vain 41-vuotias. Kikka oli ollut raittiina koko syksyn ja saamassa elämänsä hallintaan. Sanni-tytär oli äidin kuollessa vain 9-vuotias. Kikka on haudattu mummonsa viereen Kalevankankaan hautausmaalle Tampereella.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »