Raija Pelli oli Kikan ystävä.

”Minihame oli kaupungin lyhyin” – näin uransa alussa ollut laulaja Kikka teki vaikutuksen Raija Pelliin!

15.07.2019 18:02

Poliisi-tv:stä tunnettu toimittaja Raija Pelli, 61, oli Kikan läheisimpiä ystäviä. Raija muistelee, kuinka hän kävi katsomassa tiskijukkana keikkaa heittäneen Kirsi Viilosen esiintymisiä, sillä 1980-luvulla naispuolinen dj oli vielä harvinaisuus.

– Olin itsekin tehnyt tiskijukan hommia Seinäjoella opiskeluaikoinani, joten tunsin lukkarinrakkautta lajiin. Muistan, kuinka Kikka teki vaikutuksen: hän lauloikin muutaman biisin valmiiden taustojen päälle ja oli selkeästi jo rakentamassa imagoaan. Minihame oli kaupungin lyhyin, Raija nauraa.

– Meillä oli Tampereella myös sama kampaaja, joka aina kehotti meitä tutustumaan. Ystävyytemme alkoi kuitenkin vasta kesällä 1989 koirien kauneuskisassa, jossa olimme tuomareina.

Lue myös: Sydänystävä Raija Pelli suree laulaja Kikan kohtaloa – ”Miksi kukaan meistä ei osannut auttaa?”

Naiset huomasivat jakavansa saman huumorintajun, he käkättivät tuomaroivansa ”kuonokertoimen mukaan”.

– Meillä synkkasi hyvin. Pidimme hyvin tiiviisti yhtä vuoteen 2000 asti, jolloin muutin pääkaupunkiseudulle. Se oli myös aika, jolloin Kirsi vajosi synkkyyteen.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 15 vuotta Kikan kuolemasta 2005. –  Meidän piti tavata seuraavalla viikolla, mutta emme koskaan ehtineet.
Ensi vuonna tulee kuluneeksi 15 vuotta Kikan kuolemasta 2005. –  Meidän piti tavata seuraavalla viikolla, mutta emme koskaan ehtineet.

 

Lue myös: ”Itkin koko paluulennon!” Hyvä ystävä Raija Pelli sai kuulla laulaja Kikan poismenosta kesken lomamatkan

Kikka oli edelläkävijä

Kikan huippuvuodet olivat 1989–95. Raija seurasi sivusta, kuinka Kikkaa vietiin. Keikkoja saattoi olla kolmekin päivässä, turvamiehet seurasivat keikoille, rahaa tulvi.

– Kikka oli edelläkävijä. Hänen seksikäs roolinsa oli osaltaan rakennettu, sillä sisimmässään Kirsi oli sangen moralistinen. Hän oli ammattimainen viihdyttäjä, joka osasi oikeasti laulaa ja liikkua. Vaikka fanitus välillä väsytti, hän kuittasi sen sanomalla, että ”tämä on työtäni”.

Lue myös: Muistatko?! Kikka oli 1990-luvun seksikkäin suomalaisartisti – sydäninfarkti koitui kohtaloksi 41-vuotiaana!

1990-luvun puolivälissä Kikka alkoi väsyä. Raija Pelli sanoo huomanneensa levottomuuden ja tietynlaisen kyllästymisen lisääntyneen ystävässään ja ottaneensa asian esille.

– Hän ei olisi jaksanut laulaa samoja ”hanuribiisejä” mutta ymmärsi samalla yleisön odottavan sitä. Pikku hiljaa pullonhenki alkoi kutsua yhä useammin. Kirsi haki alkoholista pikarentoutusta.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Matti Matikainen ja Seiskan arkisto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!