IS: Ylen toimittajaa epäillään Aku Louhimiehen törkeästä kunnianloukkauksesta- elokuvaohjaaja hankki kirjallisia lausuntoja useilta henkilöiltä!

Uutiset | 14.06.2019 07:34

Ilta-Sanomien tuoreen artikkelin mukaan Ylessä työskennellyttä toimittaja Sara Rigatellia epäillään elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen törkeästä kunnianloukkauksesta. 

Lue myös: Aku Louhimies Facebookissa: Kansainvälinen ohjaajapesti BBC:lle meni katkolle Ylen toimittajan kerrottua "raskauttavia asioita"!

Lehden mukaan esitutkintakynnys ylittyi kevään aikana. Louhimies toimitti Helsingin poliisille jo viime vuoden lopulla tutkintapyynnön, jossa hän pyysi poliisia selvittämään toimittajan ja Ylen vastaavan päätoimittajan Jouko Jokisen toimia. IS:n tietojen mukaan häntä ei kuitenkaan epäillä toistaiseksi rikoksesta.

Artikkelin mukaan Louhimies on hankkinut kirjallisia lausuntoja useilta henkilöiltä, joita kukaan Ylestä ei ole lähestynyt, kun he tarkistivat Louhimiehen oikaisuvaatimuksia toimittajan kirjoittamaan juttuun liittyen. Yle puolestaan väittää kuullensa kyseisiä henkilöitä. 

Tietynlaiset metodit

Kyseinen tutkintapyynntö liittyy viime vuoden maaliskuussa julkaistuun Ylen artikkeliin, jossa kritisoitiin Louhimiehen työmetodeja ja vääränlaisesta vallankäytöstä ohjattaviaan kohtaan. 

Lukuisat näyttelijät kertoivat kokemuksiaan Ylen Rigatellille. Artikkelissa haastateltiin muiden muassa Pamela TolaaJessica GrabowskyaMatleena Kuusiniemeä ja Pihla Viitalaa

Haastateltavien mukaan Louhimiehellä on tapana kertoa naisnäyttelijöille korvaan kuiskaten, kuinka epäuskottavia ja surkeita he ovat. Louhimies on jopa haukkunut naisia rumaksi. Roolineuvotteluissa ohjaaja osaa olla imarteleva, kuunteleva ja lämmin. Louhimiehen luottonäyttelijä Eero Aho kertoo, että hänelle Louhimies ei ole kuiskinut korvaan tällaisia.

 - Minulla on tietenkin eri suhde siihen ihmiseen. Uskallan sanoa hänelle vastaan ja tehdä niin kuin haluan. En usko, että tuollainen metodi edes toimisi, Aho toteaa Ylelle. 

Lue lisää: Yle: Pamela Tola joutui Aku Louhimiehen kiusaamaksi: "Tunsin vastanäyttelijän sukupuolielimet ihollani"

Työ katkolla 

Louhimies kertoi viime lokakuussa Facebookissaan, että hänen ohjaajapestinsä BBC:n kansainvälisessä draamasarjassa oli ollut katkolla artikkelin aiheuttaman kohun seurauksena. 

Louhimiehen mukaan Ylen toimittaja oli ollut yhteydessä BBC:hin ja kertonut Ylen artikkelista.

- Olimme valitsemassa kuvauspaikkoja Manchesterissa, kun sarjan tuotantoyhtiö sai yllättäen sarjan tilaajalta, BBC:ltä puhelun. Suomalainen toimittaja oli halunnut saattaa Britannian yleisradioyhtiön tietoon raskauttavia asioita minusta.

Lue lisää: Aku Louhimies kiihottui, kun näyttelijälle laitettiin ase suuhun.

 

 

Teksti:Jasmin Määttä
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!