Aku Louhimies Facebookissa: Kansainvälinen ohjaajapesti BBC:lle meni katkolle Ylen toimittajan kerrottua "raskauttavia asioita"!

Uutiset | 16.10.2018 11:25

Ohjaaja Aku Louhimies kirjoitti maanantai-iltana Facebookissa julkisen päivityksen, jonka mukaan hänen ohjaajanpestinsä BBC:n kansainvälisessä, historiallisessa draamasarjassa  on katkolla. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Louhimies kertoi, että tuotantoyhtiö on BBC:n pyynnöstä syyskuun lopulla ottanut aikalisän hänen kanssaan. Taustalla on Ylen keväällä tekemä paljastusjuttu lukuisien näyttelijöiden kertomuksista, joissa kuvataan Louhimiehen epäasiallista käytöstä kuvauksissa.

Louhimiehen mukaan Ylen toimittaja oli ollut yhteydessä BBC:hin ja kertonut Ylen artikkelista.

- Olimme valitsemassa kuvauspaikkoja Manchesterissa, kun sarjan tuotantoyhtiö sai yllättäen sarjan tilaajalta, BBC:ltä puhelun. Suomalainen toimittaja oli halunnut saattaa Britannian yleisradioyhtiön tietoon raskauttavia asioita minusta.

- Yhteydenotto ei jäänyt yhteen. Opintovapaalla oleva Yleisradion toimittaja oli asiansa tueksi toimittanut BBC:lle ainakin Ylen maaliskuisesta jutusta julkaiseman englanninkielisen tiivistelmän, jossa hänen alkuperäisen juttunsa huomiota herättävimmät asiavirheet kertautuvat. 

Taustaa: Yle: Pamela Tola joutui Aku Louhimiehen kiusaamaksi: "Tunsin vastanäyttelijän sukupuolielimet ihollani"

Lue lisää: Yle: Aku Louhimies laittoi näyttelijän vaatteisiin torakoita ja itketti lasta vanhemman kuolemalla - Louhimies vastaa: "Kukaan ei ole aiemmin kertonut kärsineensä työskentelystä kanssani"

Ristiriitaisia tietoja

Ilta-Sanomien mukaan Aku työskenteli ulkomailla World of Fire -sarjan parissa. IS:n tietolähteen mukaan Louhimies ei ole osa tuotantoa, eikä hän koskaan aloittanut ohjelman kuvauksissa.

Samaan aikaan Aku kirjoittaa olleensa mukana useita viikkoja. 

- Olen kuukauden ajan työskennellyt ohjaajana BBC:n eurooppalaisessa suuressa historiallisessa draamasarjassa. Minut valittiin ohjaajaksi pääasiassa sen työn perusteella jota olen tehnyt Irlannin yleisradioyhtiölle ja Netflixille ohjaamassani Rebellion -sarjassa. Myös elokuvamme Tuntematon sotilas oli tehnyt suuren vaikutuksen sarjan tuottajiin.

Suomalaisohjaaja kertoo, että toimittaja oli toimittanut BBC:lle tiivistelmän Ylen maaliskuisesta artikkelista, jossa Akun mielestä toistuvat asiavirheet, joiden tiimoilta hän oli tehnyt artikkelista oikaisupyynnön. 

- Oikaisupyyntö hylättiin ilman että Yleisradio tarkasti antamiani lisätietoja, pyysi nähtäväkseen asiaan liittyvää aineistoa tai kuuli ehdottamiani tahoja.
 

Teksti:Mariama BAH
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!