fbqYle: Aku Louhimies kiihottui, kun päänäyttelijälle laitettiin ase suuhun: "En voi kieltää näyttelijän muistikuvaa" | Seiska
JESSICA GRABOWSKY

Yle: Aku Louhimies kiihottui, kun päänäyttelijälle laitettiin ase suuhun: "En voi kieltää näyttelijän muistikuvaa"

Uutiset | 19.03.2018 19:58

8-pallo -elokuvassa pääosaa näytellyt Jessica Grabowsky avautui tänään maanantaina (19.3.) Ylen haastattelussa Aku Louhimiehen ohjaajan metodeista naisnäyttelijöiden kanssa. Artikkeliin oli haastateltu myös miesnäyttelijöitä sekä kuvausryhmää.

Lue lisää: YLE: AKU LOUHIMIES LAITTOI NÄYTTELIJÄN VAATTEISIIN TORAKOITA JA ITKETTI LASTA VANHEMMAN KUOLEMALLA - LOUHIMIES VASTAA: "KUKAAN EI OLE AIEMMIN KERTONUT KÄRSINEENSÄ TYÖSKENTELYSTÄ KANSSANI"

"Sä et kurista oikeasti"

Vuonna 2013 ilmestynyt 8-pallo -elokuva kertoo pienen tyttövauvan äidistä Pikestä, joka vapautuu juuri vankilasta. Pike on entinen narkomaani, mutta yrittää saada elämänsä ohjat takaisin käsiinsä. Ulkomailta palannut ex-poikaystävä sekoittaa kuitenkin pakkaa. Poikaystävän roolissa nähdään Eero Aho, joka on yksi Louhimiehen luottonäyttelijöistä. Eräässä kohtauksessa Ahon roolihahmo kuristaa Grabowskyn roolihahmoa. Louhimies oli raivonnut kuvauksissa vieressä.

Sä et kurista oikeasti, sormet ei mene ihoon, mä näen, että te näyttelette, Grabowsky kertoo Louhimiehen huutaneen.

Aho oli kuitenkin Grabowskyn mukaan rauhoitellut häntä ja sanonut, ettei aio kuristaa häntä oikeasti.

Eero vastasi, että annetaan me Akun huutaa ja tehdään niin kuin tuntuu hyvältä, Grabowsky kertoo.

Aho on kertonut artikkelissa, että tilanne on voinut olla pelottava, mutta vakuuttaa, ettei vahingoita ketään. Louhimies kertoo, että ohjaaminen on dialogia, eikä hän ole "kenellekään raivonnut". 

Lue myös: YLE: PAMELA TOLA JOUTUI AKU LOUHIMIEHEN KIUSAAMAKSI: "TUNSIN VASTANÄYTTELIJÄN SUKUPUOLIELIMET IHOLLANI"

Ase kiihottaa

Eräässä elokuvan kohtauksessa Grabowskylle laitettiin ase suuhun. Näyttelijän mukaan Louhimies oli kuiskannut Grabowskyn korvaan, että Louhimies oli kiihottunut, koska hänen suuhunsa työnnettiin ase. 

Louhimies kertoo Ylelle, ettei voi kieltää näyttelijän muistikuvaa, muttei hän kuitenkaan usko kommentin viitanneen kuvaustilanteeseen. 

Grabowsky on kertonut, että elokuvan jälkeen hänellä oli psyykkisesti pahoinpidelty olo. Kuvaukset olivat olleet pelkkää selviytymistä.

- En pystynyt edes myöhemmin ottamaan kehuja vastaan roolistani, koska tuntui, etten ollut päässyt tekemään työtäni, näyttelijä kertoo Ylelle

Aku Louhimies tänään A-Studion vieraana Yle TV1:llä kello 21.

Teksti:Jasmin Määttä
Kuvat:Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!