Huippukokki Hans Välimäkin kova ratkaisu – hyvästeli Michelin-tähdet: ”Ne ovat kuin aikuisten McDonald’seja!”

Uutiset | 08.09.2018 12:50

Maamme arvostetuimman keittiömestarin Hans Välimäen, 48, oli määrä luotsata ravintolamaailman lippulaiva, legendaarinen ravintola Palace, kohti alan ykköspalkintoa: kolmea Michelin-tähteä. Elokuun alussa kuitenkin mätkähti kulinaarinen uutispommi: Hans on lähtenyt Palacesta.

Lue lisää: Oho, huippukokki Hans Välimäki lähti yllättäen ravintola Palacesta: Syyni ovat itsekkäät!

Hans on yhä ainoa suomalainen keittiömestari, jonka ravintola on palkittu kahdella Michelin-tähdellä. Hieman yllättäen hän julistaa nyt jättävänsä hyvästit tarunhohtoiselle rengasfirmalle.

Lue myös: Hans Välimäki paljastaa ökyravintoloiden karun arjen: ”Asiakas rikkoi astiat, vessaseksistä tuli trendi, hajuvedet varastettiin…”

– Käsi sydämellä: minua ei haittaa, vaikka kohdalleni ei osuisi enää Michelin-tähteä tässä elämässä. Tähti saattaa olla tekijöille kultainen häkki, ja se poltti ainakin minut loppuun. Kutsuimme jo Chez Dominiquen aikoihin Michelin-ravintoloita aikuisten McDonald’seiksi, joissa melkein kaikissa tarjottiin jossain muodossa ankanmaksaa ja kaviaaria, kyyhkysestä puhumattakaan. Se alkoi käydä hieman tylsäksi.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!