Hans Välimäki paljastaa ökyravintoloiden karun arjen: ”Asiakas rikkoi astiat, vessaseksistä tuli trendi, hajuvedet varastettiin…”

Hans Välimäki paljastaa ravintolamaailman karun arjen.
Mainos
Mainos päättyy

Suomen menestynein kokki Hans Välimäki kertoo Patakuningas-kirjassaan paljastuksia ravintola-alan kulisseista.

Hansin legendaarinen ravintola Chez Dominique saavutti historiansa aikana kaksi Michelin-tähteä.

Hans Välimäki juhli kahta Michelin-tähteä villisti: ”Tuhosimme 40 samppanjapulloa - kokki makasi aamulla sikiöasennossa pukuhuoneessa”

Hienostoravintolan keittiössä tehtiin 16-tuntisia päiviä, mutta meno oli villiä myös salin puolella. Jossakin vaiheessa Chez Dominique muodostui pyhiinvaelluspaikaksi vessaseksin harrastajille.

– En tiedä, mistä se johtui. Aika usein jouduimme koputtelemaan naistenvessamme ovea, kun herrasväen ruoka uhkasi jäähtyä, Hans päivittelee.

Mainos
Mainos päättyy

Käymälöistä katosi mystisesti myös hajuvesiä.

– Aina uuden viikon aluksi haimme uudet hajusteet, kun edelliset oli varastettu. Lisäksi pippurimyllyjä ja laseja päätyi usein käsilaukkuihin.

Huippukokki Hans Välimäki: ”Tv-ohjelmasta vakavan kusipään maine – toivoisin olevan kaunopuheisempi!”

Chez Dominiquessa sikailu jatkui joskus myös ruokapöydässä.

– Kerran meillä oli asiakkaana venäläisohjaaja, joka alkoi piirtää kuulakärkikynällä todella kalliiseen pöytäliinaan. Hän oli niin humalassa, että hajotti lopulta kaikki astiansa ja levitti punaviinit verhoille. Kun herra poistettiin ravintolasta, viikkasimme pöytäliinan mukaan laskun kanssa.

Hans Välimäki palasi ravintolamaailman huipulle: Kurkista Suomen kalleimpaan ”kuppilaan” – video!

Itänaapurista tuli myös eräs kanta-asiakas, joka nautti seurasta mutta söi yksin.

Mainos
Mainos päättyy

– Hän talutti usein kirurgisesti täyteltyjä, mallikokoisia mimmejä ravintolaan. Tyyppi otti itselleen pitkän menun mutta sanoi aina, että naiselle teetä. Seuralainen imuroi kolme tuntia kuppiaan, kun äijä söi illallista.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan