fbqFilippiineillä huumeratsiassa pidätetyn missin Maria Mustosen äiti: Tyttäreni on syytön! | Seiska
Uutiset
15.06.2017 09:11
Teksti: Panu Hörkkö ja Katja Lintunen|Kuvat: Seiskan arkisto
Maria Mustonen
Filippiineillä huumeratsiassa pidätetyn missin Maria Mustosen äiti: Tyttäreni on syytön!
Uutiset
15.06.2017 09:11
Teksti: Panu Hörkkö ja Katja Lintunen|Kuvat: Seiskan arkisto

Suomalaisnainen pidätettiin viime viikon lopulla Filippiinien Manilassa. Seiskan selvityksen mukaan kyseinen nainen on lukuisista kauneuskilpailuista tuttu Maria Mustonen, 26.

Hän on Filippiineillä pidätetty suomalaismissi: Maria Mustonen on häikäisevä kaunotar!

Philippine Daily Inquirer -paikallislehden mukaan Maria pidätettiin Noonie-lempinimellä tunnetun huumekauppiaan kotiin tehdyn ratsian yhteydessä.

Noonielta löydettiin 200 grammaa ”shabua” eli paikallista metamfetamiinia, 50 grammaa kokaiinia ja 163 ekstaasitablettia. Lisäksi asunnossa oli käsiaseita.

Viranomaisten mukaan Noonie on myöntänyt käyttävänsä huumeita mutta on kiistänyt olevansa huumekauppias. Maria puolestaan on vakuuttanut olevansa syytön. Kaunotar on sanonut, ettei ole koskaan edes käyttänyt huumeita.

Tilanne on epäiltyjen suhteen varsin vakava, sillä Filippiineillä pienistäkin huumausainemääristä on usein seurauksena kuolemantuomio. Huumeet ovat Filippiineillä kuuma tabu. Maan presidentti Rodrigo Duterte on julistanut muun muassa sodan huumeiden käyttäjiä vastaan. Maan poliisilla on avoin valtakirja tappaa huumeidenkäyttäjiä tai sellaiseksi epäiltyjä ilman minkäänlaisia seuraamuksia.

Tällainen Filippiineillä pidätetty missi Maria Mustonen on: suurlähettilääksi tähtäävä diplomaattikurssilainen!

Äiti lähti tyttärensä luo

Seiska tavoitti maanantaina Marian äidin. Mariaa Filippiineille auttamaan lähdössä ollut äiti sanoi olevansa täysin vakuuttunut siitä, että Maria on syytön.

– Tyttäreni oli väärässä paikassa väärään aikaan, hän on sivullinen uhri, äiti sanoi.

Lue koko juttu tänään ilmestyneestä Seiskasta ja seuraa tilanteen etenemistä netissä!