Uutiset

Esiintymispalkkionsa tuplannut Vain elämää -tähti Lauri Tähkä haluaa 50 000 euroa festarikeikasta – ”Käyttää monopoliasemaansa hyväkseen!”

21.09.2019 06:37

Seiska paljasti aikaisemmin tällä viikolla, että Lauri Tähkän, 45, hurja palkkiopyyntö ensi kesän keikoista on järkyttänyt keikkajärjestäjiä.

Seiskan tietojen mukaan Lauri sai tänä vuonna yhdestä keikasta 25 000 euroa, joka vastaa nimiesiintyjän palkkiotasoa.

Mutta ensi vuonna tilanne on toinen.

– Hän veloittaa esiintymisestään jopa 50 000 euroa. Se on hurja summa, joka on aiheuttanut tapahtumajärjestäjissä ja kesäfestivaaleilla ihmetystä, jopa järkytystä, alan ammattilainen hämmästelee Seiskalle.

Lauri Tähkä on ollut viime vuosien suosituimpia  festariesiintyjiä.
Lauri Tähkä on ollut viime vuosien suosituimpia  festariesiintyjiä.

Pattitilanne

Yllättäen tuplaantunut keikkapalkkio on herättänyt tapahtumajärjestäjissä huolta, koska se karsii muita esiintyjiä.

– Tuntuu, että Lauri käyttää monopoliasemaansa hyväkseen nyt, kun Juha Tapio on keikkatauolla. Esimerkiksi Antti Ketosesta ei vielä ole haastamaan Lauria, musiikkialan sisäpiiriläinen pohtii.

Pelkästään radiosoiton ja televisionäkyyden perusteella on helppo päätellä, että Lauri Tähkä on takuuvarma vetonaula oli kyse sitten pienemmästä tai isommasta musiikkitapahtumasta.

– Järjestäjillä on varmasti vaikea tilanne valita, ottaako vain Laurin ja yhden tai kaksi muuta artistia vaiko yrittää pärjätä ilman Tähkää.

– 50 000 euron palkkiopyyntö on niin huikea, ettei etenkään pienempien festivaalien järjestäjillä jää budjetissa rahaa muihin isoihin tähtiin. Tämä köyhdyttää tarjontaa.

Teksti:Kalle Kangas
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!