Hassan pettyi Ruotsissa.

Erikoishaastattelu: Turun sankari Hassan Zubier harkitsee muuttoa Suomeen: Ruotsi hylkäsi minut – se ei välitä kansalaisistaan!

09.10.2017 08:00

Tukholmalaisesta Hassan Zubierista, 45, tuli Suomessa sankari, kun hän auttoi Turun puukotusten uhreja lomamatkallaan elokuussa. Hassan loukkaantui itse niin pahasti, että joutui pyörätuoliin.

Erikoishaastattelu: Turun terrori-iskun sankari Hassan Zubier pelasti useita ihmisiä – raju kamppailu tappajan kanssa: Ajattelin kuolevani!

Seiska tapasi Hassanin Tukholman lähiössä Märstassa. Hän liikkuu pyörätuolillaan sujuvasti, mutta vammat ovat elinikäiset. Turun tragedia ei ole silti jättänyt häntä katkeraksi.

Yhdestä asiasta hän on kuitenkin hyvin vihainen. Hän ei ole saanut omalta kotimaaltaan Ruotsilta käytännössä mitään apua.

– Turun matkailuneuvonta maksoi meille hotellit, ylläpidon ja antoi kaiken mahdollisen avun. Ruotsin konsulaatista soitettiin ja tarjottiin ainoastaan ilmaista taksimatkaa sairaalasta hotellille.

Turun terrori-iskun sankari Hassan päätyi sattumalta turistimatkalle Suomeen: Olin todella epäonnekas!

– Suomalaiset lääkärit halusivat pitää minut sairaalassa, mutta vakuutusyhtiö käski minut takaisin Ruotsiin. Suomalaiset vaativat sairaalalentoa, mutta ruotsalaiset lähettivät minut yksin kotiin reittilennolla.

Sankarin vastaanotosta ei ollut tietoakaan, kun Hassan laskeutui Tukholmaan. Kukaan ei ollut vastassa, eikä hän saanut apua mistään. Hassan joutui järjestämään kaiken kuntoutuksen itse, ja sairaalakustannukset menivät kotivakuutuksen piikkiin.

– Kukaan Ruotsin hallituksesta tai viranomaisista ei ole lähestynyt minua. Jos tunnen vihaa, niin se on Ruotsia kohtaan. Tämä maa ei välitä kansalaisistaan.

Torstaina ilmestyneessä Seiskassa Hassanin neljäsivuinen erikoishaastattelu - lue!

Teksti: Sami Sinokki
Kuvat: Ari Lahti

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!