Juho Lammikko.

Ei huimaa yhtään! Leijonien NHL-apua kutkuttaa Kanadan kohtaaminen – käy vesi kielellä supertähtien kimppuun: ”Vedetään täysillä eikä väistellä ketään”

10.05.2019 12:32

Jos leijona on laumaeläin, Juho Lammikko edustaa eläinten kuninkaiden harvinaisinta sorttia. 23-vuotias Noormarkun mies on Henri Jokiharjun kanssa ainoa NHL-pelaajaksi kutsuttava yksilö Suomen MM-joukkueessa.

Lue myös: Suomalaiset huolissaan: Leijonat mopolla MM-moottoritielle? Jukka Jalonen jyrähtää kansalaisten kitinöistä: ”Ei edes kannata kommentoida”

Silti suuri yleisö ei välttämättä tiedä, kuka on oikein kyseessä. Se ei ole toisaalta ihme, sillä Ässät-kasvatti on pelannut viimeiset neljä kautta Pohjois-Amerikassa. Niistä viimeisimmällä vyölle kertyi 40 NHL-ottelua Florida Panthersin sotasovassa.

188-senttinen ja 90-kiloinen jässikkä on monikäyttöinen pelaaja. Kyseessä on pohjoisamerikkalaiseen tyyliin klassisen suoraviivainen sentteri, joka kauhoo aloituksia, pimentää vastustajia, puolustaa sitkeästi ja heittää äijää surutta seinälle. Kiekollista osaamistakin löytyy.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Juho Lammikko pelasi päättyneellä kaudella 40 NHL-ottelua Florida Panthersissa.

Kovaa vastustajan maalille

Ja jos Leijonien pelissä on joskus jouduttu tuskailemaan sitä, ettei maalille menijöitä meinaa löytyä, nyt sitä huolta ei ole.

– Ajan kovaa vastustajan maalille ja tuon energiaa joukkueelle. Yritän myös tuoda tekemiselläni hyvää alivoima- ja kamppailupelaamista, Lammikko analysoi Seiskalle.

Onko niin ahdasta väliä olemassakaan, johon et uskaltaisi tai haluaisi mennä?

– En usko, että on. Jos se sattuu, niin sitten sattuu. Kerran se vain tuntuu, hän hymyilee.

Lue myös: Kiekkokansa huolissaan: eikö NHL:n suomalaistähtiä enää nappaa leijonapaidalle pelaaminen? Asiantuntijalta tiukka tulkinta Seiskalle!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Miten Lammikko hämmentää Kanadan tähtiä? – En minä sitä näin etukäteen kerro. Kyllä ne peruskikat yleensä toimivat, miten sinne ihon alle pääsee, hän virnuilee.

Kanada lähinnä haukotuttaa

Kisojen avausottelussa Lammikko ja Suomi saavat vastaansa Kanadan. NHL-tähdillä kuorrutettu rosteri on voideltu läpeensä laadukkaalla vaahterasiirapilla, mutta sekös Panthersin jässikkää hetkauttaa.

– Siellä on joukkue täynnä änäri-äijiä. Joo, heillä on kova jengi koossa, mutta emme me kumartele ketään, Lammikko linjaa lähes haukotellen.

Miten Kanada kaatuu?

– Lähdetään kamppailemaan kovaa, mutta pelitavan mukaan. Yritämme saada painetta heidän päätyynsä. Mennään kovaa maalille, vedetään täysillä eikä väistellä mitään!

Lue myös: Kolmas kulta putkeen? Ruotsilla naurettavan kova MM-nippu - Leijonat saa varoa erityisesti tätä 20-vuotiasta taikuria!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Oli vastassa sitten Kanada tai Indokiina, Lammikko on valmis vetämään työmiehen haalarit ylleen ja antamaan kaukalossa 110% itsestään.

 

Vaikuttaa lähes siltä, ettei leppoisaa Lammikkoa voisi vähempää kiinnostaa Kanadan kivikova ja NHL-tähdillä höystetty rosteri.

– Ei niitä nimilistoja kannata katsella. Kun mennään jäälle, olemme kaikki siellä samalla viivalla, hän hymähtää.

Lue myös: Tämän kaverin tietää kohta koko Suomi – onko hän Leijonien superyllättäjä? C Moren asiantuntija hehkuttaa estoitta Seiskalle: ”Erittäin fiksu jätkä ja maailmanmies”

– Meillä on hyvä joukkue, voimme haastaa kenet vain. Ei huimaa yhtään! Kaukalossa voi sattua ihan mitä tahansa.

Suomi – Kanada tänään perjantaina MTV:llä ja C Morella klo 17.10.
 

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Eetu Ampuja
Kuvat: Timo Korhonen & Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!