Kolmas kulta putkeen? Ruotsilla naurettavan kova MM-nippu - Leijonat saa varoa erityisesti tätä 20-vuotiasta taikuria!

Uutiset | 09.05.2019 18:01

Jääkiekon MM-kisat käynnistyvät huomenna perjantaina Slovakiassa. Siinä missä Suomi joutuu tulemaan toimeen ilman merkittäviä NHL-apuja, Ruotsilla niitä piisaa lähes koko joukkueellinen.

Eikä edes mitään änärin rivimiehiä, vaan seurajoukkueilleen aivan käänteentekeviä ydinpelaajia. Svenska stjärnor.

Lue myös: Kiekkokansa huolissaan: eikö NHL:n suomalaistähtiä enää nappaa leijonapaidalle pelaaminen? Asiantuntijalta tiukka tulkinta Seiskalle!

Otetaan esimerkiksi Vancouverin Canucksin vasta 20-vuotias ihmepoika Elias Pettersson. Hän saattaa näyttää ulkoiselta habitukseltaan 9. luokan ujolta TET-harjoittelijalta, mutta kapeiden harteiden ei missään nimessä pidä antaa hämätä.

Kyseessä on kerran 100 vuodessa syntyvä kiekkotaikuri, joka vetelee joka vaihdossa kaniineja hatusta.

Hyvät naiset ja herrat: Elias Pettersson. Tästä kaverista kuullaan vielä - ja paljon.
Hyvät naiset ja herrat: Elias Pettersson. Tästä kaverista kuullaan vielä - ja paljon.

 

Keski-Ruotsin pikkukylä Ångesta ponnistava Pettersson teki jo teini-iässä murhaavaa jälkeä kotimaassaan. Toissa kaudella hän suorastaan dominoi Ruotsin pääsarjaa SHL:ää.

Vai mitä sanotte tästä: kaudella 2017-18 Elias takoi Växjön paidassa 44-runkosarjamatsissa peräti 56 tehopistettä. Mestaruusjuhliin päättyneissä pleijareissa 13 ottelua toivat 19 pojoa. Nuori herra valittiin vaatimattomasti myös koko sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Äskettäin päättyneellä ensimmäisellä NHL-kaudellaan Elias nappasi välittömästi Vancouver Canucksin tahtipuikon käteensä. 71 matsissa syntyi komeat 66 tehopistettä. Hänet nimitettäneen varmuudella myös NHL:n vuoden tulokkaaksi.

Lue myös: Tämän kaverin tietää kohta koko Suomi – onko hän Leijonien superyllättäjä? C Moren asiantuntija hehkuttaa estoitta Seiskalle: ”Erittäin fiksu jätkä ja maailmanmies”

Elias Lindholm nakutteli Calgary Flamesin liekkipaidassa kuluvalla kaudella peräti 78 tehopistettä.
Elias Lindholm nakutteli Calgary Flamesin liekkipaidassa kuluvalla kaudella peräti 78 tehopistettä.

 

Länsinaapurin MM-joukkueesta löytyy muutenkin laatua vaikka muille jakaa.

Hävyttömän kovasta hyökkäyskalustosta mainittakoon muun muassa Calgaryn Elias Lindholm ja Pittsburghin Patrik Hörnqvist. Heidän tasoisensa tähtihyökkääjät kelpaisivat heittämällä Leijonien ykkösnyrkkiin.

Lue myös: Ville Nieminen paljastaa Seiskalle: Liigan paras pelaaja lähtee NHL:ään – ”Eiköhän kaveri ole ansainnut mahdollisuuden kokeilla änärissä”

Lienee edes turha sanoa, että myös kiekollisesti ääritaitavan William Nylanderin (Toronto Maple Leafs) kanssa saa olla enemmän kuin tarkkana. Lisäksi länsinaapurilta löytyy Jesper Brattin (New Jersey Devils) ja Oskar Lindblomin (Philadelphia Flyers) kaltaisia ratkaisukykyisiä syvyyspelaajia. Loui Eriksson (Vancouver Canucks) on puolestaan kokenut kettu MM-kaukaloissa.

Arizona Coyotesin kapteeni Oliver Ekman-Larsson on todella kova luu.
Arizona Coyotesin kapteeni Oliver Ekman-Larsson on todella kova luu.

 

Tre Kronorin puolustus lienee MM-kisojen kovin. Esimerkiksi Arizonan Oliver Ekman-Larsson ja Nashvillen Mattias Ekholm ovat All Stars -tasoa.

Kumpikin järkäle on moderni yhdistelmä erinomaista liikkuvuutta, vaikka näköä ja kokoa piisaa. Kumpikin on myös kiekollisesti erittäin pätevä: avaussyötöt lähtevät salamannopeasti, ja oikeita syöttölinjoja tuntuu löytyvän jatkuvasti.

Kun puolustussoppaan lisätään vielä Adam Larssonin (Edmonton Oilers) ja Erik Gustafssonin (Chicago Blackhawks) kaltaisia aineksia, voidaan sanoa, ettei Ruotsi kaadu ainakaan alakertansa kädettömyyteen. 

MM-kisojen paras veskari? Henrik Lundqvist on yhä mies paikallaan tolppien välissä.
MM-kisojen paras veskari? Henrik Lundqvist, 37, on yhä mies paikallaan tolppien välissä.

 

Mitä taas maalivahtiosastoon tulee, New York Rangersin Henrik Lundqvist saattaa olla koko kisojen paras maalivahti. Kungen Henrik ei enää ole parhaiden päiviensä tasolla, mutta Manhattanin monimiljonäärillä on ollut tapana torjua parhaimmillaan tosipeleissä.

Ruotsi on voittanut kahtena edellisvuonna maailmanmestaruuden. Ei pidä yllättyä, mikäli Slovakiasta tulee kolmas MM-titteli putkeen.

Jääkiekon MM-kisat Slovakiassa 10.-26. toukokuuta.

Ruotsi on jääkiekon hallitseva maailmanmestari.
Ruotsi on jääkiekon hallitseva maailmanmestari.

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!