Brother Christmas teki tutkintapyynnön Helsingin Sanomista: Artikkeli sisälsi niin paljon virheitä ja loukkauksia!

Uutiset | 12.04.2018 12:15

Rahakohun keskellä rypevä hyväntekijä Brother Christmas eli Ari Koponen on jättänyt poliisille tutkintapyynnön Helsingin Sanomista.

Lue myös: Kavalluksesta epäilty Brother Christmas palasi julkisuuteen – avautui rahakohusta itkuisena: En ole tehnyt mitään väärää tai rikollista! 

Helsingin Sanomat julkaisi helmikuussa artikkelin hyväntekeväisyyttä harjoittavan Brother Christmasin yrityksen rahankäytöstä. Myös Seura julkaisi artikkelin, jossa asiaa käsiteltiin. Itä-Uudenmaan poliisi ilmoitti eilen keskiviikkona aloittavansa tutkinnan Ari Koposen eli Brother Christmasin rahankeräystoimintaan liittyvistä epäselvyyksistä.

Lue myös: Brother Christmasista rikostutkinta: Hyväntekijää epäillään muun muassa kavalluksesta, kirjanpitorikoksesta ja rahankeräysrikoksesta!

Ari kertoi Helsingissä torstaina (12.4.) järjestetyssä lehdistötilaisuudessa tehneensä tutkintapyynnön Helsingin Sanomista.

− Helsingin Sanomien artikkeli sisälsi niin paljon virheitä ja jopa suoranaisia loukkauksia minua kohtaan, että olen jättänyt poliisille tutkintapyynnön siitä, onko Helsingin Sanomat syyllistynyt törkeään kunnianloukkaukseen. Harkitsen vakavasti sitä, teenkö tutkintapyynnön Seura-lehdestä ja mahdollisesta törkeästä kunnianloukkauksesta. Teen päätöksen tästä viimeistään sen jälkeen, kun olen pystynyt osoittamaan poliisille, etten ole syyllistynyt mihinkään lehden väittämiin rikoksiin tai väärinkäytöksiin, Brother Christmas kertoi lehdistötilaisuudessaan.

Lue myös: Brother Christmas kiistää kaikki Helsingin Sanomien väittämät: Yhdistyksen toiminnassa ei ole mitään salattavaa!

Lehtien lisäksi hän harkitsee tekevänsä tutkintapyynnön yksityishenkilöstä.

− Harkitsen myös erittäin vakavasti tekeväni tutkintapyynnön eräästä yksityishenkilöstä, joka on ollut aktiivisesti mukana levittämässä minua koskevia ja kunniaani loukkaavia tietoja medioille ja muille tahoille. Tämänkin päätöksen teen viimeistään sen jälkeen, kun poliisitutkinta minua ja yritystäni kohtaan on päättynyt. Kiitän teitä kaikkia mielenkiinnosta Brother Christmasin toimintaa kohtaan.

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!