Hyppää pääsisältöön
Ari Koponen myy t-paitoja hyväntekeväisyyteen.

Brother Christmas myy verkossa t-paitoja hyväntekeväisyyteen, vaikka rahankeräyslupa laitettiin jäihin – verkkokaupalta erikoinen vastaus toimittajan kysymyksiin rahojen kohtalosta!

Seiska uutisoi viime viikolla, että rikostutkinnan kohteena olevan Brother Christmasin, eli Ari Koposen, 36, Brother Christmas ry:n rahankeräyslupahakemus on jäädytetty yhdistykseen kohdistuvan rikostutkinnan ajaksi.

Lue lisää: Uusi käänne Brother Christmas -kohussa: Ari Koposen rahankeräyslupa jäädytettiin rikostutkinnan takia!

Koponen on kuitenkin jatkanut hyväntekeväisyystoimintaansa. Syyskuussa Koponen alkoi myydä Facebook-sivuillaan t-paitoja ja rannekkeita, jotta yhdistys saisi rahaa. Rahankeräyslupaa tarvitaan ainoastaan vastikkeettomaan rahankeräykseen.

Rannekkeita Koponen myy suoraan Facebook-päivityksissä, joissa ilmoitetaan Brother Christmas ry:n tilinumero ja pyydetään kirjoittamaan toimitusosoite tilisiirron viestikenttään. T-paitojen kohdalla ohjataan vaateverkkokaupan nettisivuille.

Lue lisää: Rahankeräyslupa jäädytettiin – Brother Christmas Ari Koponen hankkii nyt rahaa merkillisellä järjestelyllä!

Mihin rahat käytetään?

Kaikissa Brother Christmasin Facebook-päivityksissä on yhä aina kertomus ihmisistä, joita yhdistys auttaa ja lopuksi mainitaan mahdollisuus ostaa paita tai ranneke.

Päivitykset antavat ymmärtää, että tuotot menevät hyväntekeväisyyteen, mutta suoraan sitä ei sanota. Eikä myöskään mitään yksityiskohtia tuottojen käyttötarkoituksista.

Koposen kauppaamat rannekkeet maksetaan selvästi Brother Christmas ry:n tilille ja toimitusosoite pyydetään kirjoittamaan tilisiirron viestikenttään.
Koposen kauppaamat rannekkeet maksetaan selvästi Brother Christmas ry:n tilille ja toimitusosoite pyydetään kirjoittamaan tilisiirron viestikenttään.

 

Lue myös: Skandaali! Brother Christmas heitti köyhille tarkoitetut avustukset jätesäiliöön, paparazzi käräytti härskin tempun - kuva!

– Apuanne tarvitaan ja mukaan pääset ostamalla Brother Christmas paita tai ranneke alla olevilla tiedoilla, Ari Koponen kirjoitti viime viikolla päivityksessä, jossa hän kertoi vieneensä apua kolmelle yksin asuvalle vanhukselle.

Jostain syystä 49 euroa maksavia t-paitoja Koponen myy eri kautta kuin rannekkeita, vaikka molempia mainostetaan samoissa päivityksissä. T-paitoja myyvä verkkokauppa ei suostunut paljastamaan, kenelle tuotot maksetaan.
Jostain syystä 49 euroa maksavia t-paitoja Koponen myy eri kautta kuin rannekkeita, vaikka molempia mainostetaan samoissa päivityksissä. T-paitoja myyvä verkkokauppa ei suostunut paljastamaan, kenelle tuotot maksetaan.

 

Lue myös: Brother Christmas -skandaalissa ryvettynyt Ari Koponen perusti uuden firman – tekee postimyyntiä ja verkkokauppaa!

Verkkokauppa vaikenee rahojen kohtalosta!

Seiska otti yhteyttä t-paitojen myynnin hoitavaan Purewaste-verkkokauppaan. Pyysimme vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Mikä osuus t-paitojen myynnillä tehdystä voitosta päätyy Brother Christmas ry:lle? Millä tavoin tilitys hoidetaan? Maksetaanko summa suoraan Brother Christmas ry:n tilille?

– Brother Christmas ry:n paitaa myydään sivuillamme rajatun ajan ennakkomyynti periaatteella. Yhteistyömme perustuu samalle toiminnalle ja arvoille kuin muissakin yritys ja yhdistys yhteistöissä. Me myymme asiakkaalle tuotteet meidän kiinteällä b2b listahinnalla ja loppu, eli tuotto jää asiakkaalle. Olemme iloisia voidessamme palvella ja edistää ekologista ajattelua ja kulutustottumuksia yritysten, yhdistysten ja yhteisöjen avulla. Myös hyväntekeväisyys on yksi yhtiömme arvoista ja tuemme mielellämme apua tarvitsevia niin kotimaassa kuin ulkomailla useiden eri projektien ja toimintojen kautta, yritys vastasi kysymyksiin sähköpostissa.

Jostain syystä sitä yritys ei halua kertoa, onko asiakkaana Brother Christmas ry vai Koposen oma Tukkukauppias Koponen -toiminimi.


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Seiskan arkisto ja Facebook

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!