Uutiset

Asianajajaliitosta erotettu Heikki Lampela valittaa hovioikeuteen: ”Kielto harjoittaa ammattia”

22.01.2018 13:08

Asianajajaliitto tiedotti maanantaina (22.1.), että kohujuristi Heikki Lampela erotettiin liitosta. Päätöksen erottamisesta teki liiton valvontalautakunta joulukuussa. Päätöksen taustalla on Lampelan saama rikostuomio naisystävänsä Hanna Kärpäsen pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Lampela kertoo Seiskalle olevansa pettynyt päätökseen.

– Olen pettynyt siihen, että asianajajien valvontalautakunta on päättänyt kohdallani ankaroittaa aikaisempaa linjaansa määrätessään rangaistusta. Aiemmin ei asianajajan työhön liittymätön rikos, joka oli samankaltainen kuin minun, ole johtanut liitosta erottamiseen, eikä edes seuraamusmaksun määräämiseen.

Lampelan mukaan aikaisemmin vastaavanlaisista tapauksista asianajajat ovat selvinneet varoituksilla ja huomautuksilla.

– Esimerkiksi vuonna 2008 eräs asianajaja sai varoituksen syyllistyttyään kolmeen pahoinpitelyyn ja haitantekoon virkamiehelle. Vuonna 2012 asianajaja sai huomautuksen syyllistyttyään avopuolisoonsa kohdistuneeseen pahoinpitelyyn.

Valvontalautakunnasta kerrotaan Seiskalle, että päätös ei ole lainvoimainen, koska Lampelalla on mahdollisuus valittaa siitä hovioikeuteen. Siksi Lampela saa edelleen toimia normaalisti asianajajana.

– Aion valittaa valvontalautakunnan päätöksestä hovioikeuteen. Päätös ei siis ole lainvoimainen, eikä sitä panna täytäntöön. Voin siis jatkaa ja jatkan asianajotoimintaa valituksen käsittelyn aikana normaalisti, Lampela selventää.

Asianajajaliitosta erottaminen on ankara seuraamus, koska liitosta erotettu ei voi nykyisen lain mukaan lainkaan harjoittaa asianajoa tuomioistuimissa.

– Kyseessä on siis kielto harjoittaa ammattia. Erottaminen on siten nykyään merkittävästi ankarampi seuraamus kuin aikaisemmin, Lampela sanoo.

Teksti:Kalle Väistö
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!