fbq
Uutiset
03.01.2017 16:06
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
Heikki Lampela, Hanna Kärpänen
Kohuristi Heikki Lampela hävisi hovissa ja joutuu pian syytetyksi uudestaan!
Uutiset
03.01.2017 16:06
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Kohujuristi Heikki Lampela ja hänen on-off-kihlattunsa Hanna Kärpäsen riitoja ratkaistiin jälleen oikeudessa. Tällä kertaa oikeusaste oli Helsingin hovioikeus, joka piti voimassa Espoon käräjäoikeuden vuosi sitten marraskuussa langettaman 80 päivän ehdollisen vankeustuomion. Heikki tuomittiin tuolloin Hannan pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Syytteisiin johtaneet tapahtumat tapahtuivat Lampelan mökillä toukokuussa 2015. Lampelan itsensä mukaan Hanna oli aloittanut riehumisen, jolloin hän oli pitänyt tätä aloillaan, jolloin Hannalle oli tullut mustelmia ja hankaumia. Syyttäjä puolestaan väitti Heikin kuristaneen Hannaa ja uhanneen tätä veitsellä. Syyttäjä vaati Heikille myös rangaistusta oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, koska hän yritti uhkaamalla estää Hannaa tekemästä rikosilmoitusta. 

Pian syytettynä uudestaan

Heikki kiisti kaikki syytteet. Hanna Kärpänen ei suostunut tulla kuulluksi oikeudessa, mutta todisteina käytettiin hänen esitutkinnassaan antamia lausuntoja.

Heikillä on mahdollisuus hakea hovioikeudentuomioon valituslupaa korkeimmalta oikeudelta maaliskuun alkupuoliskolle asti. Jos valituslupaa ei myönnetä ja tuomio saa lainvoiman, Heikki saa todennäköisesti seuraamuksia myös Asianajajaliitolta. Pahimmassa tapauksessa rangaistus voi tarkoittaa erottamista, jolloin hän ei voisi enää hoitaa oikeudenkäyntiasioita, joka puolestaan rajoittaisi hänen elinkeinoaan merkittävästi. 

Heikki palaa lähiaikoina hovioikeuden syytetyn penkille uudestaan, sillä hänet tuomittiin Hannan uhkaamisesta ja lievästä pahoinpitelystä myös viime vuonna. Myös tästä tuomiosta Heikki valitti hovioikeuteen ja sitä käsitellään siellä keväällä.