Aku Louhimies palaa tositoimiin - ensimmäinen elokuva Tuntemattoman Sotilaan ja MeToo-kohun jälkeen!

Uutiset | 05.06.2020 11:07

Suomen menestyneimpiin elokuvaohjaajiin lukeutuva Aku Louhimies palaa suomalaisen elokuvan pariin.

C More tiedotti perjantaina, että Louhimies ohjaa ja käsikirjoittaa uuden Odotus-elokuvan, joka kuvataan elokuussa Turun saaristossa. Elokuvan pääosaa näyttelee Inka Kallén, joka tunnetaan muun muassa elokuvista Presidentti (2017), Ainoat oikeat (2013) ja TV-sarjoista Kotikatu ja Uusi päivä.

Lue myös: Lapsitähdestä tuli näyttelijäkaunotar - Inka Kallén kasvoi aikuiseksi tv-sarjan mukana!

Intiimiksi ihmissuhdedraamaksi kuvailtu Odotus on Aku Louhimiehen ensimmäinen pitkä elokuva katsojaennätyksiä rikkoneen Tuntematon sotilas -elokuvan jälkeen. 

Aku Louhimies ja Inka Kallén
Aku Louhimies myös käsikirjoittanut elokuvan pääosan näyttelevän Inka Kallénin kanssa. Kuva: Laura Malmivaara

Me Too -kohu

Odotus-elokuva on myös Louhimiehen ensimmäinen elokuva kaksi vuotta sitten myrskynneen kohun jälkeen. Louhimiestä syytettiin tuolloin poikkeuksellisesta vallankäytöstä ja työntekijöiden nöyryyttämisestä. Ylen vuonna 2018 julkaistussa artikkelissa lukuisat näyttelijät kyseenalaistivat Louhimiehen ohjausmetodit.

Lue lisää: Yle: Pamela Tola joutui Aku Louhimiehen kiusaamaksi: "Tunsin vastanäyttelijän sukupuolielimet ihollani"

Artikkelin mukaan Louhimies suosi näyttelijöiden väsyttämistä loputtomilla otoilla ja heidän yllättämistään salaisilla, vain joillekin näyttelijöille annettavilla ohjeilla. Louhimiehen tuotannoissa epäinhimillisen pitkät päivät olivat myös ennemminkin sääntö kuin poikkeus. 

Odotus tulee elokuvateattereihin alkuvuodesta 2021. C More -suoratoistopalvelussa Odotus julkaistaan ensimmäisenä elokuvateatterilevityksensä jälkeen loppuvuodesta 2021.

Lue myös: Aku Louhimies Facebookissa: Kansainvälinen ohjaajapesti BBC:lle meni katkolle Ylen toimittajan kerrottua "raskauttavia asioita"!

Lue myös: Yle: Aku Louhimies laittoi näyttelijän vaatteisiin torakoita ja itketti lasta vanhemman kuolemalla - Louhimies vastaa: "Kukaan ei ole aiemmin kertonut kärsineensä työskentelystä kanssani"

Teksti:Monica Ollas
Kuvat:All Over Press, Laura Malmivaara
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!