Matti Paasonen ennustaa sään ahvenesta.

Ahvenprofessori Matti Paasonen ennustaa sään ahvenen selkäevästä: tämän takia juhannusennustus meni pieleen – ”Ahven varoitti kyllä!”

17.10.2018 18:43

Matti Paasosta, 72, kutsutaan ahvenprofessoriksi, sillä hän on jo vuosia niittänyt mainetta ennustamalla hämmästyttävällä tarkkuudella säät oikein – kutuahvenen selkäevää katsomalla.

Viime toukokuussa Seiska julkaisi jutun Paasosesta, jossa hän ennusti, että tulossa on kaikkien aikojen hellekesä.

Lue myös: ”Kesästä tulossa todella lämmin ja kaunis!” Ahvenprofessori Matti Paasonen ennustaa sään kalan selkäevästä – katso video!

Juhannus meni pieleen

Matti Paasonen tekee sääennustuksen aina huhti-toukokuussa Mäntyharjun Pyhävedellä. Hän nostaa verkoilla järvestä kutuahvenia ja valitsee yhden isoimmista. Kevätkudun mentyä ahventen selkäevien väritys on nimittäin vaihtunut.

Matti nostaa ahvenen järvestä ja ottaa selkäevästä valokuvan. Kuvasta hän voi rauhassa tulkita sään.
Matti nostaa ahvenen järvestä ja ottaa selkäevästä valokuvan. Kuvasta hän voi rauhassa tulkita sään.

 

Lue myös: Ahvenprofessori Matti Paasonen ennusti hellekesän oikein ahvenen selkäevästä – paljastaa nyt syksyn ja talven sään!

– Otan ahvenesta hyvälaatuisen värivalokuvan selkäevä aukinaisena, sillä muutamassa päivässä sen harjan värit harmaantuvat. Kuvasta voin rauhassa ja tarkasti tutkia harjan väritystä ja kuvioita, Matti kertoo.

Lue myös: Tällainen on juhannuksen sää – ahvenprofessori Matti Paasonen paljastaa: ”Siinä on 2-3 häiriöpäivää, mutta…”

– Tulkittava alue harjassa on pienen pieni, ja tutkiminen vaatii osaamista. Merkitsen ahvenen ennustukset kalenteriin joka päivälle seuraavaan kevääseen asti. Menihän minulla juhannus vähän pieleen: ahven varoitti kyllä juhannuksen alla olevasta myrskystä, mutta sepä ylsikin ihan keskikesän juhlapäivälle asti. Sattuuhan näitä!

Teksti: Kalle Kangas
Kuvat: Matti Matikainen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!