Uutiset

45 000 euron kavalluksesta tuomittu tosi-tv-tähti Nina Koiranen vaatii tuomionsa hylkäämistä hovioikeudessa!

29.10.2017 15:34

Helsingin hovioikeus käsitteli julkkishovimestari Nina Koirasen, 45, saamaa kavallustuomiota lokakuussa. Hell’s Kitchen Suomi -ohjelmasta tuttu Koiranen esitti, ettei ole kavaltanut senttiäkään väitetyistä kymmenistä tuhansista euroista.

Lue myös: Suomalaiselle tv-tähdelle tuomio törkeästä kavalluksesta!

Aiemmin käräjäoikeus on tuominnut Koirasen vuoden ehdolliseen vankeuteen yli 45 000 euron kavalluksesta sekä luottamusaseman väärinkäytöstä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta vuosina 2008–2013. Rikosten aikaan Koiranen työskenteli helsinkiläisen hienostoravintolan Groteskin ravintolapäällikkönä.

Lue myös: Näin Hell's Kitchen –ohjelman hovimestarin epäillään kavaltaneen rahaa huippuravintolalta!

Koirasen jättämässä valituksessa todetaan, että kaikki yhtiöön viedyt kuitit liittyivät liiketoimintaan. Koiranen vaatii, että syytteet hylätään kokonaisuudessaan.

Bonuksetkin omaan taskuun

Tommi Tuominen omistaa ravintolan.

Groteskin pääomistaja on Kokkisota-ohjelman tähti ja Michelin-kokki Tommi Tuominen. Hän alkoi selvittää Koirasen toimintaa, kun kirjanpitäjä ihmetteli yhtiön rahankäyttöä.

Lue myös: Kokkisota-tähti Tommi Tuominen pyörittää Suomen puhutuinta ravintolaa!

Kirjanpitäjän kiinnitettyä asiaan huomiota Tuominen kävi läpi tuhansia kuitteja. Hän sai selville, että Koiranen oli vienyt ravintolasta pienissä erissä yli 34 000 euroa. Koiranen oli maksattanut yhtiöllä muun muassa tietokoneita, ulkomaanmatkoja, ravintolalaskuja, tyynyjä ja makeisia. Osassa ostoksia hän oli kerryttänyt itselleen kanta-asiakasetuja käyttämällä omaa asiakaskorttiaan.

Eli yli varojensa

Valituksessaan Koiranen lähtee siitä, että Tuomisella ei ollut edellytyksiä arvioida kuittien liittymistä liiketoimintaan, koska hän ei ollut mukana Groteskin päivittäisessä toiminnassa. Hän myös ihmettelee, miksi Tuomisen omille selvityksille annettiin niin paljon painoarvoa.

Lue myös: Tommi Tuomisen ravintola Demo on tehnyt voittoa jo 14 vuotta – murheenkryyni Grotesk yhä liki 400 000 euroa miinuksella!

Syyttäjän vastaus Koirasen valitukseen on tyly. Siinä muistutetaan, että useat todistajat olivat kiinnittäneet huomiota Koirasen rahankäyttöön, ja hänen on näytetty eläneen selvästi yli varojensa. Syyttäjän mielestä todistelu osoittaa, että Koiranen valehtelee.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!