fbq
Ulkomaat
23.01.2022 12:23
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Hannoverin prinsessa Caroline
Prinsessa Caroline täyttää 65 vuotta - takana epäonnistuneita avioliittoja, traagisia kuolemia ja mummin onnea
Ulkomaat
23.01.2022 12:23
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Monacon ja Hannoverin prinsessa Caroline täyttää sunnuntaina (23.1.) 65 vuotta. Koronapandemia estää yleisölle avoimet juhlallisuudet, joten Caroline viettää syntymäpäiväänsä yksityisesti perhepiirissä.

Caroline on viime vuodet pitänyt matalaa profiilia. Viimeksi hänet nähtiin joulukuussa veljensä, ruhtinas Albertin, 63, rinnalla avaamassa Monacon joulukylän.

Lue myös: Pääministeri Boris Johnson pyysi emämokaansa anteeksi kuningatar Elisabetilta: "Otan täyden vastuun"

Monacon ruhtinas Albert ja Hannoverin prinsessa Caroline
Kaksoset Jacques ja Gabriella pääsivät isänsä ja Caroline-tätinsä kanssa avaamaan joulukylää.

Mummi ja huolehtiva täti

Caroline on yhä naimisissa saksalaisen Hannoverin prinssi Ernst-Augustin, 67, kanssa, mutta pari on elänyt erillään jo yli kymmenen vuotta. Caroline viihtyy sinkkuna Monacossa ja Ranskassa, kun taas Ernst-August asuu Saksassa ja seurustelee espanjalaisen taiteilija Claudia Stilianopoulosin, 48, kanssa.

Lue myös: Dokumenttipaljastus: Prinssi Andrew'lla oli suhde seksirikolliseen - "Jopa neljä kertaa päivässä - sänky täynnä leluja"

Viime kuukaudet Caroline on antanut aikaa ja huomiota Albert-veljensä kuopuksille, 7-vuotiaille prinssi Jacques’lle ja prinsessa Gabriellalle. Lasten äiti, ruhtinatar Charlene, 43, on elänyt erossa lapsistaan jo yli puoli vuotta sairastelun vuoksi. 

Hannoverin prinsessa Caroline
Viime marraskuussa Caroline seurasi Monacon kansallispäivän juhlallisuuksia palatsin parvekkeelta yhdessä lastenlastensa kanssa. 

Caroline nauttii myös omista lastenlapsistaan, joita hänellä on jo seitsemän: Sacha, 8, Raphaël, 8, India, 6, Stefano, 4, Balthazar, 3, Francesco, 3, ja Maximilian, 3. 

Kuolemaa perheessä

Caroline on ruhtinaspari Rainierin ja Gracen esikoinen. 

– Kun katson isoäitini Gracen elokuvia, näen hänessä samaa kuin äidissäni - ylväyttä, vaativuutta, kurinalaisuutta ja salaperäisyyttä, Charlotte Casiraghi on todennut äidistään Tatlerille.

Lue myös: Norjan prinsessa Ingrid täyttää tänään 18 vuotta - päivänsankari kertoo arjestaan ja haaveistaan: "Minun on löydettävä oma tieni"

Monacon ruhtinaspari Rainier ja Grace, prinssi Albert, prinsessat Caroline ja Stephanie
Rainier III avioitui näyttelijä Grace Kellyn kanssa vuonna 1956. Heille syntyi kolme lasta: Caroline, Albert ja Stephanie.

Carolinen elämässä onni ja onnettomuus ovat vuorotelleet.

Prinsessan ensimmäinen avioliitto, itseään 17 vuotta vanhemman pääomasijoittaja ja playboyn maineessa olleen Philippe Junot’n, 81, kanssa päättyi eroon vajaassa kahdessa vuodessa. 

Prinsessa Caroline ja Philippe Junot
Carolinen vanhempien Rainierin ja Gracen oli vaikea hyväksyä tyttärensä ensimmäistä avioliittoa.

Lue myös: Mikä kaunotar! Herttuatar Catherinen uusi hiustyyli ihastuttaa

Muutama vuosi eron jälkeen Carolinen äiti, rakastettu filmitähti ruhtinatar Grace menehtyi auto-onnettomuudessa.

Surussa auttoi uusi rakkaus, italialainen liikemies Stefano Casiraghi, jonka Caroline tapasi Monte Carlon kasinossa. Suhde eteni vauhdilla, ja joulukuussa 1983, vuosi Gracen kuoleman jälkeen, pari vihittiin.

Prinsessa Caroline ja Stefano Casiraghi
Stefano oli kuollessaan offshore-pikavenekilpailujen maailmanmestari. 

Stefano oli Carolinen elämän rakkaus. Liittoon syntyi kolme lasta: Andrea, Charlotte ja Pierre.

Juuri kun onni oli täydellinen, Stefano menehtyi kilpailuveneonnettomuudessa lokakuussa 1990.

Lue myös: Kärähti pettämisestä! Paparazzi paljasti Espanjan prinsessan puolison salasuhteen - Pablo-poikakin kommentoi isänsä uskottomuutta

Ruhtinas Rainier ja prinsessa Caroline
Stefano haudattiin Monacoon. Rainier tuki surun murtamaa tytärtään hautajaisissa.

Monacon ensimmäinen nainen

Työ auttoi selviämään suuresta menetyksestä. Caroline alkoi yhä enemmän tehdä isänsä, ruhtinas Rainierin rinnalla virkatehtäviä. 

– Teen vain velvollisuuteni ja odotan, että veljeni avioituu, Caroline perusteli näyttävää rooliaan Monacon ensimmäisenä naisena.

Monacon ruhtinas Rainier ja prinsessa Caroline
Puolisonsa kuoleman jälkeen Caroline otti näkyvämmän roolin kuningashuoneen virkatehtävissä.

Lue myös: Norjan kruununprinssi Haakon teki naurettavan verkko-ostoksen - Ingrid-tytär nauraa isänsä hyväuskoisuudelle - katso video

Veljensä Albertin häitä Caroline saikin odottaa vuoteen 2011 asti, jolloin lilliputtivaltion ensimmäisen naisen roolin otti omakseen eteläafrikkalainen olympiauimari Charlene Whittstock

Turbulenssia avioliitossa

Caroline sai vielä 1990-luvun lopulla kokea rakkauden, joka johti avioliittoon ja iltatähden syntymään. 

Monacon prinsessasta tuli historiallisen saksalaisen Welfien suvun jäsen ja Hannoverin prinsessa avioiduttuaan syntymäpäivänään 23. tammikuuta 1999 eronneen prinssi Ernst-Augustin kanssa. Edellisenä kesänä Caroline oli synnyttänyt Itävallassa parin tyttären, Hannoverin prinsessa Alexandra Charlotte Ulrike Maryam Virginian.

Hannoverin prinssipari Ernst-August ja Caroline sekä prinsessa Alexandra
Carolinen ja Ernst-Augustin Alexandra-tyttärestä tuli lahjakas taitoluistelija. 

Avioliitto Ernst-Augustin kanssa osoittautui kaikkea muuta kuin harmoniseksi. Prinssi aiheutti toistuvasti skandaaleja, kuten uhkailemalla väkivaltaisesti toimittajia ja juopottelulla. Kaksi päivää ennen appiukkonsa Rainierin kuolemaa vuonna 2005 Ernst-August oli itse menehtyi akuuttiin haimatulehdukseen. 

Lue myös: Prinssi Harry uhkailee sisäministeriötä oikeusjutulla - ei palaa Englantiin ennen kuin hänen tahtoonsa taivutaan: "Olen vaarassa"

Intohimo ranskalaiseen muotiin

Caroline opiskeli Pariisissa Sorbonnen yliopistossa filosofiaa, psykologiaa ja biologiaa. Hän puhuu sujuvasti ranskaa, englantia, espanjaa, saksaa ja italiaa. 

Ruhtinatar Grace perusti 1960-luvulla kansainvälisen lasten hyväntekeväisyysjärjestön, jonka johdossa Caroline on vuosia toiminut. Prinsessa on lukuisten järjestöjen suojelija, ja on tukenut muun muassa Unescoa, Unicefia ja Punaista ristiä. 

Hannoverin prinsessa Caroline
Viisi vuotta sitten Caroline edusti lastenjärjestön gaalassa näyttävässä Chanelin luomuksessa.

Prinsessa Carolinesta puhuessa ei voi sivuuttaa luksusmerkki Chanelia, joka on hänen ikuinen rakkautensa.

Suunnittelija Karl Lagerfeld kuului Carolinen läheisimpiin ystäviin, ja prinsessa esiintyy usein lempibrändinsä vaatteissa. Tämän rakkauden hän on siirtänyt myös tyttäreensä Charlotteen, joka on jopa esiintynyt Chanelin mainoksissa. 

Lue myös: Prinsessa Anne päihitti sukulaisensa – näin ahkerasti brittihovi edusti

Tilaa Seiskan uutiskirje! »