fbq
Ulkomaat
18.01.2022 19:00
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press
Prinssi Harry
Prinssi Harry uhkailee sisäministeriötä oikeusjutulla - ei palaa Englantiin ennen kuin hänen tahtoonsa taivutaan: "Olen vaarassa"
Ulkomaat
18.01.2022 19:00
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press

Prinssi Harry, 37, on jälleen ärähtänyt kokemastaan epäoikeudenmukaisuudesta. 

Harry haluaisi vierailla Englannissa perheensä kanssa, mutta ei omien sanojensa mukaan voi palata Isoon-Britanniaan turvallisuussyistä. Harryn mukaan matka olisi hänellä ja perheelleen vaarallinen. Vaaralliseksi matkan tekee se, ettei hän saa käyttöönsä brittipoliisin suojelua.

Lue myös: Harvinaiset kuvat! Tanskan kruununprinssin kaksoset täyttivät 11 vuotta

Koska Sussexin herttuapari Harry ja Meghan, 40, jätti maaliskuussa 2020 kuninkaallisen elämän ja hovivelvoitteet, ei pari myöskään ole oikeutettu kuninkaallisten verovaroin maksettuun poliisiin. Harry on tiettävästi tarjoutunut itse maksamaan brittipoliisin kulut, mutta maan sisäministeriö ei ole hyväksynyt Sussexien pyyntöä saada ostaa poliisin palveluja lomamatkallaan. 

Sussexin herttuapari Harry ja Meghan
Yhdysvalloissa Harry ja Meghan maksavat omasta pussista poliisin turvakseen.

 

Harryn kerrotaan harkitsevan oikeustoimia Ison-Britannian sisäministeriötä vastaan. 

– Prinssi Harry peri syntyessään läpi elämän kestävän turvallisuusriskin. Hän on kruunun perimysjärjestyksessä kuudes, palvellut kahdesti Afganistanissa ja viime vuosina hänen perheensä on joutunut uusnatsien ja ääriryhmien uhkailujen kohteeksi, Harryn lakitiimistä todetaan. 

Lue myös: Näin matematiikan opettajasta ja perijättärestä tuli seksirikollisia - Jeffrey Epsteinin ja Ghislaine Maxwellin uskomaton matka prinssi Andrew'n ystäviksi ja kuningattaren linnoihin

Elisabet ulkoisti itsensä riidasta

Harryn edustajan mukaan prinssin rooli kuninkaallisen instituution sisällä on saattanut muuttua, mutta hän yhä profiloituu kuninkaallisen perheen jäsenenä. 

– Koska Sussexin herttuapari ei saa poliisivoimia omakustanteisesti käyttöönsä, he eivät voi palata prinssin kotimaahan, lakitiimistä tiedotetaan. 

Kuningatar Elisabetin, 95, hovi ei ole kommentoinut tilannetta tai puuttunut Harryn ongelmaan, sillä turvallisuuskysymykset kuuluvat Suur-Lontoon poliisitoimen ja sisäministeriön vastuualueisiin. 

Lue myös: Kuningattaret Elisabet ja Margareeta viettävät juhlavuotta – nousivat nuorina valtaistuimelle

Tilaa Seiskan uutiskirje! »