fbq
Ulkomaat
02.06.2022 18:26
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: All Over Press
Näkökulma
Näkökulma: Johnny Deppin oikeustaistossa ei ole kuin yksi voittaja – eikä sekään ole Johnny Depp
Ulkomaat
02.06.2022 18:26
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: All Over Press

Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeussalidraama oli Hollywoodia parhaimmillaan.

Monet koukuttuivat seuraamaan kuuden viikon aikana oikeudenkäyntiä, joka lähetettiin maailmalle suorana lähetyksenä.

Varmasti yksi syy intensiiviseen oikeusdraaman seuraamiseen oli se, ettei tavallinen ihminen pääse koskaan näin lähelle maailmanluokan tähtien elämää.

Lue myös: Johnny Depp voitti oikeudenkäynnin!

Taistoa seuranneet ihmiset kuulivat nauhoitteilta ex-pariskunnan intiimejä riitoja, pääsivät kuulemaan millaisissa puitteissa tähdet asuvat (Deppillä on viisi kattohuoneistoa Los Angelesissa ja oma saari Bahamalla), seuraamaan heidän arkeaan punaisen maton ja leffakuvausten ulkopuolella (viinaa, huumeita, lääkkeitä ja sieniä, yhdessä sekä erikseen nautittuina), sekä tietysti muodostamaan omaa näkemystään siitä, mitä on tapahtunut. 

Amber Heardin väitteet Johnny Deppin pahoinpitelyistä olivat karmaisevaa kuunneltavaa. Ne tuntuivat uskomattomilta etenkin sen vuoksi, että Amber jatkoi suhdetta sen väkivaltaisuudesta huolimatta. Hänellä oli siihen hyvä peruste, jonka valitettavan monet väkivaltaisessa parisuhteessa eläneet tai elävät voivat allekirjoittaa. 

- Minä rakastin häntä, Amber kertoi.

Johnny Depp
Johnny Depp ei saapunut kuulemaan oikeuden tuomiota paikan päälle. Hän tervehti fanejaan ratkaisun jälkeen Newcastlessa, Englannissa.

Myös Johnny Deppin puolustelut omasta väkivallattomuudestaan herättivät epäilyjä, etenkin kun miehen vahva päihderiippuvuus tuli oikeussalissa esiin. Miten ihminen voi edes muistaa sanomisiaan tai tekojaan, kun on todistetusti ollut päihteistä sekaisin?

Amber huomautti valamiehistölle, että salissa esiintyvä hyväkäytöksinen ja ujohko Johnny Depp on kamapäissään kokonaan toinen persoona.

Tätä Amberin väitettä oli helppo uskoa. 

Lue myös: Raju väite: Amber Heard vuoti itse kohuvideon julkisuuteen – toimittajalta mykistävä todistus

Epäilyksiä herättivät myös Deppin väitteet Amberin lavastuksista. Oikeasti, voiko kukaan ihminen olla niin pahasti sekaisin, että lavastaisi pahoinpitelyn jälkiä niin kasvoihinsa kuin asuntoihin ja vuorotellen soittanut sekä poliiseille että paparazzeille?

Kun oikeussalissa Johnny Depp kertoi Amberin ulostaneen kostoksi eropuheista hänen sängylleen, alkoi Amberin uskottavuus ensimmäistä kertaa horjua. Etenkin, kun Deppin kakkaväitteet pystyttiin todistamaan usean todistajan voimin oikeaksi.

Oikeussalissa yksi käänteentekevimpiä hetkiä oli TMZ-viihdejulkaisun entisen tuottajan todistus. Hän osoitti Amberin kutsuneen paikalle paparazzeja tarkoituksenaan saattaa Depp huonoon valoon sekä vuotaneen lehdelle kuvaamansa kohuvideon keittiössä raivoavasta Deppistä. 

Amber Heard
Kun oikeustaistelu eteni, suuri yleisö alkoi kääntyä Amber Heardia vastaan

Amberin valheet alkoivat pala palalta paljastua koko maailmalle. 

Lopulta Amber oli itse niin syvällä valheiden suossa, että puhui itsensä jopa pussiin. Käytännössä lähes kaikki mitä hän kertoi, oli valhetta. 

Sen sijaan paljastui, että Johnny Depp oli pahoinpitelyn uhri.

Vaikka sympatiat olivat maineensa palauttamisesta taistelleen Johnny Deppin puolella, ei tällaista kohtaloa olisi suonut myöskään Amberille. Nyt hän on koko maailman vihaama nainen, joka saa jopa tappouhkauksia Deppin raivopäisimmiltä faneilta. 

Lue myös: Johnny Depp rikkoi hiljaisuuden - lue kirje faneille sanasta sanaan

Luultavasti hän saa sanoa hyvästit myös orastavalle Hollywood-uralleen. Naisen mainehaitta ulottuu vielä pitkälle ja kauas, mutta toisaalta hän itse pilasi maineensa valehtelulla ja manipuloinnilla.

Samalla Amber teki valheillaan hallaa kaikille parisuhdeväkivallasta kärsiville naisille. 

Vaikka oikeus lopulta julisti Johnny Deppin voittajaksi, hän sai oikeutta itselleen kovimman kautta. Itseään ujoksi ja yksityiseksi henkilöksi kutsunut Depp myi yksityiselämänsä arkaluontoisimmatkin asiat kovalla hinnalla. Nyt koko maailma tietää esimerkiksi hänen päihderiippuvuutensa karut ja noloimmat yksityiskohdat. 

Lakimiehet
Hollywood-tähtien juristiarmeija kääri oikeustaistelusta miljoonia dollareita. Kuvassa Deppin tiimi juhlii voittoa.

Toki Virginian oikeussalista löytyi myös voittaja, nimittäin lakimiesarmeija.

Jenkkilehtien mukaan Amber Heardin umpisurkeaksi arvioitu kolmen hengen juristitiimi poistui salista kolme miljoonaa dollaria rikkaimpina.

Johnny Deppin seitsemän hengen juristiryhmä ansaitsi työstään varovaisen arvion mukaan vähintään 5,5 miljoonaa dollaria.

Lue myös: Amber Heard julkaisi kitkerän ilmoituksen oikeustappionsa jälkeen: "Menetin sananvapauteni!"

Lopuksi lohdullinen huomio: oikeussalidraama paljasti, ettei elämä ole helppoa edes Hollywood-tähdellä. 

Kirjoittaja on Seiskan erikoistoimittaja.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »