fbq
Ulkomaat
01.06.2022 22:41
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: AOP
Johnny Depp
Johnny Depp voitti oikeudenkäynnin!
Ulkomaat
01.06.2022 22:41
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: AOP

Johnny Depp on juuri voittanut oikeudenkäynnin ex-vaimoaan Amber Heardia vastaan.

Valamiehistö totesi yksimielisesti, että Amber Heardin väite siitä, että Depp olisi hyväksikäyttäjä, oli kunnianloukkaus. Valamiehistö totesi myös, että Heardin Washington Postissa esittämät syytökset olivat haitallisia. Valamiehistö myönsi Deppille 15 miljoonan dollarin vahingonkorvauksen.

Lue myös: Raju väite: Amber Heard vuoti itse kohuvideon julkisuuteen – toimittajalta mykistävä todistus

Depp haastoi ex-vaimonsa oikeuteen kunnianloukkauksesta. Valamies antoi juuri päätöksensä, jonka mukaan Depp voitti värikkään ja pitkän oikeudenkäynnin.

Mustiin pukeutunut Amber Heard kuunteli tuomiota kivikasvoisena asianajajatiiminsä ympäröimänä. Johnny Depp ei ollut salissa, sillä hän oli keikkailemassa Britanniassa.

Tosin myös Amber sai korvauksia. Hän voitti yhden kolmesta vastakanteesta Johnny Deppiä vastaan ja sai 2 miljoonan dollarin vahingonkorvauksen. Korvaus liittyi Deppin entisen juristin lausuntoon, jossa hän syytti Amberin järjestäneen Deppille ansan. Vaikka lausunto oli oikeudessa todistettu todeksi, ilmeisesti se vahingoitti Amberin työtilannetta, ja siksi valamiehistö päättyi tähän tulokseen.

Alunperin Depp vaati 50 miljoonaa dollaria ex-vaimoltaan korvauksia, Heard puolestaan oli esittänyt 100 miljoonan dollarin vastakorvauksen.

Oikeussalin ulkopuolella myös Johnny Deppin juristitiimi antoi lausuntonsa. 

Ensimmäisenä puhui Camille Vasquez, josta oikeudenkäynnin aikana muodostui Deppin puolustuksen yksi kulmakivistä. Selvästi helpottunut Camille kiitteli valamiehistön päätöstä. 

Amber pettyi

Amber Heard ilmoitti Instagramissaan syvän pettymyksensä.

- Pettymys, jota tunnen tänään, on sanoinkuvaamaton.

- Olen rikki siitä, ettei ex-mieheni valta-asema ei horjunut lukuisista todisteista huolimatta.

- Olen pettynyt myös siihen, mitä tämä tuomio merkitsee muille naisille. Se on takaisku. Se siirtää kellon taaksepäin aikaan, jolloin nainen, joka avasi suunsa, voitiin julkisesti häpäistä ja nöyryyttää. Naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ei vieläkään otettava vakavasti, Amber jyrisi.

Olen nöyrä

Myös Johnny Depp kommentoi Instagramissa oikeuden päätöstä.

- Kuusi vuotta sitten minun, lasteni, läheisteni ja kaikkien niiden elämä, jotka olivat uskoneet minuun vuosien ajan, muuttui ikuisesti. Kaikki silmänräpäyksessä, Depp kirjoitti.

- Tiedotusvälineissä minua kohtaan esitettiin vääriä, erittäin vakavia ja rikollisia syytöksiä. Ne saivat aikaan loputtoman vihamielisen sisällön tulvan, vaikka minua vastaan ​​ei koskaan nostettu syytteitä. Tieto levisi ympäri maailman kahdessa nanosekunnissa ja sillä oli järisyttävä vaikutus elämääni ja uraani.

- Ja kuusi vuotta myöhemmin valamiehistö antoi minulle elämäni takaisin. Olen todella nöyrä, Depp kirjoitti pitkässä avautumisessaan.

Lopulta Depp päätti pitkän kirjoituksensa latinankieliseen lausahdukseen.

- Totuus ei pala tulessakaan.