fbq
Ulkomaat
25.10.2022 15:44
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja YouTube
Mike ja Zara Tindall
Elisabetin kuolema vapautti perheenjäsenet tiukista säännöistä: kuninkaalliset ryhtyivät mainoskasvoiksi
Ulkomaat
25.10.2022 15:44
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja YouTube

Kuningatar Elisabet II tunnettiin perinteitä kunnioittavana hallitsijana, joka oli myös sukunsa arvostettu matriarkka. Kuolemansa jälkeen vastuu hovin tulevaisuudesta ja perheen sisäisestä järjestyksestä siirtyi Elisabetin vanhimmalle pojalle Charlesille, 73. 

Charlesin uskotaan uudistavan monarkiaa tulevina vuosina. Säästeliäisyydestään, jopa pihiydestään tunnettu Charles mitä todennäköisimmin leikkaa hovin julkisia menoja rajulla kädellä. Tiukan budjetin linjaus näkyy jo ensi toukokuussa järjestettävien kruunajaisten suunnittelussa. Charlesin tahdosta vieraslistaa on karsittu, ja yli kolmetuntinen seremonia tiivistetään tuntiin. 

Lue myösMuistatko vielä prinsessa Madeleinen exän? Tältä pettäjä-Jonas näyttää nyt

Elisabetin kuolema jätti suuren surun ja tyhjiön kuninkaalliseen perheeseen, mutta se on myös antanut lisää vapautta omille elämänvalinnoille. Viimeksi vapautuminen on nähty Elisabetin lapsenlapsen Zara Tindallin, 41, ja tämän Mike-puolison, 44, yllättävissä elämänvalinnoissa. 

Viidakkoon seikkailemaan

Mike Tindall osallistuu Olen Julkkis...Päästäkää Minut Pois! -tositelevisiosarjan brittiversioon. 

– En usko, että hän olisi osallistunut ohjelmaan, jos kuningatar Elisabet olisi yhä elossa, hovitoimittaja Richard Eden toteaa. 

 Mike Tindall
Mike on tehnyt menestyksekkään uran rugbypelaajana. Hän oli julkkis jo ennen suhdettaan Zaran kanssa.

Miken osallistuminen julkkissarjaan on herättänyt osassa kansaa kiukkua. Ohjelman ei katsota sopivan kuninkaallisen arvolle. 

Lue myös: Ilkeitä juoruja naapureilta: Harry hoitaa lapset ja Meghan hienostelee - "Heillä on asenneongelma"

– Jos kyse olisi Williamista ja Katesta viidakossa, olisi se ongelma. Mike ei ole työtä tekevä hovin jäsen, ja hän on kunnollinen, jalat maassa oleva mies, joka ei ole häpeäksi hoville, kuninkaallisten ex-hovimestari Paul Burrell sanoo. 

Tuore mainoskasvo

Prinsessa Anne, 72, ei halunnut lapsilleen kuninkaallisia arvonimiä. Vaikka Zara on osa kuninkaallista perhettä, hankkii hän elantonsa yksityishenkilönä, ei hovin työtä tekevänä jäsenenä. 

Lue myös: Tässä on kruununprinsessa Victorian syksyn luottovaate - kuninkaalliset löysivät halpisvaatteet

Isoäitinsä Elisabetin kuoleman jälkeen Zara on antanut kasvonsa purjehdusvaatteisiin erikoistuneen Musto-brändin tuoreelle mainoskampanjalle, vaatemerkin vuoden 2022 syyskauden Marina-mallistolle. 

 

Mainosvideolla kolmen lapsen äiti avautuu omasta elämästään. 

Lue myös: Opiskelijaelämän jättänyt Hollannin prinsessa piilottelee palatsissa - kuningas Willem-Alexander tiukkana Amalia-tyttärelleen: "Et saa poistua kotoa"

Zara sai elää etuoikeutetun ja onnellisen lapsuuden, johon sisältyi elämyksiä, kuten maailmanmatkoja, ratsastusta ja purjehdusreissuja. 

– Muistan, että minulla oli hauskaa. Olen onnekas, että sain kokea monenlaisia asioita ja tavata uskomattomia ihmisiä, Zara muistelee. 

Kännykät pois lapsilta

Onnellisin Zara on omien sanojensa mukaan ollut matkoillaan ja läheisten parissa kotona. Nykyään hän rakastaa tutkia maailmaa puolisonsa ja parin lasten, Mian, 8, Lenan, 4, ja Lucasin, 1, kanssa. 

– Jos olen suunnitellut jotain ohjelmaa, niin se on ehdottomasti ulkoilua, joko ratsailla tai vaikkapa retki Devoniin tai Skotlantiin. Näin vietämme aikaa ulkona, eivätkä lapset näe kännyköitä tai iPadia koko päivään, Zara sanoo. 

Zara, Mia, Lena ja Lucas Tindall
Tindallien lapset Mia, Lena ja Lucas ovat usein seuraamassa äitinsä esteratsastusta. 


Lue myös: Osallistuvatko Harry ja Meghan kuningas Charlesin kruunajaisiin? Raivo repesi jo - "Onko tämä tahallaan tehty valinta?"

Tilaa Seiskan uutiskirje! »