fbq
Ulkomaat
20.10.2022 13:03
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Instagram
Sussexin herttuapari Harry ja Meghan
Ilkeitä juoruja naapureilta: Harry hoitaa lapset ja Meghan hienostelee - "Heillä on asenneongelma"
Ulkomaat
20.10.2022 13:03
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: All Over Press ja Instagram

Vajaat kolme vuotta sitten Sussexin herttuapari Harry, 38, ja Meghan, 41, ilmoitti, etteivät he jatkaisi brittihovin seniorijäseninä, vaan jakaisivat tulevaisuudessa aikansa Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian välillä.

Lue myös: Tässä on kruununprinsessa Victorian syksyn luottovaate - kuninkaalliset löysivät halpisvaatteet

Heidän visionsa oli elää osa vuodesta yksityishenkilöinä Kaliforniassa, osan vuodesta he edustaisivat kuningatar Elisabet II:n hovia. 

Uutinen tuli täytenä yllätyksenä Harryn perheelle. Sussexin herttuapari ei ollut vihjannut aikeistaan edes Elisabetille, joka kuuli sosiaalisessa mediassa julkaistusta tiedotteesta henkilökunnaltaan.

Kuningatar ei hyväksynyt Harryn ja Meghanin suunnitelmaa, vaan ilmoitti, ettei monarkian velvoitteita hoideta pätkätyönä. Elisabet kuitenkin tuli vastaan tarjoamalla pariskunnalle harkinta-aikaa. Perhe saisi kokeilla omia siipiään Yhdysvalloissa, mutta vuoden jälkeen he saisivat halutessaan palata hovitehtäviin. 

Kotikartanon arvo tuplaantunut

Harry ja Meghan asettuivat Kaliforniaan ylelliseen Montecitoon, joka sijaitsee Santa Ynez -vuorten ja Tyynenmeren välissä noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Los Angelesin keskustasta. 

Sussexin herttuaparin talo
Herttuaparin kotitalo on rakennettu vuonna 2003.

Naapurustossa asuu lukuisia varakkaita tähtiä, kuten Orlando Bloom ja Katy Perry, Ariana Grande, Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres ja Julia Louis-Dreyfus. Tänä syksynä samoille kulmille muutti myös Frendit-tähti Jennifer Aniston

Herttuapari maksoi hulppeasta kartanostaan noin 15 miljoonaa euroa. Jos Harry ja Meghan myisivät nyt talonsa, tienaisivat he siitä helposti 30 miljoonaa euroa, The Sun -lehti selvitti. 

– Kiinteistöjen hinnat ovat nousseet 18 viime kuukauden aikana jyrkästi, eikä nousulle näy loppua, kiinteistönvälittäjä kertoo. 

Sussexin herttuapari Harry ja Meghan
Harry kuskaa viikoittain vaimoaan Los Angelesiin.

Lue myös: Osallistuvatko Harry ja Meghan kuningas Charlesin kruunajaisiin? Raivo repesi jo - "Onko tämä tahallaan tehty valinta?"

Kartanossa on yli 1 700 neliötä asuintilaa, yhdeksän makuuhuonetta, 16 kylpyhuonetta, spa-tilat, kotiteatteri, kuntosali, pelihuone, viiden auton autotalli sekä erillistalo vieraille. Pihalla on puutarha, kanala, uima-allas, tenniskenttä ja lasten leikkipuisto. 

Naapurit: "Asenneongelma"

Harry ja Meghan rakastavat Kaliforniaa ja viihtyvät kauniissa talossaan. Heidän naapurinsa eivät ole erityisen innoissaan herttuaparin olemassaolosta. 

Brittiläinen Express.co.uk kävi kyselemässä paikallisilta, mitä mieltä he ovat kuninkaallisista naapureistaan. 

– Herttuapari jakaa mielipiteet. Moni ajattelee, että sehän on hauskaa, mutta on paljon niitä, joiden mielestä Harrylla ja Meghanilla on asenneongelmia, eläkkeellä oleva yliopiston lehtori toteaa.

Prinssi Harry
Turvamies seuraa Harrya pyöräajelulla.

Rouva myöntää, että hänkin on ajanut autollaan varta vasten herttuaparin kotikadulle pelkkää uteliaisuuttaan. 

– Paikalliset ovat uteliaita kuuluisista kuninkaallisista. Heitä kiinnostaa, mitä nämä ihmiset tekevät. Eivät he sitä pahuuttaan tee, eläkeläisrouva sanoo. 

Lue myös: Opiskelijaelämän jättänyt Hollannin prinsessa piilottelee palatsissa - kuningas Willem-Alexander tiukkana Amalia-tyttärelleen: "Et saa poistua kotoa"

Toinen haastateltu rouva on päinvastaisella kannalla. 

– Minulla ei ole minkäänlaista mielenkiintoa tietää, mitä he puuhaavat, hän töksäyttää. 

Sussexin herttuatar Meghan
Meghan on tuttu näky kentän laidalla puolisonsa poolomatseissa.

Paikallinen kauppias kertoo Sussexin herttuaparin viihtyvän omissa oloissaan. 

– Siksi he varmaan täällä asuvatkin. Montecito on leppoisa kaupunki. Täällä asuvia julkkiksia kohdellaan kuin ketä tahansa, yrittäjä toteaa.

Meghanin suosikkipaikat

Closer uutisoi viime kesänä, että Meghan oli naapureidensa puheissa saanut uuden lempinimen: Monteciton prinsessa. Naapurit kun eivät arvosta herttuattaren hienostelevia tapoja. 

– Jos hän menee Beverly Hillsiin tai West Hollywoodiin lounaalle tai illalliselle, hän yleensä soittaa etukäteen ja pyytää pöydän erillään muista asiakkaista, Closer-lehdelle kerrotaan. 

Lue myös: Vau mikä saalis! Prinsessa Estelle, 10, kapusi puuhun - pikkuveli apulaisena

Closerille supistaan Meghanin suosivan Los Angelesin sushiravintoloita ja meksikolaista keittiötä. 

– Hän pitää korkeatasoisista paikoista, kuten Lucky’s -pihviravintolasta Montecitossa, jota Oprah hänelle suositteli. Siitä on tullut hänen ja Harryn suosikki, lähde paljastaa. 

Sussexin herttuapari Harry ja Meghan sekä prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank
Viime helmikuussa Harry ja Meghan illallistivat Santa Barbarassa prinsessa Eugenien ja tämän puolison Jack Brooksbankin kanssa. Huhujen mukaan paparazzikuvaus oli sovittu herttuaparin kanssa etukäteen.

Los Angelesiin Meghanin juorutaan suuntaavaan kerran pari viikossa. 

– Hän rakastaa ajella ympäri Los Angelesia ja käydä tutuilla vaellusreiteillä. Usein hän ulkoilee koiriensa kanssa yksin, antaa aikaa itselleen, Montecitosta supistaan. 

Harry keskittyy lapsiin

Suuren osan ajastaan Harry ja Meghan viettävät lastensa Archien, 3, ja Lilibetin, 1, kanssa suljettujen ovien takana. 

Lue myös: Japanin hovissa syöpäepäily - "Keisari Naruhiton veriarvot huolestuttavat"

Sisäpiirilähteen mukaan Harry vastaa lastenhoidosta, ja Meghan keskittyy uraan. 

– Harry syöttää, pesee ja pukee lapset aamuvarhain. Meghan on usein hyvin kiireinen liiketoimien, Zoom-palaverien ja tapaamisten kanssa, joihin Harry hänet usein kuskaa. Sitten Harry palaa nopeasti kotiin, koska ei halua jättää lapsia hoitajalle, lähde paljastaa Closerille. 

Lue myös: Dokumentti: Seksiriippuvaisella Espanjan ex-kuninkaalla on ollut yli 2 000 naista - tiedustelupalvelu yritti hillitä haluja lääkityksellä!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »