Vain Seiskassa!
Samu Haber.

Samu Haber soitti verisenä saksalaisfestareilla – sitten keskieurooppalainen yleisö teki tempun, joka mykisti suomalaistähden: ”En ole koskaan kokenut sellaista hetkeä lavalla”

30.08.2019 07:33

Suomalaisorkesteri Sunrise Avenue nauttii kulttisuosuosiosta Keski-Euroopassa. Englanniksi esiintyvän bändin nokkamies nähdään pian tulkitsevan suomeksi, sillä Samu Haber kuuluu Vain elämää -ohjelman 10. juhlakauden artistikattaukseen.

Muiden Vain elämää-tähtien tavoin myös Haber osallistui tiistaina (27.8.) ohjelman pressitilaisuuteen Helsingissä. Hän kertoi lehdistölle erikoisesta ilmiöstä Sunrise Avenuen Keski-Euroopan keikoilla.

– Pari kolme vuotta sitten keikoillamme alkoi näkyä kylttejä, joissa luki ”Play Hiljaisuus!” Haber aloitti kertomuksensa.

Lue myös: Antti Tuisku palasi parrasvaloihin - paljasti medialle Vain elämää -pressissä: ”Kuin olisin tipahtanut ulkoavaruudesta!”

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Vain elämää 10. juhlakauden tähdet vasemmalta oikealle: Lauri Tähkä, Antti Tuisku, Erin, Paula Vesala, VilleGalle, Maija Vilkkumaa, Elastinen ja Samu Haber.
Vain elämää 10. juhlakauden tähdet vasemmalta oikealle: Lauri Tähkä, Antti Tuisku, Erin, Paula Vesala, VilleGalle, Maija Vilkkumaa, Elastinen ja Samu Haber.

Irinaa saksalaisille

Hiljaisuus on Irinan hittikappale, joka löytyy laulajan vuonna 2005 ilmestyneeltä albumilta Älä riko kaavaa. On kuitenkin täysi mysteeri, miksi keskieurooppalaiset halusivat Haberin ja Sunrise Avenuen esittävän sen.

– Mietin, että olisihan se tosi hassua vetää se biisi ulkomailla.

Sitten koitti oikea hetki – tarkemmin sanoen edellisviikonloppu Saksassa.

– Ne olivat kesän viimeiset festarit. Mietimme silloin jätkien kanssa bäkkärillä, että se olisi viimeinen keikkamme Saksassa pitkään aikaan, ja että jos siellä näkyisi taas se kyltti, niin eiköhän vedettäisi se Hiljaisuus.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sunrise Avenue esiintymässä maaliskuussa Kölnin Lanxess Arenalla.
Sunrise Avenue esiintymässä maaliskuussa Kölnin Lanxess Arenalla.

Kitaralla kupoliin

Kuinkas ollakaan, Hiljaisuutta vaatineet kyltit näkyivät jälleen yleisön seassa. Niinpä Haber ja kumppanit ryhtyivät tuumasta toimeen.

– Kävi vain niin, että kitarani juuttui kiinni vyöhöni. Kun tempaisin sen irti, löin sillä itseäni päähän, ja siitä alkoi tulla tosi paljon verta.

Lue myös: Huonoa seksiä seitsemän vuotta? Paula Vesalalta mielenkiintoinen tunnustus Vain elämää-kulisseista: ”Se oli lopulta ihan psykoottista tuijottamista”

Haber muistelee tilanteen olleen jokseenkin absurdi: kyseessä oli kuulemma kuuma telttakeikka, ja hän rämpytti menemään kasvot verestä ja hiestä märkinä.

– Olihan se coolia vetää verissä päin suomalaisbiisiä Keski-Euroopassa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Samu Haber todisti toissaviikonloppuna melkoisia tapahtumia saksalaisfestareilla.
Samu Haber todisti toissaviikonloppuna melkoisia tapahtumia saksalaisfestareilla.

”Se oli ihan jäätävää”

Suurin yllätys oli kuitenkin vasta tulossa:

– Kun biisi alkoi, yleisö alkoikin yhtäkkiä laulaa mukana – jokaisen sanan, suomeksi! Tyyliin ”khuulen etheishestä askheleet”… Se oli ihan jäätävää!

Lue myös: Mitä Vain elämää-Satulinnassa tapahtui, kun kamerat sammuivat? Lauri Tähkältä ilkikurinen virne: ”Olimme oikeastaan estoitta 24/7”

– En ole koskaan kokenut sellaista hetkeä lavalla. Näinhän se menee, että saamme pikkuhiljaa vietyä suomen kieltä isommille markkinoille, Haber naureskeli.

Vain elämää perjantaisin Nelosella 30.8 alkaen.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Eetu Ampuja
Kuvat: Timo Korhonen, AOP

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!