fbq
Telkkari
17.01.2022 11:39
Teksti: Jasmin Vainio ja Elina Niemi|Kuvat: Sami Leivo/Nelonen
Riku ja Tunna
Oireet jatkuneet jo yli vuoden! Riku Rantala ja Tunna Milonoff sairastuivat Madventures-kuvauksissa koronaan
Telkkari
17.01.2022 11:39
Teksti: Jasmin Vainio ja Elina Niemi|Kuvat: Sami Leivo/Nelonen

Keskiviikkona (19.1.) Ruudussa alkavassa Madventures Suomessa seikkailevat Riku Rantala ja Tunna Milonoff kertovat, kuinka kuvaukset Lapissa vuosi sitten saivat yllättävän käänteen heidän sairastuttuaan koronavirukseen.

Kuvausryhmä oli ollut kipuamassa Saana-tunturia, kun oireet olivat alkaneet. Vaeltaminen oli tuntunut hyvin raskaalta, ja lihaksissa oli outoja tuntemuksia.

- Nousu tuntui kyllä ihmeellisen raskaalta. Ajattelin, että ikä ei tuu yksin, mutta samalla ihmettelin, miten meidän millenniaalikuvaajatkin oli niin puhki. Jopa sellainen hetki nähtiin, jossa perfektionistina tunnettu ohjaaja Tunna ilmoitti, että "ei sinne huipulle asti tarvi mennä", Riku kertoo tänään (17.1.) tiedotteessa.

Himalajallakin aiemmin vaeltaneet Riku ja Tunna olivat ihmetelleet tuntemuksiaan, sillä he kokevat olevansa hyvässä kunnossa. Syy selvisi seuraavana päivänä, kun yksi kuvausryhmän jäsenistä oli mennyt koronatestiin, joka oli näyttänyt positiivista. Laajemmassa testauksessa tiimistä myös Riku ja Tunna paljastuivat sairaiksi. 

- Sitten ei auttanut muu kuin lähteä ajamaan suoraa päätä kotiin Helsinkiin, ja samalla kuume alkoi muillakin nousta. 1200 kilometrin ajoa koronataudissa emme suosittele kenellekään!

Lue myös: Tältä näyttää Tunna Milonoffin harvoin julkisuudessa nähty vaimo, pari avoimena Maria Veitolalle: ”Välillä on ihan hirveätä ja silloin pitää muistaa, että sekään ei kestä ikuisesti”

 

Madventures Suomi starttaa Ruudussa keskiviikkona.
Madventures Suomi starttaa Ruudussa keskiviikkona 19.1.

 

Tartunnasta on nyt yli vuosi, mutta Tunna kertoo Ilta-Sanomissa kärsivänsä edelleen koronan jälkioireista. Hän haistaa vain 70-prosenttisesti.

Lisäksi Tunna on kärsinyt voimakkaista lihaskivuista, ja hänen happisaturaationsa laski niin paljon, että hän joutui käymään sairaalassa.

Tunna kertoo lehdessä, että hänen piti hoitaa itseään myös verenohennuslääkkeillä, sillä vuoden 2020 lopussa koronapotilailla oli havaittu kohonnut veritulpan riski. 

- Elettiin joulunaluspäiviä ja kotona taas oli pakko mennä eristykseen, joten jouduin viettämään jouluaaton erilläni perheestä. Sen ohella ikävintä oli haju- ja makuaistin katoaminen kuukausien ajaksi – ne eivät ole vieläkään palautuneet kunnolla, vaikka jo yli vuosi on kulunut, Tunna kertoo puolestaan Madventuresin tiedotteessa.

Lue myös: Podcast: Riku Rantala avoimena synkistä ajoistaan: "Se taisi olla 13 leikkausta puoleentoista vuoteen"

Rikun oireet olivat lievemmät, mutta parannuttuaan hän on kärsinyt toispuoleisesta päänsärystä.

Sellainen outo oire tuli sen jälkeen, että joka päivä on ollut pää kipeä. Se ei ole ehkä long covid, mutta sitä ei voi kukaan tietää, Riku toteaa haastattelussa. 

Madventures Suomen toinen tuotantokausi Ruutu+-palvelussa 19. tammikuuta alkaen.