fbq
Kotimaa
15.12.2021 15:20
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan arkisto
Riku
Podcast: Riku Rantala avoimena synkistä ajoistaan: "Se taisi olla 13 leikkausta puoleentoista vuoteen"
Kotimaa
15.12.2021 15:20
Teksti: Pauli Poutanen|Kuvat: Seiskan arkisto

Riku Rantala kertoo liikuntatottumuksistaan Treenaat Siä -podcastissa. Mies treenaa säännöllisesti kestävyyslajeja ja kertoo pitävänsä erityisesti hiihdosta sekä padelista. Myös jooga on tullut tutuksi. Liikuntakärpänen puraisi entistä kadettioppilasta uudelleen vasta keski-iän puolella, sillä yrittäjyys ja lapsiperhearki veivät pitkään kaiken liikenevän ajan. Viime vuosikymmenen puolivälin jälkeen maailmanmatkaaja tajusi, että ei voi enää erityisen hyvin. 

- Yhdessä vaiheessa olin siinä kunnossa, että lelujen keräily lastenhuoneen lattialtakin uuvutti.

Lue myös: Tv-tähtien villit karaokejatkot! Heikki Paasonen ja Riku Rantala tarttuivat mikkiin, Jaajo Linnonmaa kuvasi viinipöytää - mitä kävi Janni Hussille?

Useita leikkauksia

Riku kertoo, että kunnon rapautuminen oli seurausta paitsi kiireestä, niin myös pitkästä sairastelukierteestä. Runsaat kymmenen vuotta sitten mies sai reissultaan haavauman takapuolen seudulle. Haavaan pesiytyi eksoottinen bakteeri, joka alkoi kalvaa lihasta. Seurasi vakava tulehdus, joka vaati toistakymmentä leikkausta. 

- Perse piti sitten leikata. Se taisi olla 13 leikkausta puoleentoista vuoteen, Riku muistelee podcastissa.

Lääkärit saivat vaivan lopulta aisoihin, mutta oman hyvinvoinnin kohentaminen vaati valmentajan apua. Liikunnan lisäyksen ja ravinnon optimoinnin seurauksena painoa putosi, vireystila kohosi ja sairastelu väheni. Muutos näkyy myös peilistä. 

– Vaatekaappi meni uusiksi. Annoin juuri yhden vanhan takin pois. Ennen olin niin leveä, että piti käyttää "isojen miesten vaatteita", joissa oli mulle liian pitkät hihat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Riku Rantala (@rikurantala)

Tilaa Seiskan uutiskirje! »