fbq
Telkkari
22.08.2018 19:20
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Ari Lahti, Atte Kajova
Aku Hirviniemi ja Roope Salminen.
Aku Hirviniemellä ja Roope Salmisella hyvin erilaiset näkemykset seksikohtausten filmaamisesta – ”Noh, Roope onkin sen verran kovempi jätkä”
Telkkari
22.08.2018 19:20
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Ari Lahti, Atte Kajova

Alastomuus, seksikohtaukset ja suomalainen elokuva ovat yhtä yllättävä yhdistelmä kuin puista putoavat lehdet ja syksy. Näitä perinteisiä elementtejä lienee luvassa myös 30. marraskuuta ensi-iltansa saavassa Swingers-parinvaihtokomediassa.

Yksi elokuvan päätähdistä, muusikko-näyttelijä Roope Salminen, on saanut vastata jo kyllästymiseen asti mahdollisista seksikohtauksista – onhan kyseessä komedia, jossa pariskunnat loikkivat vieraisiin petiin.

– Olen elämäni aikana näytellyt milloin missäkin: omalle perheelle 3-vuotiaana joulukuusen ääressä, lyhytelokuvissa, erilaisissa näytelmissä… Salminen alkaa luetella.

– Niihin kohtauksiin mahtuu seksikohtauksia ja kohtauksia, joissa tapan perheitä. Eikä mikään niistä kohtauksista ei ole sen enempää totta kuin joku toinen. Ei sitä sillä tavalla mieti, että tänään tehdään seksikohtaus tai autolla-ajo -kohtaus. Se on kaikki vain näyttelemistä.

– Kun elokuva alkaa, Mimosan (Willamo) esittämä Milla ja minun esittämä Jere ovat yhdessä. Saa nähdä, mitä heille tapahtuu leffan edetessä, Roope Salminen mainostaa Swingersiä.
– Kun elokuva alkaa, Mimosan (Willamo) esittämä Milla ja minun esittämä Jere ovat yhdessä. Saa nähdä, mitä heille tapahtuu leffan edetessä, Roope Salminen mainostaa Swingersiä.

 

Roopea jopa hieman huvittaa ainainen seksikohtauksista jauhaminen.

– Suomalaisessa fiktiossa seksikohtaukset ovat aika yleisiä. Ensimmäinen tv-sarja mitä ikinä tein, oli Villa Helena, ja siinä oli enemmän panokohtauksia kuin tässä, hän muistuttaa.

– Joten ei tämä sinällään ollut mikään kulttuurishokki. Kotikadussakin oli seksikohtauksia useamman eri näyttelijän kanssa. Kohtaus on vain kohtaus.

Lue myös: Kova temppu! Roope Salminen yllättää uutuuselokuvassa – joutui opettelemaan täysin uusia taitoja kuvauksia varten: ”Katsotaan, mitä jengi tykkää”

Aku Hirvinemelle seksikohtaus ei ole vain kohtaus muiden joukossa.
Aku Hirvinemelle seksikohtaus ei ole vain kohtaus muiden joukossa.

 

Aku Hirviniemi on kuitenkin toista mieltä. Hieman yllättäen kokenut näyttelijä tunnustaa jännittävänsä juuri seksikohtausten tekoa. 

– Ovathan ne aina näyttelijöille niitä vaikeimpia kohtauksia, Aku painottaa.

– Tietysti tässä tapauksessa tilanteet ovat komediallisia, mutta kyllä kaikkiin sellaisiin kohtauksiin, joihin sisältyy intiimiä kanssakäymistä, täytyy valmistautua erityisen hyvin. Ja ainakin ennen suutelukohtauksia täytyy mässyttää purkkaa, ettei henki haise!

Lue myös: Aku Hirviniemen härski juttu Roope Salmisen peniskuvasta synnytti naurunremakan lehdistötilaisuudessa - Roopelta viiltävä vastaus!

Eri näyttelijät suhtautuvat siis seksikohtauksien tekoon eri tavalla – mikä ei sinällään ole yllättävää. Hirviniemeä alkaa silti hohotuttaa kuullessaan, että esimerkiksi kollegansa Salminen pystyy suhtautumaan kameran edessä piehtarointiin niinkin kylmänviileästi.

– Noh, Roope onkin sen verran kovempi jätkä. Minä olen ujo poika!

Vanhat Teatterikorkean kurssikaverukset Marja Salo ja Aku Hirviniemi nähdään pariskuntana Swingersissä.
Vanhat Teatterikorkean kurssikaverukset Marja Salo ja Aku Hirviniemi nähdään pariskuntana Swingersissä.

 

Oli miten oli: Akun mielestä jo pelkkä elokuvan aihe – parinvaihto – luo leffalle mukavan jännittävän pohjavireen.

– Kun tiedetään, millainen maailma tällainen swingers-maailma on ja mihin asiat ehkä johtavat… Jännitteet ovat vahvat alusta asti.

Lue myös: Aku Hirviniemeltä ”silmitön raivokohtaus” parinvaihtoelokuvan kuvauksissa – raivosi naama punaisena tuotantoryhmän jäsenelle: ”V***n apina!”

– Se on vähän kuin jossain Hitchcockin elokuvassa, jossa kaksi tyyppiä istuvat pöydän ääressä mutta tiedetään, että pöydän alla on pommi. Ne tyypit voivat jutella vaikka tunnin jostakin, ja se on silti kiinnostavaa.

– Sama se on tässäkin: koko ajan saadaan jännittää, ketkä mahdollisesti päätyvät yhteen, ja mitä sitten tapahtuu hahmojen keskinäisille suhteille.

Swingers elokuvateattereissa 30. marraskuuta.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »