fbq
Uutiset
28.06.2018 15:53
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Ari Lahti
Swingers-elokuvan lehdistötilaisuus
Aku Hirviniemen härski juttu Roope Salmisen peniskuvasta synnytti naurunremakan lehdistötilaisuudessa - Roopelta viiltävä vastaus!
Uutiset
28.06.2018 15:53
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Ari Lahti

Elokuvateattereihin saapuu joulun alla poikkeuksellinen kotimainen elokuva. Luokkakokous-elokuvistaan tutun Jesse Fryckmanin tuottama Swingers on parinvaihtokomedia, jota tähdittää melkoinen kattaus: elokuvassa nähdään liuta eturivin kotimaisia näyttelijöitä Aku Hirviniemestä ja Mikko Nousiaisesta Kiti Kokkoseen sekä Janne Katajaan.

Tuleva pätkä purkitetaan poikkeuksellisen nopealla aikataululla: kuvaukset alkavat vasta heinäkuun lopulla, mutta ensi-illan on määrä olla 30. marraskuuta.

Ainutkertaista on sekin, että kyseessä on näyttelijänä paremmin tunnetun Pamela Tolan ensimmäinen kokopitkän elokuvan ohjaustyö. Aiemmin Tola on ohjannut muutaman lyhytelokuvan.

Swingers-elokuvan tähdet
Swingers-elokuvan tähdet Marja Salo (vas.), Aku Hirviniemi, Mikko Nousiainen, Roope Salminen, Kiti kokkonen ja Janne Kataja.

Tanskalaiseen alkuperäistarinaan pohjautuvan Swingersin suomalaisversion käsikirjoituksesta vastaavat Tola ja Niina Lahtinen.

- Mahtavaa tehdä töitä vanhojen opiskelijakavereiden ja entisten vaimojen kanssa, Hirviniemi ilmoitti naama peruslukemilla elokuvan torstaisessa (27.6.) tiedotustilaisuudessa.

Kuten hyvin tiedetään, Hirviniemi oli 17 vuotta yhdessä Lahtisen kanssa ja heillä on kaksi tytärtä. Akun roolihahmo harrastaa elokuvassa parinvaihtoa Marja Salon tulkitseman fiktiivisen puolisonsa kanssa. Salo ja Hirviniemi ovat vanhoja kurssikavereita.

"Sähän lähetit..."

Valkokankaalla nähdään myös juontaja-muusikkona parhaiten tunnettu Roope Salminen, joka ilmestyi tiedotustilaisuuteen silminnähden kovassa kunnossa. Takana on kuulemma rankat salitreenit.

- Kun juttelin Jessen (Fryckmanin) kanssa tästä ensi kertaa, painoin 93 kiloa. Hän kysyi, ehtisinkö saada itseni kondikseen ennen elokuvan kuvauksia, Salminen muisteli.

Sitten joku vitsaili Roopen lähettäneen Fryckmanille todisteeksi kuvan vatsalihaksistaan.

- Sähän lähetit sille myös dickpicin (kuvan peniksestä), Hirviniemi huusi väliin saaden toimittajajoukon nauramaan.

Roope Salminen ja Mikko Nousiainen Swingers-elokuvan pressitilaisuudessa.
Roope Salminen (oik.) ulvahti nauruun Aku Hirviniemen heitosta Swingers-elokuvan pressitilaisuudessa. Vierellä Mikko Nousiainen. Miehet pitivät sylissään elokuvan muiden tähtien Matleena Kuusniemen ja Mimosa Willamon kasvokuvista tehtyjä tauluja.

Salminen ei kuitenkaan jäänyt sanattomaksi:

- Joo, mutta se ei liity tähän elokuvaan mitenkään, vaan aivan muihin asioihin...

Swingersin ensi-illaksi on ilmoitettu 30.11. Elokuva on Bronson Club Oy:n sekä Hirviniemen ja Katajan tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy:n ensimmäinen yhteisproduktio.