Aku Hirviniemi

Aku Hirviniemeltä ”silmitön raivokohtaus” parinvaihtoelokuvan kuvauksissa – nöyryytti ja raivosi naama punaisena tuotantoryhmän jäsenelle: ”V***n apina!”

Telkkari | 15.08.2018 15:15

Tuskin monellakaan Lahden moottoritietä pitkin kaasuttaneella on juolahtanut mieleen, että Mäntsälän kohdalla, vain kivenheiton päässä motarista, sijaitsee huikean hieno Hirvivaaran kartanomiljöö.

Vuonna 1918 valmistunut kartano on massiivinen, ja sen rakennutti paikallinen tulitikkutehtailija ja insinööri Herman Holmberg. Enää siellä ei kuitenkaan väännetä niin sanotusti tikusta asiaa, vaan hulppea miljöö toimii muun muassa kartanohotellina.

Seiska vieraili hiljattain Hirvivaarassa, jossa kuvattiin marraskuussa ensi-iltansa saavaa Swingers-parinvaihtokomediaa. Medialle oli järjestetty kuvauksiin vierailupäivä, joka käsitti elokuvan päätähtien haastatteluita sekä itse kuvausten seuraamista.

Aku Hirviniemi (oik.) tähdittää tulevaa Swingers-komediaa. Valkokankaalla nähdään myös Janne Kataja (vas.).
Aku Hirviniemi tähdittää marraskuussa ensi-iltansa saavaa Swingers-komediaa. Valkokankaalla nähdään myös mm. Janne Kataja, Marja Salo ja Kiti Kokkonen.

Aamupäivällä kartanon edustalla kuvattiin kohtausta, jossa parinvaihtoon päätyneet pariskunnat saapuvat autoillaan tapahtumapaikalle. Nimekkäästä näyttelijäkaartista Aku Hirviniemi oli ainoa, joka saapui erikseen tervehtimään median edustajia.

– Tämä onkin poikkeuksellinen kuvauspäivä, kun saa olla vaatteet päällä, hän murjaisi suu virneessä.

– Varsinkin eiliset kuvaukset olivat sellaisia, että... Mietin, meneekö tämä Saksan markkinoille!

Swingersin avauskohtauksessa parinvaihtajat kurvaavat autoillaan kartanon pihaan. Hirviniemen roolihahmo Ari ei varsinaisesti hypi innosta.
Swingersin avauskohtauksessa parinvaihtajat kurvaavat autoillaan kartanon pihaan. Hirviniemen roolihahmo Ari ei varsinaisesti hypi innosta.

Hirviniemi hassutteli muutenkin median kustannuksella. Hän yritti vetäistä lehtimiehiä höplästä järjestämällä erikoisen episodin erään tuotantoryhmäläisen kanssa.

Kun kuvaukset kartanon edustalla olivat pienen sadekuuron jälkeen valmiina jatkumaan, Hirviniemelle kiikutettiin vielä pikaisesti suunkostuketta. Silloin tähtinäyttelijä sai yhtäkkiä silmittömän raivokohtauksen.

– Sanoinks mä, että Coca Cola Lightia, eikä Cokis Zeroa? V***n apina! Hirviniemi huusi ja möykkäsi niin, että kaikkien päät kääntyilivät. Limonadin kiikuttanut työryhmän jäsen näytti syystäkin tyrmistyneeltä.

Hirviniemi hassutteli Swingersin kuvauksissa. Vierellä näyttelijäkollega Marja Salo, joka esittää tulevassa elokuvassa Akun roolihahmon puolisoa..
Hirviniemi hassutteli Swingersin kuvauksissa. Vierellä näyttelijäkollega Marja Salo, joka esittää tulevassa elokuvassa Akun roolihahmon puolisoa.

Paitsi että kaikki olikin ennalta sovittua tsoukkia. Myös mediatyöläiset tajusivat sen, eivätkä voineet kuin naureskella päitään pyöritellen.

Olet sinä kyllä melkoinen velikulta, herra Hirviniemi!

– Hehehe. Lavastimme tosiaan tällaisen kohtauksen, että hän olisi muka assarini (assistentti, toim. huom.) ja sitten nöyryyttäisin häntä, Hirviniemi hekotteli Seiskalle.

– En tiedä huomasitteko, mutta vitsi meni myös toisinpäin: hän muka kielsi minua syömästä pähkinöitä, jotta pitäisin itseni laihana alastonkohtauksia varten!

Pila oli hauska, mutta tällä kertaa Hirviniemi ei onnistunut huijaamaan ketään.

– Noh, tällaisella Christian Bale -tyyppisellä diivailulla on kuitenkin hauska vitsailla. Että ovatko näyttelijät todellisuudessa näin mulkeroita, Aku myhäili.

Swingers elokuvateattereissa 30. marraskuuta.

Aku Hirviniemi tunnetaan huumoriveikkona - sekä kameran käydessä että muulloinkin.
Aku Hirviniemi tunnetaan huumoriveikkona - sekä kameran käydessä että muulloinkin.

Lue lisää parinvaihtokomedian kulissitunnelmista torstaina ilmestyvästä Seiskasta!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Atte Kajova
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!