fbq
Rikos
22.06.2022 17:27
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto
frederik
Tonnien sakot - Frederik sai tuomion holtittomasta autoilustaan
Rikos
22.06.2022 17:27
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto

Laulaja Ilkka "Frederik" Sysimetsä, 77 on tuomittu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen holtittomasta autoilustaan. Liikenneturvallisuuden vaarantaminen tapahtui juhannuslauantaina vuonna 2021.

Noin vuosi sitten Frederik ajeli harmaalla Mercedes Benz -merkkisellä autollaan kohti Porvoota. Muut autoilijat huomasivat junttidiskon kuninkaan ajaneen erikoisesti.

-  Ajoin kymmeniä kilometriä kyseisen auton perässä. Reetun Mersu heittelehti tiellä laidasta laitaan, kävi monta kertaa pientareella, ja meno oli muutenkin arvaamatonta, yksi silminnäkijöistä kertoi Seiskalle tuoreeltaan.

Tilanne eskaloitui niin, että Frederik menetti autonsa hallinnan. Auto päätyi reippaassa moottoritievauhdissa ulos tieltä ja keskipientareen yli vastaantulijoiden kaistalle. Onneksi vastaantulevien kaistalla ajaneet autot osasivat väistää Frederikin autoa.

Frederik teki lopulta u-käännöksen ja päätyi huoltamon pihalle tarkastelemaan vahinkoja.

Lue myös: Kauhunhetkiä moottoritiellä! Frederik kaahasi vastaantulijoiden kaistalla ja kolaroi Mersunsa – "Onneksi kukaan ei kuollut"

Reetu
Frederik tunnetaan kovana Mersu-miehenä. Kuvassa hän poseeraa diesel-menopelinsä edessä vuonna 2019.

Tuomio

Oikeuden päätöksestä käy ilmi, että Frederik oli pitänyt toimintaansa huolimattomuutena ja myöntänyt vain perusmuotoisen liikenneturvallisuuden vaarantamisen.

Oikeus on kuitenkin tänään antamalla päätöksellään katsonut miehen syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Lue myös: Frederik, 77, sai rikossyytteen, kieltää kaiken: "En ole ajanut moottoritiellä väärään suuntaan"

Todisteina ovat olleet valokuvat Frederikin autolle aiheutuneista vaurioista sekä silminnäkijän kertomukset havainnoistaan.

Frederik tuomittiin maksamaan 80 päiväsakkoa, jotka hänen tulojensa perusteella muodostavat yhteensä 2080 euroa. Lisäksi hänet määrättiin suorittamaan valtiolle 80 euron suuruisen rikosuhrimaksun.

- Käräjäoikeuden näkemyksen mukaan vailla entisyyttä oleva Sysimetsä voi sovittaa hänelle nyt syyksi luetun rikoksen ankaralla sakkorangaistuksella, tuomiolauselmassa perustellaan.

Tuomio ei ole lainvoimainen. 

Lue myös: Ohhoh! Helmi Loukasmäki, 22, kuvattiin lämpimästi yhdessä Frederikin kanssa - katso!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »