fbq
Kotimaa
09.02.2022 16:18
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto
Frederik
Frederik, 77, sai rikossyytteen, kieltää kaiken: "En ole ajanut moottoritiellä väärään suuntaan"
Kotimaa
09.02.2022 16:18
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto

Laulaja Ilkka ”Frederik, Reetu” Sysimetsä aiheutti viime kesän juhannuslauantaina kauhunhetkiä Porvoon moottoritiellä.

Lue myös: Viikon Kääk!-juorut: Frederik jälleen naisjahdissa!

Nyt tapaus on edennyt käräjille, ja Frederik joutuu vastaamaan syytteeseen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Syytettä piti käsitellä jo joulukuussa, mutta tuolloin istunto peruuntui. Uutta käsittelypäivää ei vielä ole määrätty.

Heittelehti moottoritiellä

Tapaus sai alkunsa, kun Frederik oli matkalla kohti Porvoota juhannuslauantaina. Pian kanssa-autoilijat kiinnittivät huomiota harmaan Mercedes Benz -merkkisen auton poukkoilevaan matkantekoon.

Silminnäkijöiden mukaan Mersu heittelehti moottoritiellä ”holtittomasti”. Pian selvisi, että auton ratissa oli junttidiskon kuninkaana tutuksi tullut Frederik.

– Ajoin kymmeniä kilometriä kyseisen auton perässä. Reetun Mersu heittelehti tiellä laidasta laitaan, kävi monta kertaa pientareella, ja meno oli muutenkin arvaamatonta, yksi silminnäkijöistä kertoi Seiskalle.

Frederik
Frederikin Mersu oli pahasti rutussa. Nyt tapaus on poikinut rikossyytteen törkeästä liikenneturvallisuuden  vaarantamisesta.

– Se päättyi niin, että auto ajoi reippaasti ulos täydessä moottoritievauhdissa ja ajautui keskipientareen yli vastaantulijoiden kaistalle. Oli aikamoinen tuuri, että suurkolarilta vältyttiin. Ja onneksi kukaan ei kuollut, vaikka niinkin olisi voinut käydä.

Onni onnettomuudessa, että vastaantulijat ehtivät ajoissa väistää väärään suuntaan matkannutta Mersua. Pian Reetu teki moottoritiellä u-käännöksen, ja poistui seuraavasta liittymästä pois.

– Osuin Frederikin kanssa samaan aikaan Shellille, missä hän tutki autonsa kolhuja. Varsinkin Mersun oikea kylki näytti saaneen kunnolla osumaa, Seiskalle raportoitiin Porvoon Kuninkaanportin huoltoasemalta.

Anoo kuvauskieltoa

Frederik on viime aikoina ollut otsikoissa, kun hän kommentoi alatyylisesti Kanarialla esiintymässä ollutta stand up -koomikkoa Kaisa Pylkästä.

Seiska tavoitti edelleen Kanarialla oleskelevan laulajan, mutta hän ei ollut halukas kommentoimaan alatyylistä murjaisuaan millään tavalla.

Sen sijaan Reetu paljasti Seiskan toimittajalle, että aikoo estää tulevassa oikeudenkäynnissä kuvaamisen.

– Olen anonut tuomarilta lupaa, että salissa olisi kuvauskielto. Minustahan ette kuvia siellä sitten saa, Reetu uhosi.

Samaan hengenvetoon mies kiisti Seiskan tiedot Porvoon moottoritien tapahtumista.

– En ole ajanut moottoritiellä väärään suuntaan, sen tulette kuulemaan oikeudessa, Reetu totesi ponnekkaasti.