fbq
Rikos
23.08.2022 15:21
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Nelonen, Instagram
Tis-jami majanen
TIS-Jami vangittiin taas - tästä on kyse
Rikos
23.08.2022 15:21
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Nelonen, Instagram

Temptation Island Suomen 10. kaudelta tuttu Jami Majanen, 27, on vangittu.

Asia ilmenee Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta. Majanen on vaadittu vangittavaksi eilen maanantaina (22.8.). Vangitsemisvaatimuksen mukaan häntä epäillään rikoksesta todennäköisin syin.

Todennäköisin syin on lakikieltä, ja se tarkoittaa sitä, että on enemmän todennäköistä, että epäily osoittautuu oikeaksi kuin että se osoittautuu vääräksi. Oikeudessa käytetään myös alempaa epäilykynnystä syytä epäillä.

Lue myös: Temptation Islandin kohusinkku Jami haluaa aikuisviihdetähdeksi – kuvaa kunnon toimintaa naapurinsa kanssa: ”Olen mielestäni hyvä siinä”

Henkilö voidaan määritä vangittavaksi esitutkinnan aikana, jos rikoksesta säädetty ankarin rangaistus on vähintään vuosi vankeutta ja on syytä epäillä, että epäilty lähtee pakoon, vaikeuttaa asian selvittämistä tai jatkaa rikollista toimintaansa.

Epäillään törkeästä rikoksesta toistamiseen

Asiaa käsiteltiin oikeudessa heti samana päivänä, eli eilen maanantaina. Itä-Uudenmaan käräjäoikeudesta vahvistetaan Seiskalle, että Majanen on vangittu epäiltynä todennäköisin syin törkeästä huumausainerikoksesta.

Lue myös: Ei herkille! TIS-Marlonin raiskaustuomion järkyttävät yksityiskohdat julki: pakotti 16-vuotiaan anaaliyhdyntään

Seiska tavoitti myös tutkinnanjohtajan rikoskomisario Mikko Minkkisen. Hän totesi ytimekkäästi, että asian esitutkinta on edelleen kesken.

Tämä on jo toinen kerta lyhyen ajan sisällä, kun Majanen on vangittu. Seiska uutisoi huhtikuun alussa samanlaisesta tapauksesta. Myös silloin Majanen vangittiin epäiltynä todennäköisin syin törkeästä huumausainerikoksesta.

Lue myös: TIS-Jamille kaksi uutta syytettä 

Majanen sai lisäksi heinäkuussa syytteet rahanpesusta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tätä rikosnimike tarkoittaa

Rikoslain mukaan törkeästä huumausainerikoksesta on kyse esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

Rikoksen kohteen on erittäin vaarallinen huumausaine tai suuri määrä huumausainetta tai sillä tavoitellaan taloudellista hyötyä. Rikos tehdään osana järjestäytynyttä rikollisryhmää, sillä aiheutetaan usealle ihmiselle vakavaa hengen tai terveyden vaaraa tai huumausainetta levitetään alaikäisille tai muuten häikäilemättömällä tavalla.

Lue myös: TIS-parin väkivaltasotku paljastui! Karimia ja Joskua syytetään toistensa pahoinpitelyistä - tästä on kyse

Mikäli henkilö syyllistyy törkeään huumausainerikokseen, siitä tuomitaan vankilaan vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

Aiempia rikostuomioita

Majasella on värikäs rikostausta. Hänet on aiemmin tuomittu esimerkiksi huumausainerikoksista, rattijuopumuksista, pahoinpitelystä sekä ja ryöstön yrityksestä.

Lue myös: Näin TIS-Jeppe kommentoi syyteharkintaan edennyttä rikosasiaa

Seiskan haastatteluissa Majanen on vakuuttanut jättäneensä rikollisen elämäntyylin taakseen.

– Kolme vuotta sitten olin vielä koditon narkomaani. Nuo jutut vain kuuluvat siihen elämään.

– Se on taakse jäänyttä elämää, Majanen väitti tuolloin.

Lue myös: Ex-narkomaanista TIS-tähdeksi! Jami avoimena: "Mietin, että joko kuolen, tai pääsen huumeista eroon"

Majanen tippui Temptation Island -ohjelmasta ensimmäisenä.

Arkistovideo: Jami Majanen Seiskan haastattelussa

Tilaa Seiskan uutiskirje! »