fbq
Kotimaa
21.03.2022 14:25
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
rita niemi-manninen
Rita Niemi-Manninen avoimena suhteestaan isäänsä: "Mun isän alkoholismi ja vankilakierre..."
Kotimaa
21.03.2022 14:25
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Fitnessvalmentaja Rita Niemi-Manninen, 42, avautuu rankasta taustastaan, mitä kaikki eivät hänestä tiedä.

Oon niin pirun kiitollinen kaikesta kokemastani, ne on tuonut mut tähän päivään. Mä uskon, että kaikella on tarkoituksensa. Kuopat, soratiet, aallonpohjat ja myrskyt on pitänyt kokea, että on just se mitä on tänä päivänä. Eihän sitä monikaan tiedä, että ei mulla aina elämä oo ollut yhtä hyvinvointia, liikuntaa ja terveitä elämäntapoja, Rita pohjustaa Instagram-tilillään.

Lue myös: Korona vauhditti bisnestä! Aki Mannisen ja Rita Niemi-Mannisen yritys teki hirmutuloksen – kohupariskunta nosti huiman osingon

Ritan elämään on kuulunut joka viikonloppuiset ryyppäjäiset, ja tupakkaakin kului kymmenisen kappaletta päivässä.

Olin kauan hukassa, syrjäytynyt ja huonovointinen nuori. Sellaiset 4 vuotta. Mä en uskonut aikanaan itsestäni mitään hyvää. 13-vuotiaana lopetin kuin seinään urheilun (telinevoimistelu) ja ryyppäsin kaveriporukassa joka viikonloppu. Tupakkaakin paloi vajaa 4 vuotta sen puoli askia päivässä. Siinä samassa pahoinvoinnissa hyvästä oppilaasta tuli lintsaaja ja lukio jäi kesken ennen kuin kunnolla alkoikaan.

Isän alkoholismi ja vankilakierre

Myöskään Ritan suhde isäänsä ei ollut mutkattomin.

Lue myös: Tosi-tv-tähden rankka lapsuus! Fitnesskaunotar Rita Niemi-Manninen kertoo alkoholisti-isänsä väkivaltaisuudesta: ”Istui omista törttöilyistään vankilassa”

- Tutkimukset toisensa jälkeen kertovat meille kuinka koulutustaso ja köyhyys periytyvät, että kuinka työttömyys ja alhainen koulutustaso ovat suorassa yhteydessä lapsuuskodin toimeentulo-ongelmiin… Siihen mun isän alkoholismi ja vankilakierre, isättömyys, turvattomuus ja häpeän tunne. Mä olin hyvää vauhtia menossa alaluisua elämäni kanssa ja todistamassa taas todeksi tätä sosioekonomista periytyvyyttä…

Lue myös: Upeat lomakuvat! Näin nauttivat Rita ja Aki Manninen Meksikossa - myös Donnasta kuoriutui kansainvälinen pikkuprinsessa

Elämän uusi suunta

Rita löysi elämäänsä uuden suunnan täysi-ikäisyyden kynnyksellä.

Kunnes mä havahduin. En tiedä vielä tänäkään päivänä mikä ihmeen sisäinen ääni mulle kertoi 17-vuotiaana, että sinä pystyt parempaan ja tällainen et ole…Siitä lähti mun muutos. Helppoa se ei ollut, mutta antoisaa ja palkitsevaa. Urheilu vei mennessään, luin ylioppilaaksi ja eteenpäin. Kasvukipuja oli kauan parisuhteissa. En osannut vuosiin ottaa rakkautta vastaan ja olla levollinen toisen ihmisen kanssa, sen jäljen epävakainen lapsuus ja nuoruus jätti. Pikkuhiljaa eheydyin..

Vaikka noista vuosista on jo aikaa niin ne on kantanut mua läpi aikuisuuden. Mä käänsin mun lapsuuden ja nuoruuden voimavaraksi ja haasteiden edessä oon aina ammentanut sieltä voimaa. Ne kokemukset antoivat mulle sydämen viisautta ja rohkeutta toteuttaa omia unelmia, joten kiitos paskoille ajoille. Mun sanoma tähän viikkoon on, että 𝗠𝗘𝗡𝗘 𝗘𝗧𝗘𝗘𝗡𝗣𝗔̈𝗜𝗡 & 𝗨𝗦𝗞𝗢 𝗨𝗡𝗘𝗟𝗠𝗜𝗜𝗦𝗜! Vaikka kävisit mitä läpi tällä hetkellä, niin edessäsi on jotain upeata! Rita kehottaa sydämen kanssa.

Lue myös: Perheenlisäystä odotettavissa? Rita Niemi-Manniseen iski vauvakuume

Nykyisin Rita on menestynyt hyvinvointivalmentaja, ja 2-vuotiaan Donna-tyttären ylpeä äiti sekä Aki Mannisen aviopuoliso.

Lue myös: Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen esittelivät hulppean kotinsa!